کد خبر: ۱۲۸۳۱۴
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۰ - ۰۴ آبان ۱۳۹۵ - 2016October 25
حاملگی یک تجربه هیجان‌انگیز است! اما با تغییراتی که در بدن ایجاد می‌شود، ممکن است باعث خجالت شما شود.
شفاآنلاین:بارداری می‌تواند سیلی از احساسات متناقض را با خود به همراه داشته باشد. همان‌قدر که از زندگی جدیدی که درون‌تان در حال رشد است، خوشحال هستید، ممکن است شکم‌تان که روز به روز بزرگ‌تر می‌شود، احساس عجیب و غریبی در شما ایجاد کند.

به گزارش شفاآنلاین ، دلیلی ندارد که در این 9 ماه بهترین شکل و ظاهر خود را نداشته باشید. یادتان باشد که شما سزاوار لذت بردن از این شرایط هستید.
 
تغییرات سه ماهه نخست
همانطور که مشتاقانه منتظر تولد نوزادتان هستید، باید انتظار افزایش سایز دور کمرتان را هم داشته باشید. اما آیا می‌دانستید بارداری به اشکال مختلف بر اندام‌های دیگر بدن‌تان هم اثر می‌گذارد؟ در اوایل بارداری، سینه‌های شما حساس‌تر شده و پر به نظر می‌رسند. تغییرات هورمونی در این دوره می‌تواند موجب بروز بیماری صبحگاهی یا همان ویار، به خصوص در سه ماهه اول حاملگی شود. همچنین ممکن است احساس خستگی و خواب‌آلودگی داشته باشید. این علائم اغلب در سه ماهه دوم بهبود پیدا می‌کنند.
 
به درخشندگی رسیده‌اید
این حرف شایعه نیست: خانم‌های باردار به دلیل افزایش جریان خون و تولید چربی بیشتر در پوست‌شان شروع به درخشیدن می‌کنند. ملاسما، تغییر رنگ پوست صورت، جوش، خارش و علائم کششی از جمله سایر تغییراتی هستند که ممکن است با آن مواجه شوید. شما می‌توانید با استفاده از لوسیون مرطوب‌کننده، شدت این علائم را کاهش دهید. قبل از استعمال هرگونه دارو یا لوسیون مطمئن شوید که پزشک‌تان با آن مشکلی نداشته باشد.
 
فعال ماندن در دوران بارداری
ورزش کردن در دوران بارداری به شما انرژی بیشتری می‌بخشد و شما را برای زایمان آماده می‌کند. تا زمانی که از نظر پزشک اشکالی ندارد، می‌توانید حداقل دو و نیم ساعت در هفته ورزش کنید. تمرینات سبک مانند پیاده‌روی و شنا بسیار برای شما مناسب‌اند. اگر قبل از بارداری ورزش می‌کردید، می‌توانید به صلاح‌دید پزشک به انجام ایروبیک یا تمرینات لیفت بپردازید. فقط نوشیدن آب زیاد را فراموش نکنید، چون کم‌آبی بدن باعث سرگیجه یا ضعف می‌شود.
 
ماساژدرمانی
ماساژدرمانی در دوران بارداری بسیار موثر است. چون باعث تسکین یافتن و آرام گرفتن دردهای عضلانی می‌شود. بنابراین، قبل از زایمان یک ماساژور حرفه‌ای پیدا کنید و توصیه‌های او را جدی بگیرید. آب گرم نیز یک گزینه موثر و بی‌خطر است. اما باید مراقب دماهای بالا باشید. چون پوست شما در این دوره حساس‌تر از حد معمول است.
 
کش آوردن و ریلکس کردن
یوگا می‌تواند ذهن و جسم شما را آرام کند و تعادل‌تان را بهبود ببخشد. یک مربی معتبر شما را در انجام حرکات مناسب کمک خواهد کرد. بهتر است قبل از شروع یوگا با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید مجاز به انجام یوگا هستید یا خیر.
 
نوسانات خلقی
نوسانات خلقی در دوره بارداری یک امر رایج است. یک روز نگران آینده فرزندتان هستید و روز دیگر به مشکلات تربیتی او فکر می‌کنید. با تغییرات هورمونی، بارداری به یک تجربه عجیب و غریب تبدیل می‌شود. اما باید بدانید شما تنها نیستید. بسیاری از زنان باردار دچار نوسانات خلقی می‌شوند. پس مراقب خودتان باشید، به اندازه کافی استراحت کنید، فعالیت‌های ضد استرس مانند ورزش را فراموش نکنید. اگر حس می‌کنید افسردگی دارید، با پزشک‌تان مشورت کنید.
 
بایدها و نبایدهایی درباره مو
موهای شما در طول بارداری ضخیم‌تر و پرتر می‌شوند. یکی از مزایای هورمون بارداری این است که به اندازه قبل ریزش مو ندارید. رنگ کردن مو در این دوره مشکلی ندارد، اما بهتر است با پزشک خود مشورت کنید و از این بابت مطمئن شوید. پس از زایمان ممکن است ریزش موی‌تان برگردد. اما در عرض 6 ماه پس از زایمان به وضعیت عادی برخواهید گشت.
 
آرایش و تغییرات پوست
از آنجایی که پوست شما در حال تغییر است، باید شیوه آرایش خود را نیز تغییر دهید. اگر پوست خشکی دارید، از پودر یا کرم استفاده کنید و اگر پوست چرب دارید، از کرم‌پودر استفاده کنید. همچنین می‌توانید از کانسیلر برای پوشاندن لکه‌های تیره و پوست ناهموار خود استفاده کنید. به علاوه، باید برچسب روی لوازم آرایشی را به دقت بخوانید و از استعمال محصولات حاوی جیوه بپرهیزید.
 
لباس‌های حاملگی
اگر پیش از این وزن عادی داشتید، ممکن است 10 تا 15 کیلوگرم در دوران بارداری وزن اضافه کنید. اما کماکان می‌توانید طبق مد لباس بپوشید و شیک باشید. یک جفت شلوار جین راحت، لباس و دامن نازک و تاپ گشاد گزینه‌های خوبی محسوب می‌شوند. همچنین سعی کنید از لباس زیر راحت استفاده کنید. کفش پاشنه بلند نپوشید تا پای‌تان اذیت نشود. اگر می‌توانید، لباس‌های حاملگی یکی از دوستان‌تان را امانت بگیرید.
 
غذا خوردن برای دو نفر
هر روز باید 100 تا 300 کالری اضافی دریافت کنید تا نیازهای هر دوی شما تامین شود. غلات، میوه و سبزیجات، گوشت و حبوبات و فرآورده‌های لبنی گزینه‌های خوبی هستند. خوردن صبحانه را فراموش نکنید و یک میان وعده سالم در بین وعده‌های اصلی خود میل کنید. از خوردن تخم‌مرغ خام یا نیم‌پز و گوشت نپخته نیز اجتناب کنید. خوردن ماهی‌های حاوی جیوه، فرآورده‌های لبنی غیرپاستوریزه و گوشت یخ‌زده هم در دوره بارداری توصیه نمی‌شود.
 
ویتامین‌ها ضروری هستند
اسید فولیک، کلسیم و آهن در دوران حاملگی اهمیت بسیاری پیدا می‌کنند. بهترین راه برای دریافت آنها از طریق خوردن مواد غذایی سالم است. اما می‌توانید آنها را از طریق مکمل هم به دست آورید. ویتامین‌های دوران بارداری دارای مواد مغذی زیادی هستند که به رشد نوزاد کمک می‌کنند. مصرف مکمل، نیازهای روزانه و کمبود ویتامین مادر و کودک را برطرف می‌کند.
 
تا می‌توانید مایعات بنوشید
هیدراته بمانید تا پر انرژی باشید. نوشیدن آب زیاد از عفونت مثانه و یبوست نیز جلوگیری می‌کند. پزشکان توصیه می‌کنند در روز 12 لیوان آب بنوشید. همچنین، باید بدانید که حدود 20٪ از نیاز روزانه شما به آب از طریق مواد غذایی تامین می‌شود. برای نوشیدن منتظر تشنگی نباشید. هر بار که وقت کردید، آب، آب‌میوه و نوشیدنی‌های بدون کافئین بنوشید. اگر ادرارتان زردرنگ است، احتمالا به اندازه کافی آب نمی‌نوشید.
 
به اندازه کافی بخوابید
در سه ماهه اول ممکن است به نظر برسد که همیشه خواب هستید. در سه ماهه سوم، خوابیدن سخت‌تر می‌شود. تکرر ادرار، سوزش سر دل، ناراحتی، اضطراب و استرس، لذت یک خواب راحت را از شما می‌گیرند. سعی کنید به پهلوی چپ بخوابید و یک بالش پشت سرتان بگذارید. همچنین بهتر است به جای شب در طول روز ورزش کنید و قبل از خواب زیاد مایعات مصرف نکنید.
 
دارو؟ اول از پزشکتان بپرسید
تا زمانی که پزشک به شما چیزی نگفته است، از مصرف هر نوع دارو خودداری کنید. داروهای ساده مانند داروی سرماخوردگی یا آلرژی، داروهای ضد التهابی و مسکن نیز باید تحت نظر پزشک مصرف شوند. هر چیزی که از طریق شما به کودک برسد، باید ایمن و بی‌خطر باشد. اگر قبل از بارداری دارو مصرف می‌کردید، بهتر است با پزشکتان صحبت کنید تا از بی‌خطر بودن مصرف آن دارو مطمئن شوید.
 
شاد و شنگول باشید
داشتن رابطه جنسی در دوران بارداری، مگر به دستور پزشک، بی‌خطر است. ممکن است در این دوره چیزهای جدیدی را تجربه کنید. سینه‌ها و نوک آنها حساسیت بیشتری پیدا می‌کنند. بنابراین، قبل از شروع رابطه با همسرتان صحبت کنید تا دچار مشکل نشوید. از آنجایی که شکم در طول بارداری بزرگ می‌شود، باید پوزیشن‌های خاصی را امتحان کنید. اگر رابطه جنسی شما با گرفتگی یا خونریزی همراه است، به پزشکتان بگویید.
 
قبل از زایمان برای خود و همسرتان وقت بگذارید
برخی از زوجین به سفر می‌روند تا قبل از اینکه پدر و مادر شوند، کمی با هم وقت بگذرانند. قبل از برنامه‌ریزی برای سفر، سعی کنید با پزشکتان صحبت کنید. چون ممکن است نتوانید سوار اتوموبیل شوید یا از هوایپما استفاده کنید. اگر نمی‌توانید راه دور بروید، شاید بهتر باشد یک شب در بهترین هتل شهرتان اقامت کنید.
 
اعتماد به نفس داشته باشید و خجالت را کنار بگذارید
 خود را در جمع دوستان مثبت‌اندیش‌تان جای دهید و به یک گروه پشتیبان ملحق شوید. کتاب بخوانید یا با پزشک‌تان درباره چند و چون بارداری صحبت کنید. درست غذا بخورید، ورزش کنید و مثبت‌اندیش باشید تا دوران بارداری‌تان به یک تجربه لذت‌بخش تبدیل شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: