شفا آنلاین: درد قفسه سینه یکی از شایع ترین نشانههای پزشکی است که میتواند علل قلبی و غیرقلبی داشته باشد به همین خاطرباید خیلی سریع بررسی ودرصورت نیازدرمان شود.
دکتر شروین فرهمند - متخصص طب اورژانس- در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این مطلب افزود: بیماری های قلبی- عروقی به علت عادات غلط روزمره زندگی و تغذیه نا مناسب شیوع بسیار بالایی را در سطح جوامع به خود اختصاص داده است.دراین میان آن چه درد قفسه سینه حاد را حائز اهمیت می کند ارتباطی است که با مسایل قلبی ،عروقی دارد.
وی ادامه داد: درد ناشی از حملات قلبی عروقی دردی است که از نیمه چپ قفسه سینه شروع می شود که این دردها غالبأ به فک تحتانی و دست چپ و همچنین ساعد دست چپ در مسیر عصبی که در انگشت پنجم قرار دارد ادامه می یابد.
متخصص طب اورژانس با اشاره به این که این دردها ماهیت فشارنده دارند تصریح کرد: بیمار در غالب موارد اعلام می کند احساس می کنم وزنه ای روی قفسه سینه ام قرار گرفته و نمی توانم خوب نفس بکشم.
وی همچنین افزود: ممکن است فرد هنگام درد با یک استرس روحی همراه باشد و یا در مواجهه با هوای سرد حمله حادی رخ دهد و فرد طعم تلخ درد را حس کند.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران یادآور شد: دردهای قلبی بالای 5تا 20 دقیقه ادامه می یابد، طبعأ اگر دردها کوتاه تر از این زمان باشند کمتر ریشه قلبی عروقی دارد.
وی اظهار کرد: افراد در مواجهه با فرد مبتلا به درد قفسه سینه باید به علائمی نظیر تهوع و استفراغ- تنگی نفس و عرق سرد توجه ویژه ای داشته باشند و قبل از رسیدن فوریت های پزشکی، اولین اقدام اطرافیان باید به آرامش رساندن محیط اطراف بیمار باشد.
دکتر فرهمند توصیه کرد: هوای آزاد یکی از حداقل امکاناتی است که برای بیمار باید ایجاد شود. خارج کردن البسه تنگ از بدن فرد ،عدم حرکت و جا به جایی بیمار از اهمیت خاصی برخوردار است.
وی همچنین توصیه کرد: اگرفرد مبتلا به درد قفسه سینه بیمار شناخته شده قلبی باشد استفاده از داروهایی نظیر قرص های زیر زبانی که توسط پزشک تجویز شده ضروری است که پس از قرار دادن آن زیر زبان بیمار باید اجازه دهیم طی 5دقیقه حل و جذب بدن بیمار شود.
وی هشدار داد: یک اقدام شایع در برخورد با هر مشکل حاد در ایران مرسوم است که آن هم دادن یک لیوان آب سرد یا آب قند به بیمار است که این کار می تواند به علت خنک بودن آب و استرس جدیدی که بر اثر آن به بیمار تحمیل می شود در نهایت منجر به وقوع حادثه جدید می شود.بنابراین افراد باید از خود درمانی بپرهیزند و درد قفسه سینه را جدی بگیرند و سعی کنند از کمک نیروهای تخصصی استفاده کنند.
دکتر فرهمند در خصوص طیف سنی ابتلا به بیماری های قلبی عروقی نیزهشدار داد: متأسفانه ریسک وقوع حملات قلبی عروقی در سنین پائین هم دیده می شود و باید به این نکته توجه داشت در صورتی که فردی در سنین ابتدایی میانسالی دچار درد قفسه سینه حاد بود نباید فکر کنیم که امکان وقوع حملات قلبی و عروقی صفر است.
متخصص طب اورژانس تأکید کرد: در صورت بروز درد قفسه سینه حاد ،خانواده بیمار باید در وهله اول به فوریت های پزشکی اطلا.ع رسانی کنند و اقدامات مذکور را با حفظ خونسردی کامل انجام دهند.