شفا آنلاین>سلامت جنسی>هر گاه نام سرطان به گوشمان می خورد، ترس و لرز وجودمان را فرا می گیرد اما همه سرطان ها خطرناک و کشنده نیستند. درست است که هنوز راه درمانی برای برخی از سرطان ها وجود ندارد اما برخی دیگر از آن ها، به راحتی قابل درمان هستند و احتمال از بین رفتن افراد با آن بسیار کم است. یکی از سرطان هایی که مردان با آن روبرو می شوند، سرطان بیضه است. در واقع سرطان بیضه در میان مردان است و اما بیش از 96 درصد افراد، به راحتی از آن عبور می کنند.
به گزارش شفا آنلاینبیضه به غده های جنسی مردان گفته می شود که وظیفه تولید اسپرم و هورمون تستوسترون را دارند. بیضه ها دو توده به شکل بیضی هستند که در لایه نازکی از پوست به نام کیست بیضه یا اسکروتوم قرار گرفته اند. بر اثر برخی اتفاقات غیر طبیعی مثل رفتار های جنسی پر خطر یا گاهی اتفاقات نا شناخته، بیضه ها سرطانی می شوند. سرطان بیضه نوعی بیماری است که با ایجاد سلول های سرطانی که معمولاً بدخیم هستند، در بافتهای بیضه ظاهر می شوند. گاهی اوقات سلول های سرطانی در هر دو بیضه ظاهر می شوند اما این اتفاق بسیار کم اتفاق می افتد و معمولاً تنها یک بیضه درگیر این بیماری می شود. برخی از افراد عوارض سرطان ایدز را هم رده با ویروس ایدز می دانند و ترس زیادی نسبت به آن دارند در صورتی که این بیماری را می توان درمان کرد و به زندگی سالم بازگشت.
بیماری سرطان بیضه که یکی از بیماری های کمتر شایع است و بیشتر در میان مردان بین 15 تا 49 سال به چشم می خورد. علائم این بیماری که معمولاً توسط خود بیمار تشخیص داده می شود، تورم یا ایجاد توده های بدون درد در یکی از بیضه ها است که معمولاً با تغییر شکل یا بافت بیضه ها همراه است. محققان هنوز نتوانستند به نتیجه قطعی برسند که چه عواملی موجب بروز سرطان بیضه می شود اما این عارضه در بیش از 96 درصد موجب مرگ افراد نمی شود! یعنی تنها کمتر از 4 درصد افراد با این بیماری جان خود را از دست می دهند که معمولاً آن ها بسیار دیر متوجه وجود این بیماری در بدن خود شده اند. این بیماری اگر زود تشخیص داده شود، هیچ گونه نتایج منفی روی زندگی افراد ندارد اما اگر دیر هنگام تشخیص داده شود، درمان می شود اما برخی از نتایج دائمی در زندگی افراد باقی می ماند.
سرطان بیضه بر خلاف بسیاری از سرطان های دیگر علائم زیاد و ساده ای دارد که اگر کمی به آن دقت کنید، متوجه می شوید:
اگر به هر یک از موارد بالا روبرو شدید، پیشنهاد می کنیم هر چه سریع تر به سراغ پزشک متخصص بروید تا اگر با این بیماری روبرو هستید، مراحل درمان سریع تر آغاز شود.
معمولاً درمان سرطان بیضه با جراحی امکان پذیر است اما عمل جراحی آن عمل سختی نیست و تنها در کمتر از یک ساعت پزشک متخصص می تواند تومور های سرطانی را از بیضه شما خارج کند. جراحی بیضه معمولاً به دو روش تقسیم می شود:
این روش برای درمان تمام سطوح سرطان بیضه است که پزشک معالج، برشی در کشاله ران ایجاد می کند و سپس اقدام به خارج کردن بیضه از بدن می کند. اگر بیمار بخواهد، پزشک می تواند به جای بیضه از پروتز استفاده و جای آن را پر کند. اگر سرطان در مراحل اولیه باشد و فراگیر نشده باشد، جراحی بیضه تنها راه لازم برای خلاص شدن از این بیماری است.
در این روش باید پزشک دقت زیادی داشته باشد تا به اعصاب حوالی این قسمت در بدن آسیب نزند. با وجود دقت فراوان پزشک ها، گاهی اوقات اعصاب برخی نواحی دچار مشکل می شود و این مورد می تواند مشکلات دیگری در هنگام انزال ایجاد کند. اما به طول کلی آسیب دیدن اعصاب نواحی آن در نعوظ تاثیری نخواهد داشت. در صورتی که از این روش استفاده کنید، پزشک قرار های بعدی هم با شما می گذارد تا مطمئن شود سرطان به صورت کامل از بدن شما خارج شده است. در این جلسات، باید آزمایشهای خون، سی تی اسکن و سایر آزمایش های لازم برای بررسی علائم و اطمینان از عدم بازگشت سرطان صورت بگیرد. لازم به ذکر است که این جلسات معمولاً کوتاه هستند و در سال های اولیه عمل جراحی نیاز است! پس از گذشت چند سال دیگر نیازی به این جلسات نخواهد بود.
توجه داشته باشید که گاهی اوقات این سرطان بیضه مربوط به رفتار های جنسی پر خطر است و بهتر است به جای آن، رفتار جنسی سالم داشته باشید. زیرا این رفتار ها حتی اگر سرطان بیضه به وجود نیاورد، می تواند بیماری های مقاربتی دیگری را در شما ایجاد کند که بیمار دچار مشکلات زیادی می شود. از متداول ترین این بیماری ها می توان به زگیل آمیزشی اشاره کرد.