کد خبر: ۳۳۹۱۱۴
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۰ - ۱۲ بهمن ۱۴۰۲ - 2024February 01
اکنون دانشمندان یک موجود ناشناخته را کشف کرده‌اند که در روده و دهان انسان وجود دارد. پژوهشگران این ساختارهای ویروس‌مانند را به دلیل شکل میکروسکوپی آنها ابلیسک(obelisk) می‌نامند
شفا آنلاین>سلامت>دانشمندان موجودات ناشناخته ای را در بدن کشف کردند که تقریباً در ۷ درصد از باکتری‌های روده انسان و ۵۰ درصد از باکتری‌های دهان یافت می‌شوند.

به گزارش شفا آنلاین:اکنون دانشمندان یک موجود ناشناخته را کشف کرده‌اند که در روده و دهان انسان وجود دارد. پژوهشگران این ساختارهای ویروس‌مانند را به دلیل شکل میکروسکوپی آنها ابلیسک(obelisk) می‌نامند.

این موجودات مانند ویروس‌ها تکثیر می‌شوند، اما بسیار کوچکتر و ساده‌تر هستند و به دلیل اندازه کوچکشان در کلاس ویروید(viroid) قرار می‌گیرند که معمولاً RNAهای تک‌رشته‌ای بدون پوسته پروتئینی هستند. با این حال، بیشتر ویرویدها عوامل عفونی هستند که باعث بیماری می‌شوند اما به نظر نمی‌رسد که در مورد این ابلیسک‌ها چنین باشد.

پس چرا آنها درون بدن ما هستند و چه می‌کنند؟ این سوال بزرگی است. کاشفان این ابلیسک‌ها از دانشگاه استنفورد، دانشگاه تورنتو و دانشگاه فنی والنسیا نظریه‌هایی در مورد آن دارند. آنها می‌گویند این موجودات ممکن است بر فعالیت ژن در میکروبیوم انسان تأثیر بگذارند، اگرچه در دهان نیز موجود هستند. برای این منظور، آنها از باکتری رایج دهان موسوم به Streptococcus sanguinis به عنوان میزبان استفاده می‌کنند.

گفته می‌شود که این ویروس‌ها باکتری‌های مختلف را هم در دهان و هم در روده ما آلوده می‌کنند، اگرچه ما نمی‌دانیم چرا.

به نظر می‌رسد برخی از ابلیسک‌ها حاوی دستورالعمل‌هایی برای آنزیم‌های مورد نیاز برای همانندسازی هستند، بنابراین به نظر می‌رسد که پیچیده‌تر از ویرویدهای معمولی هستند.

در هر صورت، سال‌ها بحث شبیه به مجادله بر سر این که اول «مرغ بوده یا تخم‌مرغ، بر سر اینکه آیا ویروس‌ها از ویرویدها به وجود آمده‌اند یا این که ویرویدها از ویروس‌ها به وجود آمده‌اند، در جریان بوده است. در نهایت، مطالعه و شناخت بیشتر می‌تواند به این بحث پایان دهد.

در حالی که ما دقیقاً نمی‌دانیم این ابلیسک‌ها چه کار می‌کنند، دانشمندان کشف کرده‌اند که چقدر در بدن ما شایع هستند. آنها تقریباً در ۷ درصد از باکتری‌های روده انسان و ۵۰ درصد از باکتری‌های دهان یافت می‌شوند. ساختارهای مبتنی بر روده همچنین دارای یک توالی RNA متمایز در مقایسه با ابلیسک‌های مبتنی بر دهان هستند. این تنوع باعث شده است که پژوهشگران اعلام کنند که آنها شامل دسته‌ای از RNAهای متنوع هستند که در میکروبیوم‌های انسانی و جهانی مستعمره شده‌اند و مورد توجه قرار نگرفته‌اند. / ایسنا


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: