کد خبر: ۳۴۷۸۱۸
تاریخ انتشار: ۰۸:۳۰ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۳ - 2024August 03

ماجرای کمبود داروی پیوند کلیه/ پاسخ سازمان غذا و دارو

کمبود داروی مایفورتیک برای بیماران پیوند کلیه، با واکنش سازمان غذا و دارو مواجه شد.
شفاآنلاین:سلامت>اخیراً گفته شده داروی مایفورتیک که برای بیماران پیوند کلیه استفاده می‌شود، با کمبود مواجه شده است. این در حالی است که این دارو دارای تولید داخل است، اما برخی بیماران فقط به دنبال نوع خارجی داروی مایفورتیک هستند.

به گزارش شفا آنلاین:علی جعفریان رئیس تیم پیوند کبد بیمارستان امام خمینی (ره)، در پاسخ به این سوال که آیا نمونه تولید داخل داروی وارداتی مایفورتیک کارآیی و اثر بخشی لازم را برای جایگزینی دارد، گفت: نمی‌توان گفت که اثربخشی نمونه‌های داخل کاملاً مشابه نمونه‌های وارداتی است و هیچ گونه تفاوتی با یکدیگر ندارند. اما لازم به ذکر است که عموماً داروهایی که در کشور، استانداردهای لازم جهت تولید را دارند و در بازار موجودند، در فاز بعد از پیوند عضو قابل استفاده هستند.

وی افزود: در فاز اولیه پس از پیوند عضو از داروی خارجی استفاده می‌کنیم، چرا که ممکن است داروهای تولید داخل در این مرحله عوارضی را برای بیمار ایجاد کنند، اما وقتی وضعیت بیمار از نظر عملکرد کبد یا هر عضو پیوندی دیگر پایدار شد و دو یا سه ماه از عمل پیوند گذشته است، عموماً داروهای تولید داخل قابل استفاده‌اند و می‌توان جایگزین کرد.

در همین راستا، پیگیر این موضوع از سازمان غذا و دارو شدیم.

غلامحسین صادقیان مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو، در گفت‌وگو با خبرنگار مهر گفت: مایفورتیک، دارویی خارجی است که خوشبختانه نمونه داخلی آن به وفور در کشور تولید و در دسترس بیماران قرار دارد.

وی افزود: این دارو مانند دیگر داروهایی که تولید داخل دارد، مشمول محدودیت واردات است. البته با لحاظ این نکته که این دارو مورد استفاده بیماران پیوندی است و لازم است سازمان غذا و دارو به تعدادی از بیماران نیازمند این دارو سهمیه بدهد.

صادقیان ادامه داد: سازمان غذا و دارو بر اساس میزان اعلامی معاونت درمان وزارت بهداشت اقدام به ارائه سهمیه می‌کند لذا سازمان غذا و دارو به منظور ایجاد تعادل در توزیع بین نمونه تولید داخل و وارداتی ناگزیر است به نحوی که به تولید داخل آسیب نرسد به این کار اقدام کند.

وی افزود: به بیمارانی که با مصرف نمونه داخل مشکلی ندارند توصیه می‌کنیم از نمونه تولید داخل استفاده کنند تا اگر بدن بیمار به نمونه داخلی عوارض نشان می‌دهد بتواند از نمونه خارجی که برند مایفورتیک است، استفاده کنند.

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو تاکید کرد: همچنین خواهش ما از بیماران و خانواده‌های آنها این است که با توجه به محدودیت تأمین داروهای خارجی که به دلیل محدودیت‌های تأمین کننده خارجی و محدودیت مربوط به انتقال ارز است، همکاری کنند و کسانی که نمونه تولید داخل برای آنها اثربخش و سازگار است، از نمونه‌های تولید داخل استفاده کنند./مهر


غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲
بهروز برومند
|
United States of America
|
۱۸:۰۷ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۳
0
0
بادرود و آرزوی روزگاری بهتر برای همه بیماران در این شماره شفا انلاین تاریخ 13 مرداد 1403در"ماجرای کمبود داروی پیوند کلیه "...آمده ،غلامحسین صادقیان مدیر کل داروو مواد تحت کنترل سازمان غذا ودارو ...وی افزود: "به بیمارانی که با مصرف نمونه داخل مشکلی ندارند توصیه می‌کنیم از نمونه تولید داخل استفاده کنند تا اگر بدن بیمار به نمونه داخلی عوارض نشان می‌دهد بتواند از نمونه خارجی که برند مایفورتیک است، استفاده کنند.".بی شک با چنین راهکاری بهتر است بیمار پیوند خود را هنگامی انجام دهد که پیوسته نگران پیآمدهای ناخوشایند دارو نباشد. مگر خود بیمار میتواند به هنگام تشخیص دهد که کدام رویداد نشانه عوارض دارو است؟ باید پذیرفت که چنین رهنمودی تنها نگرانی بسیار برای بیمار و بستگان بیمار ایحاد میکند و بهتراست اگر غلامحسین صادقیان نگران پیآمدهای ناخواسته داروئی میباشد بجای به خطر انداختن جان بیمار باندازه نیاز بیماران پیوند شده دارو وارد نماید . مگر چند بیمار در سال پیوند میشوند که ما چنین روش نادرستی را بپذیریم. ؟ پاینده ایران بهروزبرومند
بهروز برومند
|
United States of America
|
۱۸:۴۵ - ۱۴۰۳/۰۵/۱۴
0
0
با آرزوی تندرستی وآسایش برای همه مردم
امروز در واکنش به نوشته روز گذشته من بانوئی زنگ زد که رفته است از بیمه هزینه بررسی تشخیصی که شش ماه پیش نموده بگیرد و با آنکه بیمه تکمیلی دارد مامور بیمه به او گفته پول نداریم.و بهتر است دیگر زیاد برای بیمه خرج تراشی نکنی! بیمار درد شدید مفصل دارد و اگر پیگیری نکند و زمین خورده و شکستگی پیش بیآید ناگزیر باید در بیمارستان بستری و عمل جراحی گردد هزینه درمانش هم بسیار زیادتر خواهد شد. کما آنکه اگر بیماران پیوندی به داروی مایفورتیک هم به هنگام دسترسی پیدا نکنند و اندام پیوند شده را از دست بدهند هزینه پیوند دوباره و بستری شدن بیمار بسیار زیادتر خواهد بود.از اینرو بایسته است مسوولان سازمان غذا و دارو برای تندرستی بیماران و کاستن ازهزینه های ناشی از نرسیدن به هنگام داروی مناسب برخورد امیدوار کننده تری داشته باشند. همواره نگران تندرستی مردم دکتربهروزبرومند
نظرات بینندگان