کد خبر: ۳۶۱۶۲۰
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۴ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - 2025May 25

بیماران آسمی تا چه زمانی باید دارو مصرف کنند؟

فوق تخصص بیماری‌های ریوی با هشدار درباره کمبود اسپری‌های تنفسی گفت: آسم بیماری مزمنی است که قطع دارو می‌تواند جان بیماران را تهدید کند.

 شفاانلاین»سلامت متخصص بیماری‌های داخلی و فوق تخصص بیماری‌های ریوی اظهار کرد: آسم یک بیماری مزمن التهابی راه‌های هوایی است که می‌تواند در کودکان یا بزرگسالان بروز پیدا کند. در کودکان، اغلب در زمینه حساسیت‌هایی مثل اگزما یا آلرژی‌های پوستی ظاهر می‌شود و معمولاً با علائمی مانند تنگی نفس، خس‌خس سینه، سرفه و گاه حملات حاد تنفسی همراه است که ممکن است نیاز به بستری داشته باشد.

به گزارش شفاآنلاین به گفته حمید سهراب پور؛ در بزرگسالان نیز از حدود ۲۵ سالگی به بعد ممکن است آغاز شود و برخلاف نوع کودکی، معمولاً تا پایان عمر ادامه دارد

اشکال مختلف آسم

حمید سهراب پورافزود: آسم تنها به نوع کلاسیک آن محدود نمی‌شود. اشکال دیگری از آسم وجود دارند، مانند آسم شغلی که در مواجهه با مواد شیمیایی خاص بروز می‌کند و آسم ناشی از ورزش که اغلب در هوای سرد ایجاد می‌شود. برخی افراد نیز علائم پراکنده‌ای مثل سرفه‌های گاهگاهی دارند و بدون اینکه همه معیارهای تشخیصی آسم را داشته باشند که این موارد را نمی‌توان لزوماً آسم دانست، اما می‌توانند زمینه‌ساز آن در آینده باشند.

آیا درمان قطعی برای آسم وجود دارد؟

به گفته سهراب پور؛ آسم بیماری‌ای نیست که با یک دوره درمان برطرف شود. حتی زمانی که علائم بیمار به خوبی کنترل شده باشد، نیاز است داروها به‌صورت منظم و بلندمدت استفاده شوند و قطع یا تغییر خودسرانه دارو می‌تواند به بروز حملات شدید تنفسی منجر شود.

چالش بزرگ؛ کمبود اسپری‌های تنفسی و افزایش قیمت‌ها

وی در پایان به یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های امروز بیماران آسمی اشاره کرد و گفت: کمبود دارو و افزایش هزینه‌ها است و متأسفانه به دلیل مشکلات مربوط به ارز، واردات داروهای تنفسی کاهش یافته و شرکت‌ها تمایلی به واردات با نرخ ارز آزاد ندارند. این امر موجب شده قیمت اسپری‌ها و داروهای استنشاقی افزایش یابد و حتی در برخی موارد نایاب شوند و بیمه‌ها هم این افزایش قیمت را پوشش نمی‌دهند، در نتیجه بیماران با مشکل جدی مواجه شده‌اند.

برچسب ها: بیماری
نظرات بینندگان