افرادی که از داشتن بعلت خجالت پستانهای بزرگ از حضور در اجتماع خودداری کرده و فردی گوشه گیر می شوند نیز می توانند کاندید غمل باشند.
شفا آنلاین:پستانهای بزرگ که از نظر فرد زیبا نیستند یا سایز آن با اندام وی تناسب ندارد , و یا پستانهایی که بخاطر بزرگی کوجب ایجاد درد در شانه , گردن , پشت می شوند کاندید عمل هستند.
به گزارش
شفا آنلاین: همچنین عفونت مکرر در زیر و وسط پستانها نیز می تواند فرد را ترغیب به جراحی کوچک کردن پستان نماید.
افرادی که از داشتن بعلت خجالت پستانهای بزرگ<Big breasts> از حضور در اجتماع خودداری کرده و فردی گوشه گیر می شوند نیز می توانند کاندید غمل باشند.برای بعضی افراد دلایل زیر موجب انجام جراحی کوچک کردن می باش:
ایجاد شیار و لک روی شانه ها و یا اختلال در فعالیت ورزشی روزانه یا حرفه ای برای آنان . جالب است بدانید که تعدادی از زنان علت درخواست جراحی را پیدا نشدن لباس مناسب برای خود می دانند.
اصولا چرا پستانها بیش از حد بزرگ می شود؟
بزرگی سینه می تواند بعلت بارداری, چاقی , یائسگی , مصرف داروهای هورمونی , ژ نتیک و استعداد خانوادگی باشد.
چه کسانی مناسب این جراحی نمی باشند؟
تنها با یک مشاوره می توان به جواب این سوال دست یافت. این عمل می تواند برای تمام زنان در تمام سنین مفید باشد، ولی معمولا اگر در زیر سن بلوغ انجام شود ممکن است بعد از جراحی دوباره کمی رشد کند .
بعلاوه، بیمارانی که قصد حامله شدن دارند ممکن است حاملگی باعث تغییر مختصر در سایز و شکل سینه ها بعد از زایمان و شیر دهی شود که گاهی نیاز به اصلاح دارد.
اگر شما اضافه وزن قابل توجهی دارید، پیشنهاد می شود، ابتدا وزن خود را کاهش دهید.
چون هر گونه کاهش وزن قابل توجه بعد از عمل باعث شلی وافتادگی سینه ها خواهد شد. سیگاری ها و افرادی که چاقی مفرط یا بیماری مزمن مثل دیابت دارند را میتوان با روشهای خاصی عمل کرد.ترک سیگار یکماه قبل از عمل اجباری میباشد.
کسانی که برداشت درستی از عمل ندارند و انتظارات واقع بینانه ای از عمل ندارند بهتر است جراحی را انجام ندهند.
قبل از اقدام به جراحی حداقل یک یا دو ویزیت اولیه در مطب ضروری است که باید بیمار درباره سایز بعد از عمل و خواسته های خود با جراح صحبت کند. ممکن است تمام خواسته های بیمار انجام پذیر نباشد که به بیمار گفته میشود.
چون شکل سینه ها و نتیجه عمل رابطه نزدیکی با شکل , سایز , میزان افتادگی و پوست اضافه سینه قبل از عمل و روش جراحی بکار رفته دارد پس دیدن عکسهای قبل و بعد از عمل بیماران دیگر فقط می تواند مثالهایی از این عمل را به شما نشان دهدو مقایسه نتیجه عمل خود با دیگران فقط در صورتی که وضعیت سینه شما شبیه هم باشد منطقی میباشد.
پس از معاینه دقیق و بر اساس وضعیت سلامتی فرد آزمایشات لازم وسونوگرافی یا ماموگرافی درخواست میشود.
روشهای جراحی
لیپوساکشن یکی از روشهای کوچک کردن سینه ها می باشد که در این روش ابتدا مایع مناسب حاوی ماده بیحسی و منقبض کننده عروق به داخل سینه ها تزریق میشود و سپس با ایجاد سوراخهای دو تا سه میلی متری در جاهای مناسبی از پوست سینه با استفاده از کانولاچربی داخل سینه ساکشن شده و حجم سینه کوچکتر میشود ولی افتادگی سینه را اصلاح نمیکند پس برای افرادی مناسب است که مقدار زیادی چربی در سینه دارند مثل زنان یائسه و افرادی که جای عمل روی سینه هایشان را نمی پذیرند و یا اصلاح افتادگی مد نظرشان نیست .
همچنین با این روش قبل از عمل نمیتوان پیش بینی کرد که چه حجمی از سینه را میتوان کوچک کرد .
روش دیگر برداشتن بافت سینه با برش سینه است . برای کوچک کردن سینه از برش های متعدد و متفاوتی استفاده می شود که هر چقدر سینه بزرگتر افتاده تر و پوست اضافه بیشتری داشته باشد، باید برش وسیع تری هم داده شود.
– سینه هایی که برای اصلاح بزرگی شان به برداشت کمی نیاز دارند را میتوان فقط با برش دور هاله و یا فقط برش زیر سینه عمل کرد .
– اگر سینه به برداشت ۵۰۰ گرم یا کمتر نیاز داشته باشد درمان با برش دور هاله و برش عمودی زیر هاله انجام میشود.ولی حتی با کمی تغییر در طول برش میتوان بافت بیشتری حتی تا ۱۲۰۰ گرم را با این روش برداشت.
– در سینه های خیلی بزرگ و افتاده که باید بافت زیادی برداشته شود نیاز به برش دور هاله و برش عمودی زیر هاله و برش افقی در چین زیر سینه می باشد .(برش لنگری یا T برعکس)
– اگر سینه ای خیلی هم بزرگ نباشد ولی پوست اضافه زیادی داشته باشد باز هم از برش لنگری برای اصلاح کامل سینه استفاده میشود.
آمادگی برای جراحی
– سونوگرافی سینه ها و زیر بغل دو طرف
– ماموگرافی برای افراد بالاتر از سی و پنج سال
– آزمایشات CBC / FBS – BUN – CRT
U/A – PT – PTT
HIV – HBSAG – HBSAB – HCVAB
– مشاوره قلب برای افراد چهل سال به بالا
محل انجام جراحی و روش بیهوشی
این عمل در مرکز جراحی محدود یا بیمارستان و تحت بیهوشی عمومی انجام میشود .
زمان عمل بین ۴-۳ ساعت بوده و بیمارلازم است که ۲۴ ساعت در مرکز بستری باشد.
مراحل پس از جراحی
پس از جراحی بیمار یک سوتین مخصوص را طبق صلاحدید جراح به مدت چند هفته میپوشد.
پس از عمل وجود کمی درد کبودی وتورم در محل جراحی عادی میباشد . روی زخمها پانسمان چسبی قرار داده میشود و روز هفتم فرد پانسمان را برداشته دوش گرفته و تا روز دهم پانسمان را ادامه میدهد. بخیه ها جذبی هستند و نیاز به برداشتن ندارند. درن معمولا بیست و چهار ساعت بعد برداشته میشود.
استراحت به مدت سه روز تا یک هفته در منزل کافیست . تا دو ماه حرکات بازو باید محدود شود . پیاده روی اشکالی ندارد ولی انجام حرکات ورزشی کامل تا چند ماه باید محدود شود.
جای عمل که ابتدا قرمز است بتدریج محو میشود . بیمار روز دهم وبیست ویکم ,دو ماه و شش ماه و یکسال بعد از جراحی مجددا ویزیت خواهد شد.
عوارض عمل
عوارض زودرس مثل عفونت و خونریزی بسیار نادر است . بیشترین عارضه که بیمار را نگران میکند ایجاد اسکار(جای زخم ) بد شکل در محل برش جراحی است که اگر دستورات پزشک رعایت شود به حداقل ممکن میرسد. گاهی جهت اصلاح اسکارها به روتوش با جراحی یا لیزر نیاز میشود. افراد بد زخم و پوستهای کلوئید ساز عمدتا قابل پیش بینی نیستند و بطور کامل و قطعی قابل درمان نیستند .
بعلت تورم در محل عمل بیحسی در هاله سینه میتواند تا چند ماه ادامه داشته باشد ولی بیحسی دائمی در همه روشهای عمل ۱۵-۱۰ % است.
شیردهی در اغلب روشها حفظ میشود ولی تضمینی برای شیردهی موثر وجود ندارد.یکی از شایعترین عوارض ورم سینه ها است که گاهی ماهها وقت لازم است تا برطرف شود.مختصری عدم تقارن از نظر اندازه و شکل سینه ها عادی میباشد.
از جراحی خود انتظار معقول داشته باشید:
نتیحه این عمل ایجاد سینه هایی کوچکتر سفت تر و بالا کشیده تر میباشد. بسته به روش جراحی برای نهایی شدن فرم سینه ها گاهی تا یکسال بایستی صبر کرد.انجام هر گونه روتوش یا دستکاری مجدد سینه ها یک سال بعد امکانپذیر است.