به گزارش شفا آنلاین:وی با بیان اینکه حوزه علوم آزمایشگاهی به دلیل تنوع و تکثر تجهیزات پزشکی یکی از پیچیدهترین مؤسسات پزشکی بعد از بیمارستانها به حساب میآید، افزود: با این حال حدود ۳ تا ۵ درصد از سرجمع اعتبارات حوزه بهداشت و درمان کشور به بخش آزمایشگاهی تخصیص مییابد که رقم بسیار ناچیزی است.
عضو شورای عالی نظام پزشکی، به تبعات عدم توجه به حوزه علوم آزمایشگاهی کشور اشاره کرد و گفت: عدم توجه به آزمایشگاه باعث کاهش دقت و حساسیت تشخیص بیماریها میشود. ۷۰ درصد تشخیصها در حوزه پاتولوژی و آزمایشگاه است، چنانچه این تشخیصها همخوانی داشته باشد موجب مراجعات متعدد بیمار به پزشک میشود از طرفی اگر تشخیص درست و به موقع نباشد هزینه مربوط به بستری و تجویز دارویی را نیز افزایش میدهد بنابراین توجه به افزایش کیفیت خدمات آزمایشگاهی به لحاظ اقتصاد درمان صرفه جویی اقتصادی در پی دارد که در طول سالها این اتفاق نیفتاده است.
امینی فرد گفت: وقتی هزینهها با تعرفهها همخوانی نداشته باشد، آزمایشگاهها به سمت استفاده از کیتهای ارزان قیمت میروند. بنابراین حساسیت و دقت تشخیص بیماریها پایین میآید. برای مثال تست قند خون اگر درست تشخیص داده نشود، بیمار متحمل عارضههای زیادی میشود.
عضو شورای عالی سازمان نظام پزشکی با اشاره به اینکه ۵۵۰۰ آزمایشگاه در کشور وجود دارد، افزود: ترس ما این است که آزمایشگاهها به تدریج تحلیل بروند و تعطیل کنند یا کیفیت خدمات را کم کنند که در نهایت مردم متضرر میشوند.
بیست و پنجمین همایش بین المللی آسیب شناسی و طب آزمایشگاه و یازدهمین همایش بین المللی شاخه ایرانی آکادمی بین المللی پاتولوژی، در روزهای ۵ تا ۷ مهر ۱۴۰۲ در هتل المپیک تهران برگزار میشود.