شفا آنلاین:یک روانشناس با بیان اینکه گاهی عروسکبازی برای پسران اشکال ندارد و عروسک انتخاب شده باید متناسب با جنسیت پسرانه باشد، گفت: بازی پسربچهها با عروسک باید به صورت گروهی باشد.
به گزارش شفا آنلاین،احسان فکور اظهار کرد: صرف اینکه پسربچه عروسکبازی نکند مورد تأیید نیست، زیرا عروسکهای بسیاری به شکل خرس، پلیس، سرباز و غیره وجود دارد که این عروسکها پسرانه هستند، لذا تأکید میشود که عروسک انتخاب شده علاوه بر همخوانی با جنسیت کودک، با فرهنگ و موقعیت اجتماعی نیز همخوانی داشته باشد.
وی افزود: عروسک در دیدگاه روانشناسی بسیار مهم است و روشهای مختلف درمانی مانند عروسکدرمانی و بازیدرمانی وجود دارد تا کودکان بتوانند با برونریزی به زندگی خود نقش دهند و احساسات خود را بیان کنند. همچنین میتوان با بررسی انتخاب کودک از بین چندین عروسک، به شخصیت وی پی برد.
این کارشناس ارشد روانشناسی، خاطرنشان کرد: همچنین با تشخیص مشکل کودک میتوان با جهتدهی مناسب برای انتخاب عروسک در درمان اختلالاتی مانند استرس کودک استفاده کرد، ولی متأسفانه هماکنون با ورود برخی عروسکهای خارجی که با فرهنگ ایرانی همسویی ندارد، اختلالاتی در کودکان مشاهده شده است، لذا توصیه میشود این نوع عروسکها برای کودک تهیه نشود.
وی اظهار کرد: والدین به عنوان یک ابزار ساده به عروسک نگاه نکنند، بلکه هنگام انتخاب عروسک برای کودک خود، نگاهی علمی نسبت به این موضوع داشته باشند.
این روانشناس همچنین در خصوص عروسکبازی پسرها، عنوان کرد: اگر یک کودک پسر به صورت موردی عروسکبازی کند اشکالی ندارد، ولی اگر این اتفاق به صورت مکرر تکرار شود باید روی این موضوع حساس شد، زیرا در فرهنگ عامه عروسک به نام دختر ثبت شده است، بنابراین اگر عروسک انتخابی با جنسیت کودک همخوانی نداشته باشد سبب به وجود آمدن احساسات متعارض میشود و گاهی کودک را به سمت اشتغالات فکری میبرد که امکان دارد او دختر باشد و جنسیت خود را فراموش کند.
وی تاکید کرد: توصیه میشود کودکان پسر در بازیهای گروهی با همجنسان خود با عروسکبازی کنند تا از بحرانهایی که در آینده میتواند متوجه کودک گردد، دوری شود.
ک/ ف س
ایسنا