شفاآنلاین- یک روانپزشک با اشاره به استرس بالای کودکان در آستانه بازگشایی مدارس، گفت: والدین باید با کاهش استرس، تیکهای عصبی کودکان را کاهش دهند.
به گزارش شفاآنلاین ، کتر فربد فدایی گفت: تیک عصبی حرکتی شامل حرکات غیرارادی عضلات صورت اطراف دهان، گردن و شانهها که معمولا کوتاه مدت است و پس از مدتی رفع میشود.
وی ادامه داد: علاوه بر تیکهای غیرارادی عضلات در گروهی از کودکان تیکهای صوتی شنیده میشود که با سرفه کردن، بالا کشیدن بینی یا سوت زدن همراه است.
این روانپزشک بروز تیکهای عصبی حرکتی و صوتی را عموما موقتی دانست و اظهار کرد: برخلاف نگرانی والدین بسیاری از تیکهای عصبی نیاز به درمان ندارند و پس از گذشت مدت زمانی برطرف میشوند و آموزش کودک و خانواده برای رفع این مشکل کفایت میکند.
وی به نقش آشفتگی و اضطراب در تشدید تیک عصبی اشاره کرد و افزود: کاهش استرس محیط در سطح خانواده به میزان زیادی در تیکهای عصبی، حرکتی، صوتی و کاهش آن تاثیر خواهد داشت.
فدایی ادامه داد: در صورتی که تیکهای عصبی شدید و طولانی مدت باشند و موجب ناراحتی کودک بین دیگران شود، میتوان درمانهای دارویی برای او تجویز کرد که اغلب طولانی مدت است و چند سال طول میکشد.
این روانپزشک به غیرارادی بودن تیکها اشاره کرد و افزود: شدت و محدود کردن آن توسط فرد کنترل نمیشود و تنها درمان برای کنترل آن درمان دارویی است.
فدایی تنها برخی از تیکها را نیازمند درمان دارویی دانست و گفت: اگر تیکهای عصبی فرد هر روز تکرار شود و به شکلی جلب نظر کند این افراد باید برای درمان به پزشک مراجعه کنند ولی اگر خفیف باشد نیازی به درمان پزشکی وجود ندارد.
این روانپزشک با اشاره به آغاز بازگشایی مدارس و استرس ناشی از آن برای کودکان، گفت: خانواده باید با ارائه اطلاعات نسبی در رابطه با محیط جدید و روابط حاکم بر مدارس از استرس و تشویق کودکان برای شروع مدارس و قرار گرفتن در محیط جدید کم کنند.