شفا آنلاین - رئیس انجمن سرطان ایران با اشاره به افزایش تعداد مبتلایان به سرطان گفت: تهرانیها به دلیل مواجه با آلودگیهای هوا بیشتر مبتلا به سرطان خواهند شد
عبدالله فضلعلی زاده ، در تشریح آخرین وضعیت شیوع سرطان در ایران اظهار داشت: تغییرات در حوزه سرطان همیشه وجود دارد و آمارهای آن به صورت هر ساله تهیه میشود ولی به هر حال مسئله افزایش در تعداد مبتلایان به سرطان کاملا چشمگیر است و متناسب با این زمینه باید برنامهریزی لازم صورت پذیرد.
وی افزود: این برنامهریزیها نه تنها در ایران بلکه در تمام جوامع بینالمللی پیریزی و پیاده میشود و استراتژیهای مشخصی با بیماری سرطان صورت میپذیرد که مهمترین راه مقابله با آن مسئله پیشگیری است.
فضلعلی زاده با بیان اینکه ما به کرات اعلام کردهایم که باید حوزه پیشگیری گسترش بیشتری پیدا کند، تصریح کرد: پیشگیری در این بیماری باید از روز تولد آغاز شود چون مسائل سرطان مباحث آنی و روزمرگی نیست و عوامل تاثیرگذار در بروز سرطان سالهای سال زمان میبرد تا به منصه ظهور برسد. بنابراین رعایت نکات پیشگیری از روزهای اول تولد باید آغاز شود.
وی در پاسخ به این پرسش که آیا این مسئله که عنوان میشود تهرانیها به دلیل آلودگی هوا ابتلا به سرطان در آنان بیشتر رخ میدهد، اظهار داشت: این حرف کاملا درست است به دلیل اینکه آلودگی هوا و مواد سمی سرطانزایی که در هوای آلوده تهران وجود دارد منجر به بیماریهای دیگری مانند بیماریهای قلبی و عروقی، ریوی میشود و در درازمدت زمینه را برای ایجاد بیماریهایی از قبیل سرطان ایجاد میکند.
فضلعلی زاده از ثبت سالانه 85 هزار مورد سرطان در کشور خبر داد و گفت: بر اساس آخرین بررسیهای انجام شده در کشور سرطان سومین عامل مرگ و میر ایرانیها محسوب میشود و افزایش سن جمعیت و صدمات ترافیک جادهای جامعه ایران را تحت تاثیر قرار داده است و در این میان بیماری سرطان از عمده مشکلات نظام سلامت محسوب میشود.
وی با اشاره به اینکه سرطان یکی از علل عمده مرگ و میر در جهان محسوب میشود، بنابراین برخورداری از اطلاعات کافی درباره عوامل سرطان زا به منظور پیشگیری و مبارزه با این بیماری ضروری است، تصریح کرد: بر اساس آخرین بررسیهای انجام شده در کشور سرطان پس از بیماریهای قلبی و عروقی و حوادث جادهای سومین عامل مرگ و میر ایرانیها محسوب میشود به طوریکه سالانه بیش از 30 هزار نفر جان خود را بر اثر ابتلا به سرطان از دست میدهند.
فضلعلی زاده با بیان اینکه کنترل سرطان بر 6 پایه استوار است، بیان داشت: تشخیص زودرس، درمان به موقع، پیشگیری، انجام پژوهش، ثبت سرطان و مراقبت از بیماران سرطانی پایههای کنترل سرطان محسوب میشود.