مردم ایران در صورتی به سازمانهای بین المللی اعتماد بیشتری خواهند کرد که کارکرد و خروجی داشته باشند؛ به خصوص که وجود تحریمها باعث میشود این سازمانها نتوانند به وظایف اصلی خود عمل کنند
شفاآنلاین>سلامت>وزیر بهداشت گفت: ایران از دیرباز به داشتن نوابغ معروف بوده و تحریم ها نباید مانعی برای ارتباط دانشمندان و جوانان ایرانی با دنیا شود چرا که دنیا به سمت برداشتن مرزهای دانش حرکت می کند.
به گزارش شفاآنلاین:بهرام عین اللهی، در نشستی با نمایندگان سازمانهای بین المللی مقیم ایران که در وزارت بهداشت برگزار شد، اظهار داشت: اعمال تحریمهای غیر قانونی، مربوط به قرون وسطی و عقب گرد به آن دوران است که سازمانهای بین المللی باید در جهت رفع محدودیتهای اعمال شده از سوی نظام سلطه به کشورهای مستقل کمک کنند.
وی با بیان اینکه اعمال تحریمها دیگر جواب نمیدهد، افزود: مردم ایران در صورتی به سازمانهای بین المللی اعتماد بیشتری خواهند کرد که کارکرد و خروجی داشته باشند؛ به خصوص که وجود تحریمها باعث میشود این سازمانها نتوانند به وظایف اصلی خود عمل کنند. البته تحریمها دوام نخواهد داشت و تنها سوابق و مواضع سازمانهای بین المللی نسبت به این محدودیت ها است که در تاریخ و اذهان عمومی باقی میماند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: در طول تاریخ سابقه نداشته که
بیماران را تحریم کرده باشند که این کار نسبت به بیماران ایرانی انجام شد؛ کاری ناجوانمردانه که در هیچ فرهنگ و دین و آئینی مرسوم نبوده است و ما انتظار داریم که سازمانهای بین المللی، رسالت ذاتی و اخلاقی خود را نشان دهند چرا که سلامت نباید مشمول تحریم شود.
عین اللهی با بیان اینکه تحریمهای ناجوانمردانه آمریکا و نظام استکبار در تاریخ، ثبت میشود، افزود: اخیراً گزارش فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به ایران چاپ و ارائه شد که در آن، آثار مخرب تحریمها بر خدمات بهداشتی، درمانی، دسترسی به دارو و تجهیزات پزشکی، روشهای تشخیصی، پژوهش و همکاریهای دانشگاهی احصا شده است.
وی گفت: برخی از شرکتهای خارجی تحت تأثیر تحریم از فروش دارو و تجهیزات پزشکی به ایران امتناع میورزند که رفتاری غیراخلاقی و غیرانسانی است.
وزیر بهداشت تصریح کرد: در فرهنگ ما وقتی فردی بیمار میشود، به ملاقات او میروند و به بیمار کمک میکنند که امیدواریم این فرهنگ در جهان، رواج یابد. البته تفکر مردم جهان با حاکمان زورگو تفاوت دارد و تحریمها در شرایط کنونی از نظر هیچ ملتی، قابل قبول نیست.
وی با اشاره به برگزاری ۴ نشست قبلی با نمایندگان سازمانهای بین المللی در وزارت بهداشت با موضوعاتی مانند دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در حوزه سلامت و انجام اقدامات مشترک، خاطرنشان کرد: موضوع نشست بعدی، سلامت اتباع بیگانه در ایران است که در همین زمینه گروه (G5) اقدامات خوبی را انجام داده و در دستور کار قرار دارد.
عین اللهی یادآور شد: در منطقهای قرار داریم که بیماریها و مشکلات حوزه سلامت کشورهای همسایه، ما را نیز تحت تأثیر قرار میدهد و اگر با همسایگان خود همکاری و تعامل نکنیم، مشکلات حوزه سلامت آنها به ایران نیز منتقل میشود.
وی به واکسینه کردن رایگان تمام اتباع خارجی در ایران اشاره و تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران آمادگی دارد توانمندیهای خود در حوزه سلامت را با کشورهای منطقه به اشتراک بگذارد.
وزیر بهداشت یادآور شد: ایران در تولید واکسن کرونا خودکفا شده و علاوه بر تأمین نیاز داخلی، صادرات به سایر کشورها را آغاز کرده و آمادگی دارد واکسن مورد نیاز کشورهای مختلف را با همکاری سازمانهای بین المللی تأمین کند.