شفاآنلاین-یک روانشناس با بیان اهمیت یادگیری مهارت ارتباط مؤثر گفت: تکفرزندان به دلیل نبود افراد همسن و سال از فرصت یادگیری ارتباطات متقابل و احترام گذاشتن به حقوق افراد دیگر در روابط بینفردی محروم میمانند.
به گزارش شفا آنلاین،امیرمحمد شهسوارانی اظهار داشت: انسان به عنوان موجودی اجتماعی نیاز به برقراری ارتباط دارد و رشد و تعالی جسمانی، روانی و معنوی او در خلال روابط بینفردیاش شکل میگیرد.
وی افزود: ارتباط بین انسانها از طرق مختلفی برقرار میشود که میتواند کلامی و غیرکلامی باشد مهمترین گزینه در هر ارتباط انتقال درست عقاید، مفاهیم، افکار، احساسات و هیجانات از انسانی به انسان دیگر است.
این متخصص حوزه بهداشت روان تأکید کرد: در صورتی که موارد پیش گفته به شکل بهینهای بین انسانها انتقال یابد میتوان گفت که افراد با یکدیگر دارای ارتباط مؤثری هستند.
وی افزود: مهمترین نمونههای ارتباطات بینفردی روابط خانوادگی است که در این میان مهمترین عامل ارتباط مؤثر روابط درست والدین با فرزندان بر اساس سبک فرزندپروری آنها است.
این روانشناس ادامه داد: در زمینه سبکهای فرزندپروری سازگارترین سبک، قاطع و اطمینانبخش است که در آن انتظار والدین از فرزندان بالا است و در عین حال پاسخگویی آنها به نیازهای واقعی فرزندان به همان میزان بالا خواهد بود.
وی گفت: به این ترتیب میتوان در خلال فرآیند تعلیم و تربیت کودک در منزل نحوه برقراری ارتباط مؤثر را به او آموخت.
این متخصص حوزه بهداشت روان یکی از مشکلات موجود در وضعیت خانوادههای تکفرزند را احتمال عدم برقراری ارتباط مؤثر از سوی فرزند عنوان کرد و اظهار داشت: تکفرزندان به دلیل عدم وجود افراد همسن و سال از فرصت یادگیری ارتباطات متقابل و احترام گذاشتن به حقوق افراد دیگر در روابط بینفردی محروم میمانند بنابراین والدین با افزایش تعداد فرزندان خود فرصت ایدهآلی جهت یادگیری روابط بینفردی مؤثر برای نسل بعدی خود را فراهم میآورند.
شهسوارانی گفت: یکی از مشکلات مؤثر نبودن روابط متقابل افزایش آمار بروز خشونت در خانواده و بین افراد در محیطهای بیرون از منزل به ویژه محیطهای شغلی است همچنین روابط مؤثر نسبت به معکوسی با میزان ناهنجاریهای ارتباطی خانوادگی، نزاعهای خانوادگی و جدایی دارد.
وی افزود: به عبارتی دیگر با سرمایهگذاری در حوزه ارتباطات بینفردی و برگزاری دورههای آموزشی مهارتهای روابط بینفردی توسط روانشناسان در سطوح مختلف میتوان به کاهش تنشهای موجود در خانوادهها و محیطهای شغلی پرداخت.
وی خاطرنشان کرد: افزون بر این بر اساس تحقیقات افرادی که مهارتهای روابط مؤثر را فرا گرفتهاند میل بیشتری برای ازدواج و تشکیل خانواده دارند چرا که برقراری روابط صمیمی و موثر را آموختهاند.
فارس