کد خبر: ۱۳۷۷۷۶
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۵ - ۲۰ دی ۱۳۹۵ - 2017January 09
باید بدانیم که کمیت و کیفیت مایع منی در آقایان بالای 40 سال کاهش پیدا می­‌کند و بنابراین توان باروری آن­ها کاسته می­‌شود.
شفا آنلاین>سلامت>عوامل متعددی مانند پرتودرمانی برای درمان سرطان، ضربه و آسیب به بیضه و اختلالات مادرزادی مانند عدم نزول بیضه می­‌تواند موجب ناباروری فرد در آینده شود.

به گزارش شفا آنلاین،دکتر امیرجنتی متخصص اورولوژی و ناباروری مردان با اشاره به عوامل تهدیدکننده باروری پسران در سنین پیش از بلوغ گفت: عوامل متعددی مانند شیمی­ درمانی یا پرتودرمانی برای درمان سرطان، ضربه و آسیب به بیضه و اختلالات مادرزادی مانند عدم نزول بیضه می­‌تواند موجب ناباروری فرد در آینده شود.

وی عفونت­‌های دستگاه تولید مثلی را از جمله مهم‌­ترین علل ناباروری مردان دانست و افزود: یکی از عفونت­‌های شایع جنسی در سنین 20 تا 30 سالگی، کلامیدیا است که چندان علامت‌­دار نیست و افراد نیز در صورت داشتن علامت، به­ دلیل شرم یا ترس، به ­موقع به پزشک مراجعه نمی­‌کنند و این باعث می­‌شود بیماری دیر تشخیص داده و درمان شود.

جنتی بالارفتن سن ازدواج و فرزندآوری را به ­عنوان یکی دیگر از علل کاهش توان باروری مردان برشمرد و بیان کرد: متأسفانه سن ازدواج چه در آقایان و چه در خانم­‌ها بالا رفته است و علاوه بر آن، زوج‌­ها تصمیم به فرزندآوری­ را هم به تعویق می­‌اندازند. باید بدانیم که کمیت و کیفیت مایع منی در آقایان بالای 40 سال کاهش پیدا می­‌کند و بنابراین توان باروری آن­ها کاسته می­‌شود.

وی درباره ارتباط بالارفتن سن مردان و افزایش خطر سقط خود به­ خودی و بروز ناهنجاری در جنین، گفت: سقط جنین فقط ناشی از عوامل زنانه نیست. در سنین بالای 40 سال، احتمال شکست DNA اسپرم افزایش پیدا می‌­کند و این وضعیت می‌­تواند باعث سقط جنین شود. همچنین، ثابت شده است که بعضی از اختلالات مادرزادی، مانند اوتیسم، با سن بالای مرد هنگام باروری ارتباط دارد.

عضو تیم تخصصی مرکز درمان ناباروری ابن سینا عوامل محیطی و تغذیه‌­ای را نیز در کاهش توان باروری مردان دخیل دانست و خاطرنشان کرد: آلودگی هوا، رژیم غذایی نامناسب، امواج الکترومغناطیسی، استرس و برخی مشاغل خاص نیز از جمله عوامل تهدیدکننده باروری­‌اند و آقایان تا حد امکان باید از این عوامل آسیب­زا بپرهیزند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: