شفا آنلاین:یک متخصص قلب و عروق گفت: طی 20 سال اخیر با استفاده از آنژیوپلاستی و روشهای مداخلهای کم تهاجمی تا حد زیادی از بار جراحیهای قلب باز کاسته شده اما عوارضی مانند پارگی رگ، جابه جایی استنت یا انسداد هم وجود دارد که با آموزش به پزشکان قابل حل است.
به گزارش شفا آنلاین،علی زاهدمهر اظهار داشت: از 20 سال اخیر تاکنون اقدامات مداخلهای و کم تهاجمی (اینترونشنال کاردیولوژی) در حوزه درمان بیماریهای قلبی وارد شده تا کمتر نیاز به جراحیهای باز قلب وجود داشته باشد.
وی ادامه داد: معمولاً برای بیمارانی که دچار گرفتگی عروق در شریانهای اصلی بدن مانند دست و پا، آئورت و عروق محیطی میشوند استنت (نوعی فنر برای باز کردن رگ) تعبیه میشود.
این متخصص قلب و عروق افزود: همچنین افرادی که دچار سوراخهای مادرزادی بین بطنی و بین دهلیزی هستند نیز با استفاده از برخی وسایل اقدام به بستن این سوراخها میکنیم که میتواند درمان مناسب و جایگزینی برای جراحی قلب باز باشد.
زاهدمهر با تأکید بر اینکه به هر حال هر روش درمانی عوارض خاص خود را دارد، تصریح کرد: یکی از عوارض آنژیو پلاستی انسداد رگها است و علیرغم اینکه از تجهیزاتی مانند استنت برای باز کردن رگ استفاده میکنیم در برخی موارد این تجهیز در رگ جابهجا شده یا رگ پاره میشود که برای کنترل اینگونه عوارض مهارتهای خاصی مورد نیاز است.
وی در پاسخ به اینکه ریسک و عوارض اقدامات مداخلهای مانند آنژیوپلاستی در چه بیمارانی بیشتر است، گفت: افراد مسن و افرادی که دچار بیماریهای کلیوی و عروق مغزی هستند بیشتر در معرض اینگونه عوارض قرار دارند و معمولاً 5 درصد افراد با ریسکهای اینگونه مداخلات مواجهاند.
دبیر علمی سمپوزیوم اینترونشال کاردیولوژی گفت: در همین راستا برای آموزشهای جدید پنجشنبه و جمعه 5 و 6 دیماه آخرین روشهای درمانی اینترونشال در بیمارستان قلب شهید رجایی با حضور 200 نفر از متخصصان قلب و عروق برگزار میشود که برای متخصصان این حوزه 7 امتیاز بازآموزی و برای پرستاران علاقهمند 5 امتیاز در بر دارد.
ک/ف س
فارس