کد خبر: ۱۳۳۷۰۳
تاریخ انتشار: ۰۷:۱۵ - ۱۹ آذر ۱۳۹۵ - 2016December 09
اختلال نعوظی یا Erectile dysfunction or Impotencyاین ناراحتی به چند صورت میتواند ظهور کند : ناتوانی ( عنن) نعوظی Impotency ، اکتسابی و موقعیتی
شفا آنلاین:افرادیکه عنن یا ناتوان جنسی نامیده میشوند از ابتدا هرگز نعوظ کافی برای دخول و رابطه جنسی نداشته اند. در نوع اکتسابی این عارضه بعدها در طول عمر بوجود آمده است و در نوع موقعیتی مرد در شرایط خاصی قادر به مقاربت یا سکس است و در موارد دیگر ناتوان ، مثل مردی که در روابطش با زنان روسپی کاملا موفق ولی در مقابل زن خود ناتوان است.


به گزارش شفا آنلاین:نوع اکتسابی در 10 تا 20 درصد مردان گزارش شده است که 20 تا 50 درصد از اینها علل عضوی دارد. الفرد کینزی گزارش کرده که 75 درصد مردان در سن 85سالگی ناتوان هستند. دسترسی به یک شریک جنسی ، سابقه فعالیت جنسی مستمر و فقدان ناراحتی قلبی ، با تداوم توانایی جنسی مرد در سنین بالا ارتباط دارد.علل اختلال نعوظی ممکن است روانی یا عضوی یا ترکیبی از هردو باشد ولی در مردان جوان و میانسال معمولا ریشه روانی دارد. اگر مردی هرازگاهی بدون هدف مقاربت و به صورت خود به خودی نعوظ پیدا میکند یا نعوظهای صبحگاهی دارد یا با خود ارضایی یا با شریکهای جنسی غیر معمول نعوظ کامل پیدا میکند ، قطعا از ریشه روانی اختلال نعوظی رنج میبرد و باید از انجام ازمایشهای گرانقیمت و وقتگیر اجتناب نمود.

بعضیها فقط قادرند با زنهایی آمیزش داشته باشند که انها را پست می انگارند که اصطلاحا میگویند که عقده مادونا- پوتانا دارند.عواملی مثل وجدان ( فراخود یا سوپر ایگو ) سختگیر و کیفر دهنده ، ناتوانی برای اعتماد، احساس بیکفایتی یا احساس نامطلوب بودن به عنوان شریک جنسی ترس اضطراب و خشم یا مهار های اخلاقی نیز از سایر علل روانی محسوب میشوند. ممکن است ناتوانی بازتاب مشکلات بین طرفین باشد و مرو نتواند نیازها یا خشم خود را به طریقی مستقیم و سازنده ابراز کند.

بیماریهای متعددی هم باعث اختلال نعوظ میشوند ازجمله بیماریهای قلب و عروقی نارسایی کلیه و هیدروسل و واریکوسل ،نارسایی ریوی ، دیابت و پرکاری تیروئید، اختلالات عصبی ( مثل پارکینسون و ام-اس و تومورهای دستگاه عصبی ) جراحی پروستات، مسمومیت با سرب و پرتودرمانی . خیلی از داروها و مواد نیز هستند که میتوانند عامل ایجاد ناتوانی جنسی شوند ازجمله مصرف الکل و سایر مواد اعتیاد آور ( هرویین، متادون، مورفین، کوکایین، آمفتامین و ...) داروهای ضد فشار خون ( هیدروکلروتیازید، کلونیدین، ترازوسین، متورال، پروپرانولول و...) داروهای روانگردان و استروژن و انتی آندروژنها.

بنابر این درمان ناتوانی های جنسی نیازمند اخذ شرح حال کامل و ارزیابی جامعی از بیمار دارد. لذا شاید دارمان شامل درمانهای روانشناختی و روانپزشکی برای حل مشکلات و ریشه های روانی و یا اقدامات طبی برای حل ناراحتی های جسمی باشد. اگر از طریق شرح حال و معاینه موفق به تشخیص نشدیم از روشهای متعدد تشخیصی بر حسب مورد اسفاده مینماییم مثل کنترل تورم شبانه آلت تناسلی ( نعوظهای هنگام خواب ) سنجش فشار خون آلت با استفاده از پله تیسموگرافی آلت تناسلی یا دستگاه داپلر ، آزمایشهای غددی ، آرتریوگرافی آلت و کاورنوگرافی و..... این اعمال تهاجمی فقط زمانی کاربرد دارد که بیمار نامزد اعمال جراحی ترمیمی عروق باشند

پزشک آنلاین

دکتر محمد والی پور [ متخصص روانپزشکی ]














نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: