شفا آنلاین:زنانی که اولین قاعدگی شان زود و بلوغ شان زودرس بوده است ممکن است دارای فاکتورهایی باشند که در آینده منجر به بیماری های خطرناکی شود.در این مورد بیشتر بخوانید.
زمان اولین پریودتان را به یاد دارید؟
به گزارش شفا آنلاین:اگر به یاد ندارید بیشتر به آن فکر کنید چون ممکن است روزی پزشکتان در این مورد از شما سوال کند. در سالی که گذشت، محققان ارتباط بین سن اولین قاعدگی را با خطرات بهداشتی و سلامتی شامل: آلرژی گرفته تا بیماری های قلبی، دیابت و سرطان پیدا کرده اند.
دانشمندان هنوز ارتباط دقیق بین آن ها را نمی دانند ولی ممکن است به خاطر وزن تان در زمان اولین پریودتان باشد. به گفته دکتر ترانه شیرازیان Taraneh Shirazian، یکی از متخصصین زنان در بیمارستان مونت سینا نیویورک " استروژن با چاقی و چربی گره خورده است " بنابراین اگر در سن نوجوانی شروع به قاعدگی کنید، این می تواند یک سرنخ باشد که شما به زودی به وزن بالغ طبیعی خود دست پیدا می کنید، بنابراین باید خودتان را برای مشکلات چاقی و عوارض بعدی مرتبط با آن آماده کنید. یا شاید هم فقط ژنتیک در این امر دخیل باشد. " زنانی که اولین دوره قاعدگی شان زودتر است ممکن است دارای فاکتورهایی باشند که در آینده منجر به بیماری شود.
" تا زمانی که ما در این زمینه مطمئن شویم بهتر است از اطلاعات این مقاله
که به تازگی توسط دانشمندان در مورد خطرات موجود برای سلامتی شما مورد
بررسی قرار گرفته است، مطلع شوید.
بر اساس یک مطالعه جدید روی 1.3 میلیون زن که درمجله Circulation منتشر شد، زنانی که اولین قاعدگی شان در سن 13 سالگی شروع شده بود با خطر پایین تری برای ابتلا به بیماری های قلبی، سکته و فشار خون بالا داشتند. برعکس کسانی که در سن 10 سالگی یا پایین تر ( یا 17 سالگی و بالاتر ) اولین قاعدگی خود را تجربه کردند، بیشترین خطر برای ابتلا به بیماری های قلبی را دارند، به ویژه 27 درصد احتمال ابتلای بیشتر به بیماری های قلبی، 20 درصد برای فشار خون و 16 درصد برای سکته قلبی.
زنانی که اولین پریود یا قاعدگی شان قبل از 12 سالگی بوده احتمال ابتلایشان به دیابت نوع 2 بسیار بیشتر از افرادی بود که بعد از این سن پریود شدند، بر اساس یک نظر سنجی از 4600 زن میان سال که در مجله Diabetic Medicine منتشر شد، به گفته دکتر جانگ ساب لیم Jung Sub Lim، نویسنده مطالعه " قاعدگی زود هنگام با افزایش مقاومت به انسولین موجب افزایش احتمال ابتلا به دیابت می شود. "
پره اکلامپسی یا مسمومیت حاملگی با فشار خون بالا و وجود پروتئین در ادرار هنگام بارداری شناخته می شود. ادامه یافتن این بیماری باعث ایجاد خطر سکته مغزی در آینده می شود. بر اساس مطالعه ای که در مجله Clinical & Diagnostic Research منتشر شد، اگر اولین قاعدگی تان قبل از 12 سالگی بوده، احتمال خطر تهدید زندگیتان با این شرایط حین بارداری حدود 28 درصد بیشتر از افرادی است که اولین قاعدگی را در سنین بالاتر تجربه کرده اند.
در یک مطالعه که در مجله آمریکایی Epidemiology، منتشر
شد، محققان فرانسوی با 600 زن جوان که قبل از 35 سالگی سرطان تیروئیدشان
تشخیص داده شده بود و 600 زن سالم مصاحبه کردند. کسانی که قاعدگی زودرس داشتند خطر بالاتری برای ابتلا به این بیماری تهدیدشان می کرد.
محققان چینی بسیاری از عوامل مختلف تولید مثل را مورد بررسی قرار دادند و
اینکه چگونه آنها به خطر تومور مغزی کمک می کنند. یکی از قابل توجه ترین
یافته های آنها این بود که خطر ابتلا به تومورهای مغزی در زنانی که شروع
قاعدگی شان تا سن 17 یا بالاتر بود، بیشتر است.
بررسی هایی که روی زنان قبل و بعد از یائسگی انجام شد نشان داد
افرادی که اولین پریودشان در 17 سالگی یا پس از آن بوده است دارای توده
های معدنی استخوانی کمتری بوده و احتمال خطر شکستگی در اثر پوکی استخوان در
آن ها بیشتر است.
محققان ارتباطی بین بلوغ زودرس و اگزما، آسم و رینوکونژکتیویت rhinoconjunctiviti
به ویژه در میان آمریکایی های آفریقایی تبار و اسپانیایی ها پیدا کردند.
ولی هنوز مشخص نشده که آیا بلوغ زودرس است که باعث این آلرژی ها می شود یا
برعکس آن.
*رینوکونژکتیویت rhinoconjunctiviti: نوعی آلرژی که
با گرفتگی بینی، آبریزش بینی، عطسه، چشم های قرمز و خارش بینی یا چشم
شناخته می شود. ممکن است منشأ حساسیتی باشد اما همیشه اینطور نیست.