شفا آنلاین: «پروتئينوري» يا دفع پروتئين از طريق ادرار از اختلالات مهم و مختل کننده عملکرد کليه ها به شمار مي رود .
به گزارش شفا آنلاین، یک عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی و پزشک متخصص کليه و مجاري ادراري در اين باره مي گويد: پروتئينوري جزو مشکلات مهم کليه است که جدي گرفتن آن حياتي و ضروري به نظر مي رسد.
دکتر «عليرضا گلشن» مي افزايد: کليه در تصفيه خون نقش به سزايي دارد و در واقع مواد زايد را از خون برداشت مي کند که اگر در اين مسير، موادي نظير قند و پروتئين و خون برداشت و دفع شود فرد با مشکل مواجه مي شود.
وي تصريح مي کند: در حالت و عملکرد طبيعي نبايد مواد مغذي نظير پروتئين که ماده اصلي و مغذي بدن است دفع شود زيرا عوارض زيادي دارد و اگر پيگيري و درمان نشود به نارسايي کليه منجر مي شود.
وي اظهار مي دارد: با دفع پروتئين ،آب ميان بافتي زياد می شود و فرد به اِدِم يا ورم شديد دچار مي شود.
به گفته اين پزشک متخصص، پروتئينوري جزو اختلالاتي است که بر نسج کليه تأثير مي گذارد بنابراين مراجعه به موقع و درمان زودهنگام در پيشگيري از نارسايي کليوي تأثير به سزايي دارد.
وي عنوان مي کند: مبتلايان به ديابت، فشار خون بالا و افرادي که سيستم ايمني ضعيفي دارند بيشتر به پروتئينوري دچار مي شوند.
وي خاطر نشان مي کند: اين اختلال کليوي مانند سنگ هاي کليوي يا ديگر اختلالات قابل جراحي نيست بنابراين افراد مبتلا بايد دوره درمان را به طور کامل، دقيق و منظم طي کنند تا دچار مشکلات و عوارض بعدي نشوند.
دکتر «گلشن» با بيان اين که درمان پروتئينوري به شکل دارويي و نگهدارنده است ، مي گويد: گاهي اوقات بيمار به نمونه برداري نياز پيدا مي کند و به طور حتم بايد تمام مراحل درماني را به دستور پزشک اجرا کند.
وي تأکيد مي کند: مبتلايان به اين اختلال بايد مصرف نمک و پروتئين را محدود کنند و مطمئن باشند با درمان به موقع، به نتيجه مطلوبي دست خواهند يافت.
ک/س
دختردایی بنده مبتلا به دیابت نوع یک هست ودفع پروتئین به میزان هزاربرابر دارد وبدنش ورم کرده به دکتر هم مراجعه کردن وفقط قرص فشارخون تجویز کردن منظورتون از درمان کامل دیالیز هست؟
ایشان باید تحت نظرجدی متخصص کلیه باشند ودرصورت نیازتحت دیالیزقرارگیرند این موضوع به نظرمتخصص بستگی دارد