شفا آنلاین:معاون اسبق پژوهشی وزارت علوم گفت: از رئیسجمهور گرفته تا وزرا در سالهای گذشته درک عقبافتادهای از پژوهش داشتند به همین دلیل نمیتوانیم به آمارها استناد کنیم. پایاننامهها را میفروشند و کسی هم جلویشان را نمیگیرد.
به گزارش شفا آنلاین،رضا منصوری در جشنواره پژوهش دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: تعریف واقعی و درستی از پژوهش نداریم به همین دلیل نمیتوان به آمار ارائه شده استناد کرد، همچنین تحقیقات به دلیل تحریمها به سمتی رفت که نیازهای روز را برطرف کند.
وی افزود: طبق آمارها باید 7 درصد از اعتبارات پژوهشی کشور صرف تحقیقات بنیادین و سایر اعتبارات صرف تحقیقات توسعهای به جای کاربردی شود.
استاد فیزیک دانشگاه صنعتی شریف گفت: آماری که در سالهای مختلف در مورد پژوهش اعلام شده مخدوش است و در حال حاضر فقط تمرین روی مقالهنویسی است و با تحقیقات علمی دنیا فاصله داریم.
معاون اسبق پژوهش وزارت علوم گفت: اعتبارات پژوهشی طی سالهای 83 و 84 به 0.7 درصد از تولید ناخالص ملی رسید اما در دولتهای نهم و دهم به زیر 0.5 درصد کاهش یافت در حالی که بر اساس مصوبه مجلس باید به 3 درصد میرسید.
منصوری گفت: به طور قطع در بودجه سال آینده نیز سهم تحقیقات به کمتر از 0.5 درصد خواهد رسید بدون اینکه کسی آن را بررسی کند.
وی گفت: در سال 65 سهم پژوهش 0.6 درصد بود اما اکنون پس از گذشت سالها به کمتر از 0.5 درصد رسیده این نشان میدهد که کشور ما عزم ملی و درک مناسب از پژوهش ندارد و با وزیر و مسئولان نمیتوان آن را حل کرد.
منصوری تصریح کرد: از رئیس جمهور گرفته تا وزرا درک عقبافتادهای از پژوهش طی سالهای گذشته داشتهاند و درک درستی از علم نداشتهاند علم مدرن آن چیزی نیست که در کشور وجود دارد.
معاون اسبق پژوهش وزارت علوم افزود: علم مدرن دارای اجتماع و گفتمان علمی است در حالی که اجتماع علمی که بر پایه کار انجمنهای علمی است در کشور قوت ندارد و گفتمان علمی نیز نداریم چرا که در خیلی از میادین شهر میبینیم که پایاننامهها را میفروشند و کسی هم جلویشان را نمیگیرد.
منصوری ادامه داد: گاهی میبینیم اساتید حتی 5 دقیقه هم پایاننامه دکترا را نمیخوانند و معلوم نیست چگونه به آن نمره میدهد این در حالی است که فقط به دنبال اعتباردهی سیاسی و برگزاری چهرههای ماندگار در صدا و سیما رفتهایم و این از آسیبهای نبود اجتماع علمی در جامعه است.
فارس