کد خبر: ۹۷۶۳۸
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۲۷ بهمن ۱۳۹۴ - 2016February 16
شفاآنلاین:بیمه وبانک> نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران گفت:«دولت برای پرداخت کل بدهی های خود ساز و کار موثری در اختیار ندارد. »

به گزارش شفاآنلاین : پدارم سلطانی،نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران  درباره تاثیر کاهش نرخ سود بانکی و تک نرخی کردن ارز بر اقتصاد سال آینده اظهار کرد :«این دو عمل اثر مستقیم و موثری بر اقتصاد و سرمایه گذاری می گذارد. کاهش نرخ سود بانکی اگر در یک فضای رقابتی صورت  بگیرد و نه به صورت دستوری هزینه تولید را پایین می آورد و توجیه اقتصادی برای سرمایه گذاری و توسعه فعالیت را افزایش می دهد. »

وی افزود:«  تک نرخی کردن ارز نیز، ارز را از فضای رانتی خارج می کند البته اگر بدون دخالت بانک مرکزی در تعیین نرخ باشد میزان رقابت پذیری اقتصاد کشور را بالا می برد و ازسویی  امکان دسترسی به ارز را به صورت برابر برای همه فراهم می کند. رانت مربوطه و فساد های ناشی از آن را از بین می برد.»

سلطانی یادآور شد:« این دو برنامه برای سرمایه گذاری مستقیم خارجی زمینه فعالیت بیشتر ایجاد می کند چون طبیعتا سرمایه گذاران خارجی تمایلی ندارند در شرایطی که نرخ رسمی ارز در یک کشور با فاصله قابل توجهی از نرخ بازار آزاد قرار دارد مبالغ کلانی را در آن کشور سرمایه گذاری کنند و ترجیح می دهند به تجارت و کار های کوتاه مدت بیشتر بپردازند تا به سرمایه گذاری. بنابراین این دو مولفه اثرات جدی و گسترده ای دارند. »

نائب رئیس اتاق بازرگانی ایران با اشاره به میزان بدهی های دولت نیز گفت:«پیشنهاد من این است که دولت بدهی هایش را کاهش دهد. ولی دولت با توجه به تنگنا هایی که دارد همان گونه که در بودجه نیز پیش بینی های در این رابطه داشته این کار را می تواند در قالب انتشار اوراق ، بخشی از اوراق خزانه و صکوک اجاره انجام بدهد. البته اگر مجوز قانونی داشته باشد نیز می تواند بخش کوچکی از بدهی های خود را زودتر از موعد پرداخت کند. اما برای پرداخت کل بدهی اعم ازبدهی به سیستم بانکی ، بخش خصوصی و سایر طلب کاران اصلی و عمده دولت به نظر نمی رسد که دولت ساز و کار موثری در اختیار داشته باشد که بتواند از آن استفاده کند. »خبرآنلاین

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: