به گزارش شفاآنلاین ،دکتر رسول دیناروند گفت: هیچگونه محدودیتی برای تولید داروهای بیماران هپاتیت وجود ندارد و دوره انحصار شش ماهه تولید این دارو نیز تمام شده است.
وی افزود: دوره انحصار تولید داروهایی که برای اولین بار در ایران تولید میشوند در ایران برخلاف دنیا که 20 سال است، صرفا شش ماه تا حداکثر سه سال بیشتر نیست و این موضوع برای حمایت از نوآوری در داخل کشور صورت میگیرد.
دیناروندبه ایسنا گفت: خوشبختانه نسل جدیدتر داروهای هپاتیت سی توسط شرکتهای داروسازی تولید شده و بزودی به بازار عرضه میشوند.
گفتنی است رییس شبکه هپاتیت ایران به تازگی از برنامهریزیهای نامناسب در تامین داروی بیماران "هپاتیت سی" انتقاد کرده بود.
سید مؤید علویان در واکنش به عدم برنامهریزی مناسب در تأمین داروی بیماران هپاتیت سی گفت: در حال حاضر خوشبختانه اکثر داروهای درمان هپاتیت سی در ایران تولید میشود و به دنبال وارد شدن داروی سوفوسبوویر ایرانی، پروتکل درمان از یک سال به حدود ۳ ماه در اکثر بیماران کاهش پیدا کرد و در تحولی که در درمان هپاتیت سی در یک سال اخیر در دنیا و کشور رخ داد، امید قطعی برای درمان بیماران هپاتیت سی را به امید واقعی تبدیل کرد.
او همچنین گفت: شبکه هپاتیت ایران از 16 آبان ماه 1394 از انحصار تولید دارو توسط یک شرکت انتقاد و درخواست کرده بود که وزارت بهداشت و حوزه غذا و دارو این فرصت را به همه شرکتهای تولید داخل بدهند که وارد عرصه تولید دارو برای بیماران هپاتیت شوند، اما متاسفانه وزارت بهداشت توجه نکرد و از حدود ۲ هفته قبل به دلایل نامعلوم دارو سوفوسبوویر نایاب شد.
علویان ادامه داد: هم اکنون بیماران هپاتیت سی در دسترسی به این دارو با مشکل مواجه شدهاند، این در حالی است که بسیاری از این بیماران در میانه درمان هستند. حال چه باید کرد؟ اگر مسئولین خود را جای بیماران قرار دهند میتوانند در جهت حل مشکلات بیماران اقدام کنند. متاسفانه با وجود پیگیریهای انجام شده، وزارت بهداشت و شرکت دارویی پاسخگو نیست. چه باید کرد؟