کد خبر: ۳۱۹۶۴۳
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۰ - ۱۳ بهمن ۱۴۰۱ - 2023February 02
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که نفس کشیدن مادران باردار در هوای آلوده می‌تواند تأثیر مضری بر روی جنین‌ داشته باشد.

شفاآنلاین>سلامت>در این مطالعات محققان سلامت ۱۶۱ مادر و کودکان‌شان را که در جنوب کالیفرنیا زندگی می‌کردند، مورد بررسی قرار دادند. آن‌ها به این نتیجه رسیدند که قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا قبل از تولد می‌تواند منجر به «مشکلات حرکتی و زبانی» پس از تولد شود.

به گزارش شفاآنلاین:به گفته این محققان، کودکانی که مادرانشان در دوران بارداری به طور مرتب در معرض آلاینده‌های هوا مانند ذرات پی‌ام ۱۰ و پی‌ام ۲.۵ قرار داشتند «نمرات شناختی پایین‌تری کسب کردند».

هرچه این کودکان در دوران جنینی تحت تاثیر آلودگی بیشتری قرار گرفته بودند رشد عصبی‌شان پایین‌تر بود. ۱۶ درصد ازآن‌ها نیز نشانه‌هایی از اختلالات عصبی داشتند.

به گفته این تیم تحقیقاتی زمان قرار گرفتن جنین در معرض آلودگی هوا نیز مهم است. آلودگی هوا در اواسط تا اواخر دوران بارداری تاثیر مخرب‌تری بر رشد مغزی نوزاد می‌گذارد.

زک مورگان، نویسنده اول این مطالعه از دانشگاه «کلرادو بولدر» در این‌باره گفت: «مغز در مراحل مختلف بارداری به‌طور متفاوتی رشد می‌کند، و زمانی که در یکی از مراحل اختلالی ایجاد شود می‌تواند بر مسیر تکامل آن تأثیر بگذارد.»

نویسندگان این مطالعه درباره اینکه چرا آلودگی هوا می‌تواند به رشد مغز آسیب برساند گفته‌اند آلاینده‌های استنشاقی مستقیماً با جنین تماس دارند. به گفته آنها «این ذرات می‌توانند سیستم ایمنی بدن را تحریک کنند و همچنین باعث التهاب بیش از حد و استرس اکسیداتیو شوند که در مسیر رشد مغز قرار می‌گیرد.» تحقیقات دیگری از همین تیم نشان می‌دهد که آلودگی همچنین می‌تواند بر «میکروبیوم روده» کودک نیز تاثیر بگذارد.

این مطالعه فقط کودکان لاتین تبار را مورد بررسی قرار داده است، بنابراین هنوز مشخص نیست که آیا نتایج در سایر نژادها یا قومیت‌ها مشابه خواهد بود یا خیر. بیشتر لاتین تبارها در کالیفرنیای جنوبی در مناطقی زندگی می‌کنند که آلودگی هوای بیشتری دارد. با این حال، یافته‌های این مطالعات نشان می‌دهد چگونه آلودگی هوا بر جوامع محروم تأثیر می‌گذارد.

البته به گفته تانیا آلدریت، استادیار در دانشگاه «کلرادو بولدر» نفس کشیدن یک زن باردار در یک هوای آلوده «لزوماً به این معنا نیست که فرزندش از نظر شناختی دچار اختلال خواهد شد» بر اساس این مطالعه، نفس کشیدن در هوای آلوده در سه ماهه دوم و سوم بارداری خطر اختلال شناختی در کودکان افزایش پیدا می‌یابد. این استاد دانشگاه به خانم‌های باردار توصیه می‌کند در روزهایی که هوای آلوده است از ورزش کردن در بیرون از خانه خودداری کنند و همچنین از سیستم‌های تهویه هوا در خانه استفاده کنند.

این مطالعه یکی از اولین پروژه‌های تحقیقاتی برای ارزیابی رابطه بین قرار گرفتن در معرض آلودگی قبل از تولد و رشد مغز در دوران نوزادی است که نتایج آن در مجله علمی بهداشت محیطی «Environmental Health» به چاپ رسیده است.


نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: