کد خبر: ۳۵۷۰۷
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۴ - ۱۴ مهر ۱۳۹۳ - 2014October 06
رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت در گفتگو با شفا آنلاین:

چرا زنان از زايمان طبيعي می ترسند/ حق الزحمه زايمان طبيعي افزایش می یابد

شفا آنلاین- رئیس اداره سلامت مادران وزارت بهداشت ترس از درد زایمان طبیعی را عامل عمده گرایش زنان به سزارین دانست و گفت: البته با راهکاری که وزارت بهداشت مبنی بر کلاس های آمادگی زایمان در پیش گرفته؛ این موضوع فرهنگسازی می شود.
دکتر فرحناز ترکستانی در گفتگوی اختصاصی با شفا آنلاین ضمن اعلام این خبر اظهار داشت: البته با توجه به دسترسی به اینترنت واطلاعات سایر کشورهاي پيشرفته، تفکر زنان نسبت به زایمان سزارین تفاوت قابل ملاحظه ای داشته است.

وی با تأکید بر اهمیت فرهنگسازی درراستاي نترسیدن از زایمان طبیعی خاطرنشان کرد: مادر هر دردی را به خاطر نوزاش تحمل می کند حال اگرمادر بداند که روند زایمان طبیعی در روند رشد و تکامل نوزادشان موثرتر است به طور قطع بسیاری از آنان زایمان طبیعی را به سزارین ترجیح می دهند.

وی ادامه داد: برخی مواقع عده ای معتقدند متخصصان زنان و زایمان برای درآمد زایی، مراجعین را به سمت سزارین سوق می دهند در حالی که این موضوع کمترین نقش را در این باره دارد.

به گفته وی در بسیاری از بخش های خصوصی تعرفه زایمان طبیعی و سزارین تفاوت چندانی ندارد حال به دلیل وقت گیر بودن زایمان طبیعی دولت در بخش های دولتی حق الزحمه را برای ماما و متخصص افزایش داد و قرار است که در تعرفهk جراحی هم حق الزحمه زایمان طبيعي افزایش یابد.

عضو هیئت علمی دانشگاه شاهد در خصوص عوارض سزارین به شفا آنلاین گفت: به طور معمول و در بیشتر موارد افرادی که به صورت دلخواه و انتخابی سزارین می شوند جنین نارسی به دنیا می آورند که امکان دارد به مدت 7 تا 10 روز نیاز به بستری در بخش مراقبت های ویژه داشته باشد.

وی خونریزی؛ بیهوشی و عفونت را از دیگر عوارض سزارین دانست و خاطرنشان كرد: البته در کشور ما با تمهیداتی که انجام می شود اين مسايل قابل پیشگیری است.

ترکستانی یکی از عوارض مهم سزارین را ترومبا آمبولی دانست که شانس ابتلا به آن در این نوع زایمان بیشتر دیده می شود؛

وي هشدار داد: اما امکان دارد زنی که یکبار سزارین شده تمایل به فرزندآوری مجدد داشته باشد که در این صورت شانس عوارض سزارین بیشتر می شود به ویژه چسبندگی های جفت به رحم.

وی یادآور شد:در نمونه هایی از سزارین دوم مادران مشاهده شده که به دلیل چسبندگی جفت به رحم برای نجات جان مادر مجبور به برداشتن رحم وی شده اند.به همين خاطربه طور کلی در تمام دنیا سعی بر این است که آمار سزارین فقط منوط به کسانی شود که قادر به انجام زایمان طبیعی نیستند.

جراح و متخصص زنان و زایمان تأکید کرد: البته سزارین در جایگاه خودش خیلی هم خوب است زیرا در مواقعی سبب نجات جان مادر و جنین می شود.

وی به شفا آنلاین گفت: وزارت بهداشت دوباره در حال ابلاغ پروتکل های اندیکاسیون سزارین به بیمارستان ها است تا بر اساس آن مشخص شود که چه زنانی باید زایمان طبیعی و چه کسانی سزارین شوند.

گفتگو:شبنم طاهري

نظرات بینندگان