بررسیهای جدید دانشمندان نشان میدهد که قرار گرفتن در معرض فلز سنگین مس در محیط و همچنین وجود پروتئین آلفا سینوکلئین در مغز انسان میتواند نقش مهمی در بروز بیماری پارکینسون داشته باشد.
شفا آنلاین:سلامت> تیمی از محققان موسسه Empa در سوئیس و دانشگاه لیمریک ایرلند توانسته اند نشان دهند که چگونه پروتئین ها، وقتی در معرض مقادیر زیادی یون مس قرار میگیرند، شکلی غیرعادی به خود گرفته و موجبات بیماری پارکینسون را فراهم میآورند. علل بیماری پارکینسون هنوز به طور کامل شناخته نشده اند، ولی ظهور پروتئینهای معیوب در مغز مدتها قبل از شروع لرزش عضلانی معمولی، میتواند اولین علامت آن باشد.
به گزارش شفا آنلاین تیمی از محققان موسسه Empa در سوئیس و دانشگاه لیمریک ایرلند توانسته اند نشان دهند که چگونه پروتئین ها، وقتی در معرض مقادیر زیادی یون مس قرار میگیرند، شکلی غیرعادی به خود گرفته و موجبات بیماری پارکینسون را فراهم میآورند. علل بیماری پارکینسون هنوز به طور کامل شناخته نشده اند، ولی ظهور پروتئینهای معیوب در مغز مدتها قبل از شروع لرزش عضلانی معمولی، میتواند اولین علامت آن باشد.
بیماری فوق که دارای پیشروی آهسته است، دومین بیماری تخریب کننده عصبی در جهان پس از بیماری آلزایمر به حساب میآید. عوامل محیطی مانند آفتکشها یا فلزات سنگین میتوانند باعث بروز پارکینسون شوند.
در پژوهش جدید، محققان پروتئینی را هدف قرار داده اند که در چندین فرآیند مولکولی مربوط ایجاد پارکینسون نقش دارد. نام این پروتئین، آلفا سینوکلئین است. در افراد مبتلا به پارکینسون، این پروتئین درون زا به هم چسبیده و باعث مرگ سلولهای عصبی میشود. محققان گمان میکنند که مس در غلظتهای بالا با این فرآیندها تداخل کرده و روند بیماری را تسریع میکند.
محققان در این مطالعه و در سلسله آزمایش هایی، اتصال یونهای مس به آلفا سینوکلئین را با استفاده از شبیه سازیهای کامپیوتری دینامیک مولکولی در مراحل کوچک ۱۰ تا ۱۰۰ نانوثانیه تجزیه و تحلیل کردند و نتایج ارزشمندی در خصوص رابطه آنها با بیماری پارکینسون گرفتند.
به گفته آن ها، این یافتهها میتوانند به پیشرفت آزمایش پارکینسون کمک کنند. آزمایشی که میتواند به تشخیص بیماری در مراحل اولیه از طریق بررسی مایعات بدن، نظیر مایع نخاعی، کمک کند.