به گزارش شفاآنلاین:وی با بیان اینکه در زمان حاضر خدمات کاشت حلزون شنوایی در ۱۱ استان کشور انجام می شود، اظهار داشت: پس از غربالگری شنوایی، پیگیری و درمان از اهمیت خاصی برخوردارست و اگر در نوزادی کمشنوایی تشخیص داده شد اما برای درمان، دیر مراجعه شود فرصت طلایی از دست می رود.
فارسی با اشاره به اینکه هنوز به پوشش ۱۰۰ درصدی غربالگری نرسیده ایم اما هدف ما دستیابی به این شاخص است، اضافه کرد: از نظر پوشش غربالگری در وضعیت مطلوبی هستیم اما از نظر پیگیری پس از تشخیص، وضعیت خیلی خوبی نداریم و لازم است خانواده ها زودتر به مراکز بهداشت مراجعه کنند.
وی با بیان اینکه در زمان حاضر خدمات غربالگری شنوایی در ۲۹ مرکز در استان اصفهان انجام می شود، گفت: هفت مرکز از آنها در کلانشهر اصفهان مستقر است.
فارسی ادامه داد: از ۵۸ بیمارستان استان اصفهان، خدمات غربالگری در بدو تولد در ۱۸ بیمارستان انجام می شود و لازم است این موضوع توسعه یابد.
وی با اشاره به اینکه پارسال حدود ۵۱ هزار نوزاد در استان اصفهان غربالگری شنوایی شدند، خاطرنشان کرد: از بین آنها ۳۷۰ نوزاد برای مرحله تشخیص و ۳۵ نوزاد برای مداخله ارجاع داده شدند.
مدیر گروه بیماریهای غیر واگیر مرکز بهداشت اصفهان اظهار امیدواری کرد که با مجموعه اقدامات انجام شده، میزان پوشش خدمات غربالگری شنوایی در شهرستان های استان در سال آینده به بیش از ۸۰ درصد برسد.
انجام ۱۰۵۰ عمل کاشت حلزون شنوایی در اصفهان
مدیر مرکز کاشت حلزون دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در این جلسه گفت: عمل کاشت حلزون شنوایی در اصفهان از سال ۸۹ آغاز شده و تاکنون یکهزار و ۵۰ عمل انجام شده است.
مهسا سپهرنژاد افزود: تعداد عمل کاشت حلزون شنوایی در اصفهان در سال ۸۹ حدود ۴۲ مورد بود که در سال گذشته به ۸۴ مورد رسید و از ابتدای امسال تا کنون ۱۲۱ عمل کاشت انجام شده است.
وی با اشاره به فعالیت ۱۶ مرکز کاشت حلزون در کشور، افزود: یکی از این مراکز در اصفهان و در خیابان آمادگاه مستقر است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: یکی از نکات بسیار مهم برای کاشت حلزون شنوایی، تشخیص به موقع است زیرا هرچه کودک دیرتر عمل شود، رشد گفتاری و زبانی او نیز دیرتر مانند افراد عادی خواهد شد.
کارگاه آموزشی برنامه غربالگری شنوایی نوزادان و کودکان با حضور متخصصان غربالگری شنوایی مستقر در بیمارستانها و شبکه های بهداشت، کارشناسان سلامت شنوایی شبکه های بهداشت، بهزیستی، انجمن شنوایی، معاونت درمان، مرکز کاشت حلزون و دانشکده توانبخشی در دانشگاه علوم پزشکی اصفهان برگزار شد.
حدود ۴۷۰ میلیون نفر در دنیا به کم شنوایی مبتلا هستند که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۵۰ میلادی به دو میلیارد نفر افزایش یابد.
حدود ۸۰ درصد از موارد کم شنوایی در کشورهای در حال توسعه است و کم شنوایی، سومین عامل شاخص سال های سپری شده با ناتوانی محسوب می شود.