کد خبر: ۴۴۸۲۳
تاریخ انتشار: ۱۰:۰۵ - ۳۰ آذر ۱۳۹۳ - 2014December 21
شفا آنلاين-برای بیشتر مردم، به ویژه خانم‌ها، همواره سوال‌های زیادی در خصوص مسائل جنسی مطرح است.

به گزارش شفا آنلاين،شاید بسیاری از این پرسش‌ها ساده به‌نظر برسند و پاسخ‌های ساده‌ای نیز داشته باشند اما گروهی دیگر از این پرسش‌ها، پرسش‌هایی هستند که مردم، به‌ویژه زنان، از پرسیدنش شرم دارند و چه بسا عمری را بدون پرسیدن و پاسخ گرفتن سپری کنند و احیانا با عوارض ناشی از آن دست و پنجه نرم کنند و به وضعیت حادتری دچار شوند. این در حالی است که بسیاری از این پرسش‌ها پاسخ‌های طبیبانه ساده‌ای دارند که دانستنش می‌تواند به بهبود بیمار کمک کند. به همین دلیل به بررسی 5 مورد از رایج‌ترین سوال‌هایی كه در این خصوص مطرح است، پرداخته‌ایم.


1. خونریزی هنگام رابطه زناشویی طبیعی است؟
اینكه چرا حین رابطه زناشویی دچار خونریزی یا خشكی واژن می‌شوید، سوالی است كه ممكن است ذهن شما را درگیر كند ولی شاید از بیان آن خجالت بكشید. خونریزی بعد از رابطه زناشویی، خونریزی مقاربتی نامیده می‌شود و علامتی است که هرگز نباید نادیده گرفته شود زیرا می‌تواند نشانه هشداردهنده‌ای از یک یا چند مشکل جدی باشد. خونریزی واژینال هنگام رابطه زناشویی ممكن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد و در هر صورت طبیعی نیست.
این خونریزی گاهی می‌تواند به دلیل خشكی واژن یا حرکات شدید حین رابطه یا ابتلا به عفونت منتقله از راه جنسی مانند کلامیدیا باشد. همچنین وجود تومورهای خوش‌خیم واقع در گردن رحم مانند پولیپ، فیبروئید یا ابتلا به عفونت گردن رحم نیز از دیگر علل این عارضه است.

2. درمان خشكی واژن چیست؟
خشکی واژن معمولا در سنین یائسگی رخ می‌دهد، اما اگر سطح هورمون‌ها کمتر از حد عادی باشد یا غدد مترشحه واژن فعالیت کمی داشته باشند، بروز آن در جوانی نیز ممکن است. درد هنگام برقراری رابطه زناشویی از اولین علایم این ناراحتی است. بعد از یائسگی، سوزش واژن یا بی‌اختیاری ادرار هم به آن افزوده می‌شود. علت اینکه بسیاری از خانم‌ها پس از ازدواج دچار این مشکل می‌شوند، آموزش کم درخصوص مسائل جنسی است. برخی زوج‌ها قبل از آغاز رابطه زناشویی، معاشقه کمی انجام می‌دهند و واژن به اندازه کافی نرم نمی‌شود. اگر با وجود معاشقه همسر، زن تحریك نمی‌شود و آمادگی لازم را برای برقراری رابطه زناشویی پیدا نمی‌كند، می‌تواند با پزشک خود در مورد استفاده از مواد لغزنده و مرطوب‌کننده مخصوص واژن (که در داروخانه‌ها می‌فروشند) مشورت کند؛ مثلا ژل‌های آمیزشی، به‌خصوص ژل‌های حاوی اسید هیالورونیک. وجود اسیدهیالورونیك موجود در تركیب‌ این ژل‌ها تا حد زیادی به بهبود رابطه كمك می‌كند چراکه باعث افزایش ترشحات داخل واژن می‌شود. اثر این ژل‌های نرم‌كننده ماندگار است و اگر حتی قبل از شروع رابطه زناشویی از آن استفاده كنید، دیگر نیازی به استفاده مجدد از آن حین رابطه نیست.

3. درمان دیسپارونی چیست؟
دیسپارونی یا همان مقاربت دردناك برای بسیاری از زنان در برخی مراحل زندگی‌شان مساله‌ای نسبتا شایع است. گاهی مشكلات جسمی نهفته‌ای مانند آندومتریوز یا فیبروییدها عامل ایجاد درد هستند یا اینكه چنین دردی بعد از زایمان به سراغ زن می‌آید اما برای بیشتر زنان، مقاربت دردناك به خاطر این است كه به اندازه كافی از نظر جنسی برانگیخته نشده‌اند. بسیاری از زنان به دلیل اینكه مقاربت برایشان دردناك است، حین برقراری رابطه زناشویی می‌ترسند كه درد بیشتری را احساس كنند بنابراین دچار اضطراب می‌شوند. این اضطراب مانع تحریك آنها می‌شود و درنتیجه درد بیشتری را تجربه می‌كنند. دراین حالت بهترین راه، حفظ آرامش است.

4. زایمان برای ماهیچه‌های واژن ضرر ندارد؟
دیواره‌های واژن درحالت عادی با هم تماس دارند ولی ماهیچه‌هایی كه واژن را احاطه كرده‌اند، ممكن است به دلایلی شل شوند. یكی از علل موثر در بروز این عارضه، زایمان طبیعی است، هرچند گاهی پس از سزارین هم شلی ماهیچه‌های دربرگرفته واژن اتفاق می‌افتد. البته در چنین مواقعی فیزیوتراپیست می‌تواند در تقویت عضلات واژن كمك كند و در غیر این صورت، در صورت صلاحدید پزشك، می‌توان عمل ترمیمی انجام داد.

5. تقویت ماهیچه‌های لگن می‌تواند لذت جنسی را افزایش ‌دهد؟
بله، تقویت عضلات پرینه و كف لگن احساس لذت بیشتری را در زن و مرد ایجاد می‌كند. ماهیچه‌های كف لگن، گروهی از عضلات بین پاها هستند كه از مقابل استخوان شرمگاهی (در جلوی بدن) تا انتهای ستون فقرات (در پشت) كشیده شده‌اند و به نگه داشته شدن مثانه، رحم و روده‌ها در جای خود و نیز به ماهیچه‌هایی كه مقعد، مجاری ادراری و واژن را می‌بندند، كمك می‌كنند. ضعیف شدن یا آسیب دیدن این ماهیچه‌ها، مثلا در نتیجه زایمان، باعث می‌شود كه آنها دیگر نتوانند وظایف خود را به خوبی انجام دهند. این امر ممكن است باعث بی‌اختیاری ادرار، كاهش میزان لذت از رابطه زناشویی و بروز عارضه پایین‌افتادگی رحم شود.

دكتر آزیتا صفارزاده/متخصص زنان و زایمان/عضو هیات‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی تهران





نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: