شفاآنلاین –كمبود جدي و ناياب شدن شیر خشک رژیمی نئوکیت دركشورموجب نگراني بسياري از والدين نوزاداني شده است كه فقط مي بايست با اين نوع شير خشك تغذيه شوند.
پدر دوقلوهایی که به شدت درتلاش براي بدست آوردن چند قوطي شيرخشك رژيمي است با نگراني به خبرنگار شفا آنلاين گفت :فرزندان دوقلوي 8ماهه ام از یکماه قبل دچار اسهال واستفراغ شدید شده وچندین باردربيمارستان بستری شدند .تا اينكه پس از مراجعه به چندین دکتر ونمونه برداری وصرف هزینه های بسیارسرانجام تشخیص داده شدکه به پروتئین شیرگاو حساسیت دارند وبا تجویز دکتر بایداز شیرخشک رژیمی "نئوکیت"استفاده کنند.بنابراين با مراجعه به بيمارستان طبي كودكان كه درحال حاضرتنها مركز توزيع بسيار محدود اين نوع شيرخشك است متوجه شدم صدها تن نيز جلوتر از من در نوبت دريافت شيرخشك مزبور هستند.بدينترتيب درحالي كه با اضطراب شديد روبروبوديم سرانجام پس ازطي مراحل لازم و ارايه معرفينامه و مدارك لازم موفق به خريد سه قوطي شيرخشك شدم .اين درحالي است كه اين مقدارشيرجوابگوي فرزندانم نيست و نمي دانم تازمان فرارسيدن نوبت دريافت مرحله بعدي شير خشك بايد چكار كنم؟
وي درحالي كه به شدت از اين وضعيت ابرازناراحتي مي كرد ازمسوولان خواست هرچه زودتر دراين باره چاره اي جدي اتخاذ كنند.
به گفته وي تهيه این نوع شیر خشک مشکل خانوادههای زیادی است که کودکان شیرخوارشان از این شیر خشک مصرف می کنند.
دکتر عطارد-فوق تخصص آسم وآلرژی کودکان مي گويد: در میان کودکانی که به پروتئین گاوی حساسیت دارند، آنهایی که از شیر مادر تغذیه میکنند وضعیت بهتری دارند. البته مشروط به اینکه مادر تحمل رعایت رژیم غذایی سخت و سنگین عاری از هرگونه گوشت گاو و لبنیات را داشته باشد. این مادران همچنین نباید هیچ ماده غذایی دیگری که در آن از محصولات لبنی گاوی و یا موادی چون تخممرغ و دیگر آلرژنها استفاده شده باشد مصرف کنند. موادی چون کیک، بیسکوئیت، شکلات، سس و ... همه در لیست ممنوعه هستند چون از طریق شیر مادر بر کودک تاثیر میگذراند.
وي مي افزايد اما شاید کودکانی که از شیر خشک تغذیه میکنند وضعیت بدتری داشته باشند: «این گروه از کودکان نمیتوانند شیرخشکهای معمولی را استفاده کنند. اولین تجویز ما شیر خشک سویاست که البته حدود 50 درصد از کودکانی که به پروتئین گاوی حساسیت دارند به شیر خشک سویا هم واکنش نشان میدهند. برای این گروه شیرخشکهایی که پروتئین هیدرولیزه دارند مانند شیر نوترامیژن تجویز میکنیم.»
وي ادامه میدهد: اما برای درصدی از بچهها که حتی با نوترامیژن هم مشکلشان حل نمیشود، باید از نئوکیت استفاده شود.