. مصرف دو تا سه واحد شیر یا فرآوردههای آن حدود ۱۰۰ درصد از کل نیاز روزانه بالغین به کلسیم را برآورده میکند. دریافت کافی کلسیم در برنامه غذایی روزانه برای پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است.

شفا آنلاین:مصرف دو تا سه واحد انواع شیر یا فرآوردههای آن حدود ۱۰۰ درصد از کل نیاز روزانه بالغین به کلسیم را برآورده میکند. دریافت کافی کلسیم در برنامه غذایی روزانه برای پیشگیری از پوکی استخوان
ضروری است.
به گزارش شفا آنلاین: ترکیب شیر در انواع مختلف پستانداران متفاوت و مطابق با نیازهای تغذیهای نوزاد دام است.عمدهترین منبع تولید شیر در دنیا شیر گاو است. تعادل و تنوع مواد مغذی در شیر باعث شده که با مصرف یک لیوان از آن در روز بتوان بخش عمدهای از مواد ضروری مورد نیاز بدن را تامین کرد. ۸۷ درصد شیر را آب، ۵/۳ تا چهار درصد پروتئین، ۳٫۵ درصد لاکتوز یا قند شیر، ۷/۴ درصد املاح و ۸/۰ درصد باقی مانده را ویتامینها تشکیل میدهند. پروتئین موجود در شیر منبع مهمیدر تامین پروتئین روزانه به حساب میآید به طوری که نیم لیتر شیر ۲۰ تا ۲۵ درصد از کل پروتئین مورد نیاز روزانه افراد بالغ را تامین میکند و حاوی مقادیر قابل توجهی از تمام اسیدهای آمینه ضروری بدن است. مصرف دو تا سه واحد شیر یا فرآوردههای آن حدود ۱۰۰ درصد از کل نیاز روزانه بالغین به کلسیم را برآورده میکند. دریافت کافی کلسیم در برنامه غذایی روزانه برای پیشگیری از پوکی استخوان ضروری است.
انواع شیر
شیرهای کم چرب، معمولی و پرچرب: درصد چربی موجود در شیر بسته به نیاز تغذیهای افراد خاص متفاوت است. افراد باید با توجه به نیازهای تغذیهای خود یکی از انواع شیر را انتخاب کنند. امروزه شیر با نسبت درصدهای متفاوت چربی در بازار موجود است. مقدار چربی شیر استاندارد یا شیر معمولی در ایران ۵/۲ درصد است. شیر کم چرب حدود یک درصد و شیر پرچرب با شیر کامل حدود ۳/۳ درصد چربی دارد. چربی شیر حاوی ویتامینهای محلول در چربی مثل ویتامین آ، کلسترول و اسیدهای چرب اشباع است. ویتامین موجود در شیر برای رشد کودکان بسیار حائز اهمیت است. طبق آخرین توصیه سازمان جهانی بهداشت ۲۵ تا ۳۰ درصد از کل انرژی دریافتی روزانه افراد بالغ میتواند از روغن و چربی تامین شود که این مقدار شامل چربی شیر و لبنیات نیز میشود.
شیر غنی شده: غنیسازی شیر یعنی افزودن یک یا چند ریز مغذی به شیر که با هدف مغذی کردن آن و مصرف توسط گروههای خاص که در معرض کمبود ریزمغذیها قرار دارند، انجام میشود. غنیسازی شیر با ویتامینهای آ،د،ب و املاحی مانند کلسیم و فسفر انجام میشود. در هر کشوری بسته به نوع کمبودهایی که در مردم وجود دارد، نوع و مقدار ویتامینها یا املاح اضافه شده به شیر تعیین میشود.
شیرهای استریلیزه: شیری که تحت این شرایط تهیه میشود مدت ماندگاری حدود چهار تا شش ماه دارد و نیازی به حفظ زنجیره سرد ندارد ولی به محض باز شدن پاکت شیر باید در یخچال نگهداری شده و طی مدت سه تا چهار روز مصرف شود.نوش آنلاین