شفا آنلاین:متخصص گوش و حلق و بینی گفت: خرخر و وقفه تنفسی میتواند فرد را مستعد ابتلا به 4 بیماری خطرناک کند؛ سکته قلبی، سکته مغزی، دیابت و فشار خون.
به گزارش شفا آنلاین، پدرام برقعی در پاسخ به سؤال مطرح شده علی الف، شهروند تهرانی در در بخش مشاوره سلامت اظهار داشت: خرخر صدای تنفس بلندی است که حین خواب ایجاد میشود. اگر این صدا به تنهایی باشد برای خود شخص خطری ندارد فقط برای اطرافیان میتواند آزاردهنده باشد.
متخصص گوش و حلق و بینی گفت: مسئلهای که در خرخر وجود دارد وقفههای تنفسی است چرا که نفس فرد برای چند لحظه قطع میشود و بعد با تلاش تنفسی، دوباره تنفس برقرار میشود و اگر تعداد این وقفهها از یک حد معمول در ساعت بیشتر باشد میتواند خطرناک باشد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: خرخر و وقفه تنفسی میتواند فرد را مستعد ابتلا به 4 بیماری خطرناک کند؛ سکته قلبی، سکته مغزی، دیابت و فشار خون.
متخصص گوش و حلق و بینی گفت: اگر وقفه تنفسی و خرخر فرد درمان شود شخص از ابتلا به این چهار بیماری در امان میماند پس پیشگیری عامل موثری در پیشگیری از ابتلا به این بیماریهاست که این یکی از مزیتهای درمان خرخر است.
وی علل خرخر را در دو گروه مرکزی و تنفسی دستهبندی کرد و افزود: خرخرهای مرکزی که علت بروز آن اشکال در سیستم عصبی است شیوع کمتری دارند اما خرخر و وقفه تنفسی که به دلیل اختلال تنفسی و انسداد راه تنفسی فوقانی پدیدار میشود اکثر خرخرها را به خود اختصاص دادهاند.
متخصص گوش و حلق و بینی گفت: هنگام خوابیدن اگر راه تنفس فوقانی به دلیل عقب آمدن زبان یا کام نرم مسدود شود در راه تنفسی اختلال به وجود میآید و فرد دچار خرخر میشود.
برقعی، درمان و تشخیص این بیماری را انجام تست خواب عنوان کرد و گفت: فردی که دچار خرخر است باید یک شب در لابراتوار و مراکز اختلال خواب بخوابد تا نوع اختلال تنفسی وی توسط پارامترهای معین، مشخص شود و بسته به آن، نوع درمان تعیین شود.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: درمانهای مختلفی برای وقفه تنفسی و خرخر وجود دارد که از روشهای بسیار ساده در تغییر وضعیت خواب فرد تا درمان جراحی متفاوت است.
وی افزود: اکثر افراد در حالت خوابیده به پشت یا طاقباز خرخر بیشتری دارند که اگر به پهلو بخوابند وقفه تنفسی کم یا حتی قطع میشود.
وی استفاده از وسایل دندانی در داخل دهان را برای باز ماندن دهان در حین خواب، از جمله وسایلی دانست که برای درمان خرخر به بعضی از افراد پیشنهاد میشود.
متخصص گوش و حلق و بینی گفت: انسداد راه تنفسی میتواند به دلیل گرفتگی بینی، انحراف بینی، پولیپ، آلرژی یا تنگی زاویه ورودی ابتدای بینی هم باشد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: گردن کوتاه، فک کوچک، زبان بزرگ، کام نرم بلند یا زبان کوچک نیز در ابتلای افراد به خرخر و وقفه تنفسی نقش دارند.
وی گفت: همچنین اضافه وزن نیز میتواند در فرد به خرخر بینجامد چرا که میزان چربی در گردن بالاتر رفته و به راه تنفسی فوقانی فشار آورده و آن را تنگ میکند که در نتیجه خرخر و تنگی نفس ایجاد میشود که با کاهش وزن میتوان از خرخر جلوگیری کرد.
متخصص گوش و حلق و بینی، سیگار را یکی از دلایل جدی خرخر عنوان کرد و افزود: با کاهش و قطع مصرف سیگار میتوان خرخر را کم و حتی قطع کرد.
برقعی استفاده از الکل به هر شکل را در ایجاد خرخر موثر دانست و گفت: همچنین برگشت اسید معده به مری به علت ورم و التهاب حاصله میتواند باعث خرخر شود.
وی درمان خرخر را از مراحل خفیف تا شدید متفاوت دانست و عنوان کرد: جراحی در مواردی که خرخر متوسط است یعنی وقفههای تنفسی در حدود 10 تا 30 بار در یک ساعت باشد میتواند موثر باشد؛ اما در موارد شدید که بیش از 30 وقفه تنفسی در یک ساعت گزارش داده شود جراحی تأثیرگذار نیست و استفاده از دستگاه سی پت برای درمان موثر است.