شفاآنلاین>عمومی>رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوا از رگبار، رعد و برق و وزش باد شدید در نقاط مختلف کشور خبر داد.
به گزارش شفاآنلاین: وی اضافه کرد: با تقویت سامانه بارشی این شرایط سه شنبه (۲۸ فروردین) در سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب یزد، جنوب و غرب اصفهان، جنوب و شرق خوزستان، جزایر واقع در خلیج فارس و تنگه هرمز و چهارشنبه (۲۹ فروردین) در سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، جنوب یزد و شرق خراسان جنوبی پیشبینی میشود.
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران سازمان هواشناسی ادامه داد: امروز در آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و ارتفاعات البرز مرکزی، سه شنبه و چهارشنبه در ارتفاعات البرز مرکزی بارش پراکنده انتظار میرود.
وی افزود: بیشینه بارش سه شنبه در هرمزگان شرق و جنوب فارس، نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و چهارشنبه در نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان، شرق فارس، جنوب و غرب کرمان پیشبینی میشود.
ضیاییان افزود: پنج شنبه (۳۰ فروردین) در برخی مناطق جنوب شرق، شرق، جنوب ارتفاعات البرز مرکزی و جمعه (۳۱ فروردین) در مناطقی از شمال غرب و ارتفاعات و دامنههای البرز مرکزی و ارتفاعات زاگرس مرکزی بارش پراکنده رخ میدهد.
به گفته ضیاییان سه شنبه و چهارشنبه در شمال شرق و نوار شرقی کشور در بعضی ساعتها وزش باد به نسبت شدید تا شدید و خیزش گردوخاک انتظار میرود. امروز خلیج فارس و از سه شنبه تا پنجشنبه خلیج فارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج و طوفانی خواهند شد.
رییس مرکز ملی پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات وضع هوای سازمان هواشناسی کشور درباره وضعیت جوی تهران طی دو روز آینده گفت: آسمان تهران فردا (۲۸ فروردین) کمی ابری، بهتدریج ابری، با احتمال رگبار باران و وزش باد با حداقل دمای ۱۴ و حداکثر دمای ۲۳ درجه سانتیگراد و طی چهارشنبه (۲۹ فروردین) قسمتی ابری تا نیمه ابری در بعضی ساعتها صاف تا قسمتی ابری و گاهی وزش باد با حداقل دمای ۱۴ و حداکثر دمای ۲۴ درجه سانتیگراد پیشبینی میشود.
پیشبینی کلی نقشههای همدیدی و آیندهنگری سازمان هواشناسی نشان میدهد امروز دوشنبه در استانهای بوشهر، فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب و شرق خوزستان، شرق لرستان، جنوب نوار غربی اصفهان، نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، برخی مناطق هرمزگان، جزایر واقع در خلیجفارس و تنگه هرمز افزایش ابر، رگبار، رعدوبرق، وزش باد شدید و در برخی مناطق تگرگ روی میدهد.
سهشنبه با تقویت سامانه بارشی در استانهای سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، بوشهر، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، جنوب یزد، جنوب و غرب اصفهان، جنوب و شرق خوزستان، جزایر واقع در خلیجفارس و تنگه هرمز و روز چهارشنبه در سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، جنوب یزد و شرق خراسان جنوبی بارشها ادامه دارد.
بیشینه بارشهای سهشنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳ برای هرمزگان، شرق و جنوب فارس، نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، جنوب کرمان و روز چهارشنبه برای نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان، شرق هرمزگان، شرق فارس، جنوب و غرب کرمان است.
روز پنجشنبه در برخی مناطق جنوب شرق، شرق، جنوب، ارتفاعات البرز مرکزی و روز جمعه در مناطقی از شمال غرب و ارتفاعات و دامنههای البرز مرکزی و ارتفاعات زاگرس مرکزی بارشهای پراکنده روی میدهد.
روزهای سهشنبه و چهارشنبه در شمال شرق و نوار شرقی کشور در برخی ساعات وزش باد نسبتاً شدید تا شدید و خیزش گردوخاک پیشبینی شده است. امروز خلیجفارس و از سهشنبه تا پنجشنبه خلیجفارس، تنگه هرمز و دریای عمان مواج و طوفانی است.
توصیف سامانه: تشدید فعالیت سامانه بارشی
زمان شروع: صبح سهشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۸
زمان پایان: اواخر وقت چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۹
نوع مخاطره: بارش شدید باران، رعدوبرق، وزش باد شدید، گردوخاک، تگرگ
منطقه اثر:
سهشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۸: هرمزگان، جنوب فارس، جنوب غرب و غرب سیستان و بلوچستان، نیمه جنوبی کرمان و بوشهر.
چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۱/۲۹: نیمه جنوبی سیستان و بلوچستان.
اثر مخاطره: بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانهها، سیلابی شدن مسیلها و رودخانههای فصلی، رعدوبرق و تگرگ، آبگرفتگی معابر بهصورت گسترده، سرریز سدها، انسداد راهها و احتمال تخریب پل، اختلال جدی در سفرهای بین شهری و داخل شهر، خسارت به محصولات باغی و زراعی، خسارت به برخی زیرساختها مانند خطوط انتقال برق و غیره، تخریب تأسیسات و سازههای واقع شده در حریم و بستر رودخانه، تخریب سازههای موقت و سبک در اثر وزش باد شدید و اختلال در سفرهای هوایی و دریایی.
توصیه: عدم توقف و تردد در بستر و حاشیه رودخانهها و مسیلها، بازگشایی کانالها و آبروهای درون و برونشهری، آمادگی کامل دستگاههای اجرایی و امدادرسان، بازگشایی دهانه پلها، اجتناب از سفرهای برونشهری، اجتناب از فعالیتهای کوهنوردی، خروج شهروندان از تفرجگاهها و سکونتگاههای واقع در حریم و بستر رودخانه، مدیریت زمینهای کشاورزی، عدم تردد دامداران و عشایر در ارتفاعات و حاشیه رودخانهها، انتقال محصولات کشاورزی دپو شده در فضای باز به مکانهای مسقف.