کد خبر: ۱۰۵۷۰
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۹ - ۳۰ آذر ۱۳۹۲ - 2013December 21
شفا آنلاین:وزیر بهداشت با انتقاد از ضعف نظارت‌ها بر کیفیت محصولات غذایی در بازار مصرف گفت: در مورد محصولات غذایی به جای آن که گلوگاه کنترل‌ها و نظارت‌ها در ابتدای اخذ پروانه قرار گیرند، باید نظارت‌ها و کنترل‌های دقیق این محصولات در بازار صورت گیرد.
به گزارش شفا آنلاین،دکتر سیدحسن هاشمی  با اشاره به تغییر سیمای بیماری‌ها، ضمن تاکید بر لزوم مراقبت از بیماری‌های واگیر، درباره اقدامات انجام شده در زمینه کنترل و مبارزه با بیماری‌های غیرواگیر گفت: در زمینه بیماری‌های غیرواگیر نیز اقدامات خوبی در حال انجام است. اقدامات مربوطه توسط کارشناسان مجرب در معاونت بهداشت وزارتخانه و همچنین در دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در حال انجام است. نخستین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی در دی ماه با حضور رییس جمهور وی با بیان اینکه نخستین جلسه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی با ریاست رییس جمهور در دی ماه برگزار می‌شود، افزود: کار در حوزه بیماری‌های غیرواگیر سخت است و تصمیماتی که باید در این زمینه گرفته شود، برای صنایع محدودیت ایجاد خواهد کرد و برای صاحبان صنایع هزینه‌بر است. در شورای عالی سلامت و امنیت غذایی فعالان در حوزه خدمات و تولید مانند وزارت صنعت، معدن و تجارت نیز حضور دارند و معمولا تولیدی‌ها طرفدار تولید کننده و عرضه کننده هستند که البته درست هم هست. در مجموع امیدواریم که این شورا بتواند تصمیم‌های قوی و اجرایی را جهت کنترل و مبارزه با عوامل خطر بیماری‌های غیرواگیر اتخاذ کند. وزیر بهداشت در این باره ادامه داد: البته بیماری‌های غیرواگیر با سبک زندگی افراد بسیار مرتبط است. عواملی مانند کم تحرکی، چاقی، اعتیاد و ... زمینه‌ساز بیماری‌های غیرواگیر هستند؛ یعنی مواردی که به حوزه اجتماعی مربوط می‌شوند و نقش وزارت بهداشت در آنها کمتر از 20 درصد است. نظارت ضعیف بر محصولات غذایی تولید داخل در بازار مصرف وی در این باره افزود: اما توجه به نوع روغن، مواد لبنی، پروتئینی و ... که وارد بازار می‌شوند، جزو وظایف شورای عالی سلامت و امنیت غذایی است که وزارت بهداشت، بخشی از آن است و می‌تواند استانداردها را در این زمینه اعلام کند. دستگاه‌های نظارتی باید در این زمینه نظارت قوی‌تری داشته باشند. آنچه که اکنون به عنوان نظارت اتفاق می‌افتد، خیلی ضعیف است و این مبحث در وزارت بهداشت تنها در مرحله صدور پروانه بهره‌برداری صورت می‌گیرد. به این معنا که پروانه بهره برداری گرفته می‌شود اما متاسفانه ابزاری برای نظارت مناسب در زمینه اینکه پس از اخذ پروانه چه محصولی وارد بازار می‌شود، وجود ندارد. در حالی که این موضوع باید برعکس باشد. وزیر بهداشت ادامه داد: بر این اساس هر زمانی که محصولی در بازار مورد کنترل قرار گرفت باید فرمولاسیون مربوطه را رعایت کرده باشد، در غیر این صورت باید جریمه‌های سنگین برای آن در نظر گرفته شود. به این ترتیب در مورد محصولات غذایی به جای آن که گلوگاه کنترل‌ها و نظارت‌ها در ابتدای اخذ پروانه قرار گیرند، باید نظارت‌ها و کنترل‌های محصولات در بازار صورت گیرد. وزارت بهداشت از نظر کارشناسی و تجهیزات این موضوع در استان‌ها بسیار فقیر است. مردم به فضاسازی‌ها درباره سلامت مواد غذایی وارداتی اعتنا نکنند هاشمی گفت: اما درباره آن دسته از محصولاتی که به کشور وارد می‌شود باید گفت که این محصولات در گمرک به صورتی سفت و سخت کنترل می‌شوند و مردم می‌توانند به اطلاعات و اعداد و ارقام سازمان غذا و دارو در این زمینه اعتماد کنند. چندان نباید به فضاسازی‌های برخی رسانه‌ها در مورد برخی از اقلام غذایی وارداتی اعتنا کرد. البته این موضوع مربوط به محصولاتی است که از مسیر سالم به کشور وارد می‌شوند. ایسنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: