کد خبر: ۳۴۹۲۳۶
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۰ - ۱۲ شهريور ۱۴۰۳ - 2024September 02
قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بعد از حدود ۱۶ سال اجرایی شده، اما پرستاران نسبت به اجرای صحیح آن سخت گلایه مند هستند.
شفاآنلاین:سلامت>پرستاران به عنوان بخشی از نیروهای نظام سلامت در خط مقابله با بیمارها و درمان بیماران قرار دارند. یکی از خواسته های جامعه پرستاری اجرای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری است؛ قانونی که پس از گذشت حدود ۱۶ سال، بالاخره در دولت سیزدهم رنگ اجرایی به خود گرفت.

به گزارش شفا آنلاین:در این میان، با آنکه پرستاران به صورت کلی از اجرایی شدن این قانون راضی هستند اما از چگونگی اجرای طرح و نحو محاسبه و پرداخت آن گلایه مند هستند و در چند روز گذشته نیز یکی از مهمترین درخواست‌ها و علل اعتراض آنها در نقاط مختلف اجرای ناقص و همراه با ابهام آن بوده است.

قانون تعرفه‌گذاری خدمات پرستاری و تعدیل کارانه‌های پرستاری به صورت طرح نمایندگان مجلس در قالب یک ماده واحده و دوتبصره در تاریخ ۶ تیر ۱۳۸۶ در مجلس شورای اسلامی تصویب و ۱۳ تیر همان سال به تایید شورای نگهبان رسید.

بر اساس ماده واحده این قانون، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی موظف شد استاندارد بسته‌های خدمات، تشخیصی و درمانی کادر پرستاری موضوع ماده(۱۶) قانون سازمان نظام پرستاری را در همه مراکز بهداشتی و درمانی کشور تعیین و به استناد قانون بیمه همگانی با هماهنگی وزارت رفاه در چهارچوب سرانه مصوب، تعرفه سالانه پس از تصویب شورای عالی بیمه و هیأت وزیران اجرا کند.

تعرفه ترجیحی برای پرستاران مناطق محروم

عباس عبادی،معاون پرستاری وزیر بهداشت گفت: امسال برای نخستین بار تعرفه ترجیحی برای مناطق کمتر برخوردار تصویب شد که گامی در جهت دسترسی عادلانه مردم به خدمات پرستاری و انگیزه همکاران جهت ماندگاری در این مناطق است.

وی به افزایش ۵۰ درصدی ضریب ریالی(k) پایه کارشناسان پروانه‌دار و پرستاری اشاره کرد و ادامه داد: این افزایش نسبت به سال گذشته از ۲۰ هزار و ۱۰۰ تومان به ۳۰ هزار و ۲۰۰ تومان رسیده است.

عبادی گفت: ۱۵ درصد به ارزش نسبی خدمات پرستاری(k) نسبت به سال قبل اضافه شده که این مصوبات منجر به رشد مناسبی در میزان تعرفه پرستاران در سال ۱۴۰۳ خواهد شد.

معاون پرستاری وزارت بهداشت با اشاره به مزایای قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری، تصریح کرد: با اجرای این قانون، استقلال مالی و ارتقای هویت سازمانی گروه پرستاری بهبود یافته است.

پرستاران از نحو پرداخت تعرفه گذاری ناراضی هستند

احمد نجاتیان، رئیس کل سازمان نظام پرستاری در خصوص «اجرای قانون تعرفه گذاری و ناقص اجرا شدن آن»، گفت: در این خصوص دو بعد داریم؛ یکی  تعرفه  خدمات پرستاری است که در سال گذشته حدود ۵۰ درصد رشد داشت. باید ملاحظات کشور را در نظر گیرم اینکه کشور چقدر توان افزایش منابع مالی برای این موضوع را دارد. به نظرم افزایش ۵۰ درصد در سال گذشته رشد نسبتا خوبی نسبت به منابع و تعرفه‌های دیگر که ۳۰ درصد افزایش پیدا کرد داشت.

وی ادامه داد:‌ نکته‌ای که الان خیلی مهم است نحو بازپرداخت آن به همکاران پرستار است؛ فرمولی که الان وجود دارد و مدل پرداخت فعلی خیلی ناشفاف است؛ یعنی هیچ کسی متوجه نمی‌شود که بر اساس چه مکانیسمی به یک پرستار ۵ میلیون تومان  یا بیشتر می‌دهیم و خیلی شفاف و مشخص نیست که چطور محاسبه می‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ابراز کرد:‌ پول از مردم و بیمه به درستی گرفته می‌شود اما وقتی می‌خواهیم بین پرستاران آن را توزیع کنیم خیلی شفاف نیست.نگرانی اصلی این است. الان می‌بینیم بین پرستاران دو بیمارستان مشابه دو مبلغ متفاوت پرداخت می‌کنند.

نجاتیان متذکر شد:‌ در حالی که عملکرد این دو بیمارستان مشابه هم و بیماران شبیه هم است و این نشان می‌دهد ما در جایی از فرمول پرداختی دچار اشکال هستیم.از ابتدای دوره ششم فعالیت سازمان نظام پرستاری مدلی را ارائه دادیم که شاید این مدل باز پرداخت، بخشی مشکلات را حل کند.

وی اضافه کرد: یعنی با همین منابع موجودی که الان داریم اعتقاد داریم اگر این مساله مقداری شفاف سازی شود و خود پرستار بتواند میزان درآمد خود از تعرفه را محاسبه کند مطلوب است. در برخی بیمارستان‌ها که امتحان کردیم این به میزان یک و نیم تا دو برابرافزایش داشته است.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری خاطرنشان کرد: البته ممکن است الان در بیمارستانی که خیلی خوب و شفاف ارائه می‌کنند با این فرمول ما خیلی تغییری ایجاد نشود، اما معتقدیم  حرکت مهمی است و مهمتر از همه اینکه اگر شفاف اتفاق بیفتد بنده می‌دانم چقدر از تعرفه درآمد ایجاد کردم و چقدر سهم من است و باید دریافت کنم.

نجاتیان متذکر شد: به نظر می‌رسد پرستار راضی خواهد بود که مثلا اینقدر درآمد ایجاد کردم و اینقدر دریافت کردم.البته اینکه بتوانیم سال آینده تعرفه‌ها را افزایش دهیم جزء وظایف ماست./آفتاب نو


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: