به گزارش شفاآنلاین:این در حالی است که طبق قانون واردات ۱۰ درصد از این محصولات مجاز است و احتمالا افرادی با این استدلال که یونیتها مربوط به کودکان است نسبت به واردات این حجم از یونیت دندانپزشکی با ظاهری قانونی اقدام کردهاند، ولی مرور دستورالعمل حمایت از تولید تجهیزات پزشکی توسط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز مشخص میکند که واردات این محصول برخلاف بخشهای مختلفی از این دستورالعمل انجام شده است.
نکته در خور توجه این است که واردات این حجم از یونیت دندان پزشکی با وجود فعالیت شرکتهای تولید کننده داخلی، تا حد زیادی به اشتغال کشور لطمه میزند چرا که به طور مستقیم بیش از هزار و ۵۰۰ نفر و به طور غیر مستقیم چند هزار نفر در بستر فعالیت این تولید کنندهها مشغول به کار شدهاند و بسیاری از محصولات تولید داخل حوزه تجهیزات پزشکی کیفیت بهتر و قیمت مناسبتری به نسبت محصولات وارداتی دارند و علاوه بر رضایت پزشکان به خارج از کشور نیز صادر میشوند.
در پی پیگیریهای صورت گرفته، سازمان بازرسی کل کشور به موضوع واردات غیرقانونی این تعداد یونیت دندانپزشکی ورود کرد و صبح امروز بازرس کل امور بهداشت و درمان این سازمان با دعوت از اعضای این انجمن موضوعات و مشکلات این حوزه را بررسی کرد.
ایروان مسعودیاصل پس از استماع اظهارات اعضای انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و دارویی کشور گفت: با وجود مشکلاتی مثل تحریم در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی، در این شرایط باید طوری رفتار کرد که مردم در سختیها احساس کمبود نکنند و در این میان شرکتهای دارویی و تجهیزات پزشکی میتوانند با کمک بیشتر کشور را در گذر از این مرحله سرنوشت ساز، یاری کنند.
مسعودی اصل با اشاره به اقدامات سازمان بازرسی در خصوص کمبود تجهیزات پزشکی، تصریح کرد: سازمان بازرسی کل کشور به کمبود تجهیزات پزشکی ورود کرده و در این خصوص هفته گذشته به صورت مکتوب از سازمان غذا و دارو خواسته است که برنامه آینده تامین تجهیزات پزشکی خود را اعلام کند.
بازرس کل امور بهداشت و درمان سازمان بازرسی کل کشور با اشاره به مشکلات مطرح شده از سوی تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی در رابطه با قوانین و مقررات دست و پاگیر گفت: گاهی خلاء قانونی در این حوزه وجود دارد که باید برطرف شود، ولی گاهی قانون است، اما تفسیر به رای میشود که به طور قطع در جایی که قانون وجود دارد دستگاه اجرایی باید شفاف عمل کند.
وی با اشاره به پیگیریهای سازمان بازرسی از وزارت بهداشت به منظور رفع مشکلات شرکتهای تولید کننده تجهیزات پزشکی ادامه داد: سازمان بازرسی طی جلسه جداگانه با مسئولان سازمان غذا و دارو سخنان آنها را خواهد شنید و تلاش خواهیم کرد در جلسه مشترکی با حضور تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی به یک تصمیم مشترک که منافع ملی را تامین میکند دست پیدا کنیم.
مسعودی اصل گفت: سازمان بازرسی با واردات تجهیزاتی که نمونه داخلی آن در کشور به صورت مستقل تولید میشود نه اینکه مونتاژ باشند برخورد خواهد کرد.
بازرس کل امور بهداشت و درمان سازمان بازرسی کل کشور بیان کرد: هیئتی از بازرسان سازمان بازرسی طی ماههای گذشته در اداره کل تجهیزات و ملزومات پزشکی سازمان غذا و دارو مستقر شده و با بررسیهای انجام شده و برگزاری جلسات و نشستهایی با فعالین این حوزه آسیب شناسی جامعی انجام داده و گزارشی با پیشنهادهای اصلاح ساختاری و فرآیندی در حال تهیه و ارسال به وزارت بهداشت است که قطعا با اجرای صحیح و کامل پیشنهادهای لازمالاجرای سازمان بازرسی کل کشور بخش زیادی از مشکلات این حوزه قابل رفع خواهد بود.
گفتنی است در ابتدای این نشست اعضای انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان تجهیزات و ملزومات پزشکی، دندانپزشکی، آزمایشگاهی و دارویی کشور مشکلات عدیده این حوزه را مطرح کردند.