شفا آنلاین:یک متخصص داخلی گفت: خوردن غذاهایی با حجم کم، آبکی و نرم و دوری از غذاهای چرب که مدت بیشتری در معده باقی میمانند، میتواند به بهبودی نسبی فلج معده کمک کند.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر محمدعلی حافظی گفت: فلج معده شامل بروز اختلال عملکردی اعصاب معده است که طی آن مدت زمان تخلیه معده طولانی میشود. تخلیه تاخیری معده باعث احساس تهوع، استفراغ، سوزش سردل و درد میشود. بیماری فلج معده باعث میشود که غذا مدت خیلی طولانی در معده باقی بماند و فرد، احساس سیری و پری معده کند بنابراین هرچند که باعث مرگ نمیشود ولی بر کیفیت زندگی تاثیر زیادی دارد.
وی ادامه داد: در این بیماری، اعصاب معده به خوبی کار نمیکنند. در واقع عصب معده به نام عصب واگ که در حرکت غذا در مجرای گوارشی نقش دارد، آسیب میبیند و ماهیچههای معده و روده کوچک به طور طبیعی کار نمیکنند. بنابراین حرکت غذا در لوله گوارش کند یا کاملا متوقف میشود.
این متخصص داخلی سوزش سردل، تهوع و استفراغ مواد غذایی هضم نشده، احساس سیری زودرس هنگام غذا خوردن را از نشانههای فلج معده عنوان کرد و افزود: کاهش وزن، نفخ شکم، سطوح قند خون نامنظم، بیاشتهایی، احساس برگشت غذا از معده به مری، احساس انقباض و گرفتگی عضلات دیواره معده از سایر نشانههای فلج معده است.
دکتر حافظی در رابطه با دلایل بروز فلج معده عنوان کرد: بیماریهای ویروسی در بسیاری اوقات همراه با تهوع و استفراغ بوده است که این نوع از فلج معده، موقتی و گذراست و شخص بعد از بهبودی از بیماری کاملا حال طبیعی را پیدا خواهد کرد. همچنین مصرف سیگار و داروهااز علل بسیار شایع فلج معده هستند.
وی در ادامه عنوان کرد: خوردن غذاهایی با حجم کم، غذاهای آبکی و نرم و پرهیز از خوردن غذاهای چرب که مدت بیشتری در معده باقی میمانند، باعث بهبودی نسبی فلج معده میشود. همچنین بهتر است از خوردن غذاهای دیرهضم و سنگین مانند حبوبات پرهیز شود.