شفا آنلاین : یک استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: کمبود ویتامین "D" منجر به افزایش استرس در فصل امتحانات میشود.
به گزارش شقا آنلاین ، ابراهیم فلاحی ، اظهار کرد: برای ایام امتحانات به منظور کاهش استرس، خوردن صبحانه یکی از مواردی است که باید رعایت شود.
وی ادامه داد: در وعده صبحانه نیاز است از کشمش و خرما همراه با تخممرغ، پنیر، گردو و بادام استفاده و از خوردن خامه و مربا خودداری شود.
این مدرس دانشگاه اضافه کرد: نیاز است در فصل امتحانات از غذاهای دریایی نظیر ماهی و میگو استفاده شود؛ چرا که این غذاها دارای امگا 3 بوده و در کاهش استرس مؤثرند.
دکتر فلاحی بیان کرد: کمبود ویتامین D منجر به افزایش استرس در فصل امتحانات میشود که افراد نیاز است از لبنیات به دلیل داشتن کلسیم و ویتامین D بیشتر استفاده کنند و یا بهمنظور تأمین این ویتامین 20 دقیقه در روز زیر آفتاب قرار گیرند.
این استاد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی لرستان با اشاره به اینکه توصیه میشود در فصل امتحانات افراد از مغزها(بادام و گردو) استفاده کنند و در طول ایام امتحان نیز از خرما و کشمش استفاده بیشتری داشته باشند، اظهار کرد: بهتر است در این ایام از خوردن فستفودها خودداری شود، همچنین از شکر، شکلاتهای ساده و شیرینی کمتر استفاده و به جای آن از شکلاتهای کاکائویی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه مصرف آب کافی در کاهش استرس مؤثر است، افزود: نیاز است افراد قبل از خواب یک لیوان شیر و یا دو لیوان دوغ استفاده کنند تا بهتر بخوابند.
فلاحی تصریح کرد: نخوابیدن شب قبل از امتحان اشتباه است و افراد باید بهگونهای برنامهریزی کنند که شب امتحان مطالعه نکنند و آرامش داشته باشند.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی اضافه کرد: نخوابیدن در شب امتحان باعث میشود افراد در طول روز از نظر هوشی و درک مطالب ضعیف شوند.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه عدهای از افراد در شبهای امتحان از قرصهای آرامبخش جهت کاهش استرس استفاده میکنند، گفت: استفاده از داروهای آرامبخش توصیه نمیشود چرا که در مجموع باعث کاهش هوشیاری فرد میشود و اگرچه افراد ممکن است با مصرف این داروها استرس ظاهری کمتری داشته باشند اما درک مطلب آنها کمتر میشود.
ک/زا
ایسنا