کد خبر: ۱۲۹۶
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۶ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۲ - 2013April 08
شفا آنلاین :فريز كردن غذاهاي طبخ شده براي استفاده دوباره از آنها امري رايج است كه با توجه به كمبود فرصت برخي خانم‌هاي خانه‌دار براي پخت غذا انجام مي‌شود.همين ماجرا در مورد ميوه‌ها هم اتفاق مي‌افتد. البته پزشكان نظرات متفاوتي در اين زمينه دارند.
به گزارش شفا آنلاین ، وقتی مواد غذایی را منجمد می‌کنید و قرار است آنها را برای چندین هفته یا چندین ماه در فریزر نگهداری کنید، نوع بسته‌بندی و نحوه صحیح انجام آن بسیار مهم است زيرا بسته‌بندی بد ممکن است موجب سرمازدگی یا یخ سوختگی مواد و در نتیجه از دست دادن مواد مغذی، طعم، رنگ، بافت، بو، رطوبت و کیفیت مواد غذایی شود. همچنین نفوذ هوا به داخل بسته‌بندی، می‌تواند موجب اکسید شدن مواد داخل آن شود. بنابراین مواد باید فشرده و با دقت، به صورتی بسته‌بندی شوند تا هیچ هوایی وارد بسته و هیچ رطوبتی هم از آن خارج نشود. چنانچه مواد غذایی و ميوه‌ها در تازه‌ترین حالت و بالاترین رطوبت خود، در بسته‌بندی مناسب و به روش صحیح داخل فریزر بروند، با کیفیتی عالی آماده‌ مصرف باقی می‌مانند.  سرمازدگی مواد چیست؟ ممکن است گاهی لکه‌های خاکستری مایل به سفید را روی گوشت منجمد دیده باشید. این نشانه‌ از دست دادن رطوبت و خشک شدن است. البته لکه‌های مشابهی هم بر اثر تجمع کریستال‌های یخ ایجاد می‌شود که کمی‌ با آن متفاوت است. رطوبت به طور معمول در نقاط سردتر جمع می‌شود. بنابراین اگر مواد غذایی درست بسته‌بندی نشوند، بافت آنها با از دست دادن رطوبت، دچار کم آبی شده، خشک و پلاسیده می‌شود. اگر رطوبت می‌تواند خارج شود، پس اکسیژن هم می‌تواند داخل بسته شود و صدمات دیگری نیز وارد کند. لکه‌های یخ سوختگی خطرناک نیستند، اما نشان می‌دهد که کیفیت مواد در آن نقاط پایین آمده است. اولین راه برای مقابله با سرمازدگی بسته‌بندی مناسب و صحیح است اما باید توجه داشت که طولانی بودن زمان نگهداری مواد به صورت یخ زده خود عاملی برای سرمازدگی است که با زدن برچسب تاریخ روی مواد، این مشکل برطرف خواهد شد و علت دیگر به وجود آمدن سرمازدگی، کم و زیاد شدن درجه‌ برودت فریزر است. چنانچه سرما‌ی فریزر را روی  18– درجه ثابت نگه دارید، رطوبت مواد حفظ می‌شود و در نتیجه تازه می‌ماند.  کدام بسته‌بندی مناسب است؟  - بسته‌بندی باید مانع از ورود هوا و خروج رطوبت شود.  - باید بی‌آنکه تاب بردارد، ترک بخورد یا بشکند، تحمل سرمای فریزر را داشته باشد.  - باید بتواند ماده‌ غذایی را از بو محافظت کند و البته خودش نیز بر بو و طعم آن تاثیر نداشته باشد.   - شکل و اندازه‌ آن با محتویات درونی و گنجایش فریزر تناسب داشته باشد.  - به آسانی برچسب بخورد یا بتوان روی آن نوشت.  - به آسانی تمیز شده و بو یا رنگ مواد غذایی را به خود نگیرد. نکته: همیشه بسته‌بندی موادی که خریداری می‌شوند را پیش از قرار دادن آنها کنترل کنید و از مناسب بودن آنها برای انجماد اطمینان حاصل کنید.  
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: