شفا آنلاين -عضو هيات علمي انستيتو پاستور ايران گفت: مصرف خودسرانه و بي رويه آنتي بيوتيك ها يكي از عوامل اصلي مقاوم شدن ميكروب ها در برابر آنتي بيوتيك ها و از بين نرفتن آنها در زمان بروز بيماري هاي عفوني است.
به گزارش شفا آنلاين ،دكتر سيدفضل الله موسوي اظهار داشت: مصرف بي رويه و نابجاي آنتي بيوتيك ها و يا تجويز بي مورد و يا بيش از اندازه آنتي بيوتيك ها ازسوي پزشكان مي تواند ميكروب ها را در برابر اين داروها مقاوم كند.
وي افزود: ميكروب ها به طور ذاتي توانايي مقاومت در برابر داروها را دارند و مصرف خودسرانه آنتي بيوتيك ها و يا مصرف بيش از دوز تعيين شده آنتي بيوتيك ها در زمان بيماري مي تواند مقاومت ميكروب ها را افزايش دهد.
موسوي گفت: مقاومت ميكروبي بيشتر در بيمارستان ها پس از انجام اعمال جراحي در افراد رخ مي دهد و ممكن است ميكروب ها تا ۸۰ درصد در مقابل آنتي بيوتيك ها مقاومت از خود نشان دهند.
وي اظهار داشت: در هيچ جاي دنيا امكان اين كه عفونت هاي بيمارستاني را به حد صفر برسانند، وجود ندارد، اين عفونت ها هميشه وجود دارند اما بايد با آموزش، تدابير علمي و تجهيزات آنها را تا حد امكان كنترل كرد.
موسوي در مورد پيشگيري از ورود ميكروب ها به بدن نيز گفت : پزشكان و پرستاران همواره اقدامات پيشگيرانه را براي جلوگيري از ورود ميكروب ها به بدن بيماران انجام مي دهند اما از آنجايي كه ميكروب ها به راحتي مي توانند در محيط جابه جا و منتشر شوند، بيماران و كادر پزشكي بيمارستان ها بايد مراقبت هاي پيشگيرانه را با دقت بيشتري انجام دهند.
چهاردهمين كنگره بين المللي ميكروب شناسي ايران از ۶ تا ۸ شهريور ماه امسال در مركز همايش هاي بين المللي دانشگاه شهيد بهشتي برگزار مي شود.