شفا آنلاین:کم آبی بدن به ویژه در فصل تابستان <Summer season>مساله ای بسیار مهم محسوب می شود و ممکن است حتی کار به بستری شدن در بیمارستان یا خانه نشین شدن بکشد.
به گزارش شفا آنلاین: بخش قابل توجهی از بدن انسان را آب تشکیل می دهد و از این رو، حفظ سطوح مناسب آب بدن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. در کنار انجام فعالیت های جسمانی و تعریق که می تواند به کم آبی بدن منجر شود، مصرف برخی مواد غذایی و نوشیدنی ها نیز می تواند بدن را با کم آبی شدید مواجه سازد.
افراد بسیاری، به ویژه نوجوانان و جوانان، برای افزایش انرژی خود به مصرف نوشیدنی های انرژیزا روی می آورند و گمان می کنند این کار به بهبود عملکرد آنها کمک خواهد کرد، در شرایطی که آب مورد نیاز بدن را نیز تامین می کند. اما مصرف بیش از اندازه نوشیدنی های انرژیزا می تواند نتیجه ای معکوس به همراه داشته و در نهایت با کم آبی بدن مواجه شوید. نوشیدنی های انرژیزا از محتوای قند بالایی برخوردار هستند که فشار اسمزی بالا در روده ایجاد می کند و موجب کاهش آب می شود. در برخی موارد، مصرف نوشیدنی های انرژیزا می تواند موجب اسهال اسمزی نیز شود.
شاید نخستین چیزی که در زمینه کاهش وزن به شما توصیه شود، دنبال کردن یک رژیم غذایی کم کربوهیدارت باشد. با این وجود، افراد بسیاری از این مساله آگاه نیستند که این رژیم غذایی سالم می تواند موجب کم آبی بدن شود. اگر رژیم غذایی شما بیشتر از مواد غذایی کم کربوهیدارت و سبزیجات تشکیل شده باشد می تواند از دست دادن آب بدن را تشویق کند زیرا مواد غذایی کم کربوهیدارت به طور معمول از محتوای پتاسیم بالا برخوردار هستند. اگر مصرف کربوهیدارت خود را کاهش می دهید، افزایش مصرف آب روزانه را فراموش نکنید.
یکی دیگر از دلایل شایع کم آبی بدن انسان دنبال کردن یک رژیم غذایی سرشار از پروتئین است. اگر قصد دارید از کم آبی بدن پیشگیری کنید، مصرف پروتئین باید همگام با نسبت مناسب کربوهیدارت به پروتئین افزایش یافته باشد. از مصرف نوشیدنی های پروتئینی غلیظ نیز باید پرهیز شود.
آبلیمو فواید سلامت مختلفی را ارائه می کند؛ با این وجود، اگر در مصرف آن زیاده روی کنید می تواند اثری ادرارآور در بدن داشته باشد، که به معنای تکرر ادرار است و می تواند به کم آبی بدن منجر شود. در شرایطی که افزودن آبلیمو به یک لیوان آب گرم یا فنجان چای سبز می تواند فواید سلامت قابل توجهی را به همراه داشته باشد، اما به خاطر داشته باشید که اعتدال در مصرف عامل کلیدی محسوب می شود.
قهوه یکی از نوشیدنی های محبوب در جهان است که از اثر ادرارآور برخوردار است. مصرف بیش از اندازه قهوه از دست دادن آب بدن را افزایش می دهد و به شکل گیری کم آبی، سردرد و نشانه های دیگر منجر می شود. در حالت ایده آل، مصرف کافئین شما در روز نباید از 110 میلی گرم تجاوز کند.
مصرف بالای سدیم می تواند در تعادل آب بدن اختلال ایجاد کند و همچنین به کم آبی بدن منجر شود. نمک جاذب رطوبت است و همچنین می تواند به احتباس آب و نفخ منجر شود. غذاهای کم ارزش مانند فست فود و چیپس از محتوای نمک بالایی برخوردار هستند و مصرف بیش از اندازه آنها می تواند کم آبی بدن را موجب شود.