به گزارش شفاآنلاین:تاری دید به معنای از بین رفتن وضوح بینایی است، به گونهای که فرد احساس میکند فیلتری مقابل چشمانش قرار دارد. در تاری دید فرد مبتلا قادر به تمرکز بر کلمات و دیدن جزئیات دقیق اشیاء نیست. تاری دید بسته به علت آن میتواند یک چشم و یا هر دو چشم را درگیر کند. آگاهی نسبت به شایع ترین علل تاری دید و درمانهای آن، مواجهت با این اختلال را راحت تر میکند.
تاری دید با توجه به علت آن میتواند با علائم متعددی مانند سردرد، حساسیت به نور، قرمزی و تحریک چشم همراه باشد، به همین دلیل لازم است تا با شایع ترین علل تاری دید آشنا شویم. همچنین به دنبال تاری دید ممکن است دید تونلی یا از دست دادن بینایی ایجاد شود. تاری دید، در مواردی میدان دید و حتی دید خطی را تحت تاثیر قرار میدهد.
تاری دید باعث ایجاد مشکل در بینایی شده و وضوح بینایی از بین میرود.
به صورت کلی تاری دید میتواند ناشی از علل متعددی باشد که در اینجا به شایع ترین علل تاری دید و نشانههای همراه آن میپردازیم.
ضعف بینایی در شرایطی که هر کدام از اختلالات زیر وجود داشته باشد، رخ میدهد. هنگامی که چشم شما از حالت گرد به شکل تخم مرغی در میآید یا عدسی وقرنیه به اندازه کافی انحنا نداشته و یا آسیب دیده باشد، نور نمیتواند در یک نقطه صحیح متمرکز شود. این شرایط منجر به عدم تشکیل تصویر واضح در فاصله معین (دوربین، نزدیک بین) و اختلال دید (آستیگماتیسم) میشود. همان طور که ذکر شد ضعف بینایی میتواند یکی از شایع ترین علل تاری دید باشد.
عدسی چشم به طور طبیعی شفاف است. اگر بخشی از آن کدر شود، باعث ایجاد آب مروارید یا کاتاراکت میشود. آب مروارید به کندی پیشرفت میکند و معمولا هر دو چشم را درگیر میکند. این عارضه غالبا بعد از پنجاه سالگی ایجاد میشود. اما در جوان ترها و کودکان هم ممکن است دیده شود. فرد مبتلا به آب مروارید، معمولا رنگها را محو میبیند، دید شب برایش مشکل است و چشم هایش به تشعشعات نور حساس است.
گلوکوم یا آب سیاه، افزایش شدید فشار چشم است، که موجب آسیب به عصب بینایی میشود. عصب بینایی وظیفهی مهم ارسال سیگنالهای حسی از چشم به مغز و تبدیل آنها به تصویری که میبینیم را بر عهده دارد. زمانی که عصب بینایی کار خود را به درستی انجام ندهد، بینایی فرد دچار اختلال میشود و یا به طور کلی از بین میرود.
قوز قرنیه در واقع برآمدگی قرنیه است که از هر ۱۰۰ نفر یک نفر به آن دچار میشود. اما آیا تاری دید نشانه قوز قرنیه است؟ قوز قرنیه ممکن است در یک چشم یا هر دو چشم به وجود بیاید. معمولا این بیماری در دوران نوجوانی تا حدود ۲۰ سالگی پیشرفت میکند. یکی از نشانههای اصلی این بیماری، تاری دید است. گاهی با لنزهای تماسی از جمله لنز اسکلرال میتوان این مشکل را برطرف کرد.
تاری دید به معنای از بین رفتن وضوح بینایی است، به گونهای که فرد احساس میکند فیلتری مقابل چشمانش قرار دارد.
آستیگماتیسم به دلیل شکل نامنظم قرنیه ایجاد میشود. آستیگماتیسم میتواند در بینایی مشکلاتی ایجاد کند. در این عیب انکساری پرتوهای نور به یک نقطه روی شبکیه نمیرسند و دید واضحی ایجاد نمیشود. آستیگماتیسم با عینک، لنز یا جراحی قابلدرمان است.
پاسخ این سوال مثبت است. هر نوع از عفونتهای مربوط به چشم علاوه بر ایجاد تاری، میتوانند باعث قرمزی و تورم چشمها شوند. در ورم ملتحمه پوشش خارجی چشم عفونت کرده و عامل آن ویروس یا باکتری است. در عفونت از نوع کراتیت نیز قرنیه به دلیل آلوده شدن به میکروب ملتهب شده و شخص دچار مشکل در بینایی میشود.
آیا تا به حال به صفحه نمایش تلویزیون یا صفحات کتاب برای مدت طولانی خیره شدهاید؟ دراین حالت افراد کمتر پلک میزنند و ممکن است دچار خستگی چشم شوند. اما آیا تاری دید نشانه خستگی چشم است؟ بله، از شایعترین علائم خستگی چشم، تاری دید و سردرد است. جالب است بدانید که هر بار پلک زدن باعث جاری شدن اشک در چشم میشود و حرکت چشم را نرم و روان میکند. همچنین اشک، چشم را پاک کرده و خستگی چشم را کاهش میدهد. برای پیشگیری از خستگی چشم در چنین شرایطی، باید بیشتر پلک بزنید، کمی استراحت کنید و به اطراف نگاه کنید.
خیره شدن طولانی مدت به صفحه نمایش یا کتاب و غیره میتواند باعث خستگی چشم و تاری دید شود.
گاهی ممکن است این عارضه نشاندهنده خشکی چشم باشد. زمانی که اشک کافی در چشمها تولید نمیشود، شخص دچار سندروم خشکی چشم میشود. چشمها در این حالت قرمز شده و کمی دردناک میشود. گاهی نیز پلک ملتهب میشود. در این شرایط باید از فشار دادن چشمها خودداری کرده و برای درمان مشکل به پزشک مراجعه کنید.
بافت چشم ممکن است بر اثر ضربه یا پاشیدن چیزی در آن متورم شود. ویروس هرپس ممکن است از یک تبخال به چشم منتقل شود. خوابیدن با لنز، تمیز نکردن دقیق لنزهای چشمی، دور نینداختن به موقع آنها میتواند عفونت چشم را به دنبال داشته باشد. همچنین بیماریهای سیستم ایمنی (مانند پسوریاسیس، بیماری التهاب روده (IBS) و روماتیسم مفصلی) که روی بخشهای دیگر بدن تاثیر میگذارند، نیز میتوانند باعث التهاب چشم شوند.
تجمع مایعات باعث اعمال فشار به عصب بینایی و آسیب آن میشود. اگر اطراف نور هالههایی میبینید، چشم هایتان قرمز و بسیار دردناک است و احساس تهوع میکنید، ممکن است دچار گلوکوم زاویه بسته باشید. بیماری گلوکوم زاویهی بسته به سرعت پیش روی میکند، و در صورت عدم درمان ممکن است ظرف یک روز بینایی شما را از بین برد. گلوکوم زاویهی باز بیماری شایع تری است اما در ابتدا معمولا روی بینایی تاثیری نمیگذارد.
قرنیه لایهای نازک و شفاف در بخش جلویی چشم است، که حساسیت بالایی دارد. هنگام ایجاد خراش در قرنیه، احساس میکنید شی زمخت و خشنی در چشمتان افتاده است. قرنیه ممکن است بر اثر جراحت خراشیده شود، اما بیشتر از آن به علت گرد و غبار و سنگ ریزه دچار آسیب میشود. در حالت ورود ذرات گرد و غبار به چشمتان، آن را با آب تمیز یا محلول شستشو بشویید. همچنین چندین بار پلک بزنید تا اشک جاری شود، اما از لمس کردن و مالیدن چشم خودداری کنید، زیرا این کار آسیب بیشتری به چشمتان وارد میکند.
آسیب مغزی میتواند ارسال اطلاعات بینایی از چشم به مغز و پردازش آن را مختل کند. تومور مغزی بر اساس اندازه و مکان میتواند بینایی افراد را تحت تاثیر قرار دهد. دوبینی نیز به دنبال تورم مغز و تورم غشا اطراف آن مثل انسفالیت یا مننژیت ایجاد میشود.اغلب این عوارض، به دنبال عفونت رخ میدهد. تاری دید میتواند علامت هشدار بروز سکتهی مغزی باشد، گرچه غالب مردم چنین علایم هشداری را نمیشناسند.
شبکیه داخلی ترین لایهی چشم است. ماکولا (یا لکهی زرد) نیز قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید واضح است. نور در ماکولا به هم میرسد و مانند پردهی نمایش تصویر روی آن تشکیل میشود. اگر اتفاقی در لکهی زرد رخ دهد، مثلا متورم یا پاره شود، در این صورت همه یا بخشی از تصویر تشکیل نشده و شما به درستی نمیبینید. در توضیح عوامل تاثیرگذار بر ماکولا و شبکیه میتوان به رژیم غذایی نا مناسب، سیگار کشیدن، بیماری یا صدمات قبلی چشم، کلسترول بالا، دیابت، فشار خون بالا اشاره کرد.همهی عوامل ذکر شده احتمال بروز مشکلاتی مانند ادم ماکولا و جدا شدگی شبکیه را افزایش میدهند.
گاهی اوقات ضربه به سر میتواند باعث بروز این عارضه شود. ضربه ممکن است به عصب چشم آسیب وارد کند یا فقط به طور موقت چشم دچار مشکل شود. معمولا علائم بصری ناشی از ضربه طی ۷ تا ۱۰ روز از بین میروند. اما اگر مشکلات بینایی بیشتر از ۱۰ روز ادامه داشت، باید مجدد به پزشک مراجعه کنید.
آسیب فیزیکی به ناحیه سر، چشمها و قرنیه میتواند باعث ایجاد تاری دید و دیگر علائم بینایی شود.
ام اس بیماری خود ایمنی است، که در اثر حملهی سیستم ایمنی به غشاء میلینی نورونها رخ میدهد. مالتیپل اسکلروزیس بیماری است که میتواند مغز، نخاع و نورونهای چشمی را تحت تاثیر قرار دهد. وقتی اعصاب چشم متورم شوند یا آسیب ببینند، انتقال پیام از چشم به مغز با مشکل مواجه میشود. پزشکان به صورت دقیق نمیدانند که چه عواملی سبب التهاب عصب بینایی (نوریت اپتیک) میشود. اما حدود نیمی از افرادی که دچار عارضهی نوریت اپتیک هستند، طی ۱۵ سال آینده به MS مبتلا میشوند. لازم است بدانید، اختلالات بینایی اغلب اولین علامت بیماری MS است.
افرادی که دچار ام اس هستند، علاوه بر این عارضه ممکن است دچار علائمی مانند مشکل در تعادل، مشکلات مثانه و روده، سرگیجه، احساس خستگی، بیحسی و ضعف شوند.
در دوران بارداری، تاری دید اگر با سردرد، تنگی نفس و احساس تهوع همراه شود، ممکن است فرد دچار عارضهای جدی به نام «پره اکلامپسی» یا «مسمومیت حاملگی» باشد. مسمومیت حاملگی زمانی رخ میدهد که رگهای خونی جفت به شدت تنگ شوند و روند خون رسانی با اختلال مواجه شود. فشار خون بالا بعد از هفتهی بیستم حاملگی، معمولا اولین علامت پره اکلامپسی است. عدم درمان بیماری پره اکلامپسی، میتواند موجب مشکلات جدی برای مادر شود. لذا درمان مسمومیت حاملگی ضروری است، همچنین تجویز دارو و استراحت تا زمان زایمان کمک کننده است.
بسیاری از بیماریهای زمینهای مانند دیابت، فشارخون و انواع بیماریهای چشم و بیماریهای عصبی و شرایط خاص مانند بارداری میتوانند باعث تاری دید شوند.
هنگامی که قند خون شما تحت کنترل نباشد، مایعات وارد عدسی چشم شده و آن را متورم میکند. این اتفاق معمولا زمانی رخ میدهد که دیابت شما تشخیص داده نشده یا درمان مناسبی شروع نشده باش دمثلا انسولین را آغاز نکرده اید. اما زمانی که سطح قند خون به حالت طبیعی باز گردد، عدسی چشم نیز به حالت نرمال بر میگردد. مبتلایان به دیابت بیشتر از سایر افراد در معرض خطر رتینوپاتی (اختلال شبکیه) و سایر مشکلات چشمی هستند، به همین علت باید تحت معاینه چشم سالیانه قرار بگیرند. با توجه به تاثیرات فراگیر دیابت بر چشم، دیابت نیز احتمالا یکی از شایع ترین علل تاری دید است.
در برخی مواقع کم خونی میتواند باعث بروز این عارضه شود. در کمخونی تعداد گلبولهای قرمز کمتر از حد طبیعی است؛ بنابراین ظرفیت حمل اکسیژن خون کاهش پیدا میکند. زمانی که شخص دچار کمخونی میشود، ممکن است علائمی مانند خستگی، ضعف، ریزش مو و تپش قلب را تجربه کند.
مشکلات مربوط به کبد بهویژه کبد چرب ممکن است علائمی را در چشمها ایجاد کنند. یکی از اصلیترین علائم که در چشمها مشخص میشود، تغییر رنگ سفیدی چشم است. گاهی هم ممکن است برجستگی روی پلک ایجاد شود که نشانه بالا بودن کلسترول است. از دیگر علائم آن خشکی چشم است. خشکی چشم در طولانیمدت میتواند باعث تاری، خستگی چشم و ضعف بینایی در شب شود.
احساس سرگیجه وضعف ازعلایمی است که به دنبال افت فشار خون ایجاد میشود. افت فشار خون میتواند به سبب کم شدن آب بدن در اثر فعالیت زیاد در هوای گرم باشد. همچنین استفاده از برخی داروها، مشکلات قلبی، تغذیه نامناسب و عدم تعادل هورمونها میتوانند منجر به افت فشار خون و در نهایت تاری دید شوند. فشار خون به طور کلی تاثیرات سیستمیک بر بن دارد اما میتواند یکی از شایع ترین علل تاری دید باشد.
حملات میگرن علاوه بر سردرد باعث ایجاد مشکلاتی در بینایی میشود.
حدود یک چهارم مبتلایان به میگرن معمولا قبل از شروع درد و به مدت کمتر از یک ساعت دچار اورای بینایی میشوند. اورای بینایی شامل دیدن خطوط نورانی زیگزاگ، جرقه و فلاش، دیدن نقاط سیاه و دید تونلی باشد. بینایی در این حالت مثل این است که از پشت ظرف آب یا شیشهی شکسته به اجسام نگاه میکنید. حتی ممکن است این نشانههای بینایی بعد از سردرد یا بدون سردرد رخ دهد.
تغییرات سن عاملی موثر بر بینایی است. به طور طبیعی پس از چهل سالگی، عدسی شفاف درون چشم انعطاف پذیری خود را از دست خواهد داد و همین سبب میشود کارهای نیازمند به دید نزدیک مثل مطالعهی متون، برای فرد سخت شود. در چنین مواردی چشم پزشک با استفاده از عینک مطالعه، لنز یا جراحی میتواند دید فرد را اصلاح کند. در واقع میتوان گفت هر عاملی که به نوعی بربینایی تاثیر گذار باشد، یکی از شایع ترین علل تاری است.
گاهی ممکن است استرس روی چشمها تاثیر گذاشته و باعث تاری شود. در موقعیت استرسزا، مردمک چشم گشاد شده تا نور بیشتری به چشم وارد شود و تهدیدات بهتر مشخص شوند. سطح بالای آدرنالین روی چشمها فشار وارد کرده و در نتیجه مشکلاتی در بینایی ایجاد میشود.
یکی از علل تاری دید در یک چشم عیوب انکساری است. نزدیکبینی، دوربینی، آستیگماتیسم و پیرچشمی میتوانند علائم را تنها در یک چشم ایجاد کنند. عفونت چشم، میگرن، آب مروارید و سکته جز بیماریهایی هستند که گاهی ممکن است تنها در یک چشم مشکلات بینایی ایجاد کنند.
اگر شما در طول روز مشکلی در بینایی ندارید و شبها این عارضه را تجربه میکنید، ممکن است علت آن یکی از موارد زیر باشد.
خسته هستید و سیستم بینایی شما نیز خسته شده است.
دچار عیوب انکساری مانند آستیگماتیسم هستید و در شب به دلیل خستگی چشم علائم آن بیشتر دیده میشود.
دچار نزدیکبینی هستید و در نور معمولی شما را آزار نمیدهد. اما در نور کم متوجه آن میشوید.
اگر تمام روز در نزدیکی بخاری یا کولرگازی باشید، ممکن است اشک چشم شما خشک شود. خشکی چشم میتواند باعث تاری شود.
اگر باردار هستید و دچار چنین علائمی شدهاید، احتمال دارد علت آن پره اکلامپسی باشد. این وضعیت خطرناک معمولا در اواخر بارداری ایجاد شده و باعث بالارفتن فشارخون میشود. اولین علامت این بیماری تاری دید و ایجاد نورهای چشمکزن است. اگر علاوه بر این علائم دچار اضطراب، تنگی نفس، درد در ناحیه شکم، افزایش وزن ناگهانی و تورم بهخصوص در صورت شدید، باید سریعا به پزشک مراجعه کنید.
گاهی نیز تومور مغزی میتواند چنین علائمی داشته باشد. تومور به جمجمه فشار وارد کرده و این علائم ظاهر میشوند. به همین دلیل باید این نشانهها را جدی بگیرید و برای تشخیص دقیق بیماری به پزشک مراجعه کنید.
ایجاد این عارضه در کنار سردرد میتواند نشانه مشکلات دیگری مانند خستگی چشم، میگرن، ضربه به سر، مسمومیت با مونوکسید کربن یا زونا در چشم باشد.
معمولا زمانی که علاوه بر مشکل در بینایی، قرمزی چشم را تجربه میکنید، نشانه عفونت چشمی است. یکی از انواع عفونت ورم ملتحمه است که معمولا توسط ویروس و گاهی هم توسط باکتری ایجاد میشود. عفونت همچنین میتواند باعث التهاب قرنیه شود که به آن کراتیت میگویند.
اگر تاری دید همراه با علائم دیگر مانند قرمزی چشم، حالت تهوع یا سردرد و غیره همراه باشد بهتر است به چشم پزشک مراجعه کنید.
درمان تاری دید با توجه به علت زمینهای آن متفاوت است، به همین علت برای انتخاب بهترین درمان لازم است تا شایع ترین علل تاری دید را بدانیم. برای مثال در مواردی مانند دور بینی، نزدیک بینی، آستیگماتیسم و آب مروارید، چشم پزشک میتواند با عینک، لنز و یا جراحیهای کوچک، دید فرد را اصلاح کند.
همچنین اگر تاری دید ناشی از افت قند خون یا دیابت باشد، برای رفع تاری دید باید قند خون را در محدودهی نرمال نگه داشت. یا اگر ورود ذرات گرد و غبار به چشم موجب تاری دید شده باشد، استفاده از قطرهی چشمی در درمان موثر است.
پس از سکته مغزی بهمرور مغز بهبود پیدا میکند و مشکلات چشم مانند علائم دیگر بعد از گذشت مدتی بهتر میشوند. اما میتوان با کمک چشم پزشک روند بهبودی را تسریع کرد. ممکن است پزشک از منشور پلاستیکی روی عینک استفاده کند تا میدان دید بیشتر شود.
حال که با شایع ترین علل تاری دید آشنا شدیم، لازم است بدانیم که تاری دید ممکن است اولین علامت از بیماریهای جدی چشم مانند آب مروارید، آب سیاه و یا بیماریهای اورژانسی مانند سکته مغزی، تومورهای مغز و… باشد. هر کدام از علایم زیر میتواند ناشی از یک مشکل جدی باشد. در شرایط زیر باید بلافاصله به چشم پزشک مراجعه کنید:
تاری دید یک طرفه
تاری دید ناگهانی که همچنان ادامه مییابد.
وجود این عارضه همراه سردرد و فشار خون بالا در دوران بارداری
تاری دید به همراه احساس افتادن شی زمخت در چشم
تاری دید همراه با اختلال تکلم و بینایی، از دست دادن تون عضلانی و یا افتادگی صورت میتواند از علائم سکته باشد، که نیازمند بررسی اورژانسی است.
اگر تاری ادامهدار است و باعث بروز علائم دیگری مانند سردرد میشود، باید به پزشک مراجعه کنید.
امروزه انواع عمل چشم برای درمان بسیاری از عیوب انکساری چشم و دیگر بیماریهای چشم مانند آب مروارید و غیره انجام میشوند. یکی از عوارض شایع این عملها تاری دید است. در این بخش میخواهیم این موضوع را بررسی کنیم که تاری دید بعد از عمل چشم چند روز طول میکشد.
در عمل PRK بافت قرنیه به کمک فناوری لیزر تغییر کرده تا نور بهدرستی متمرکز شود. بعد از عمل چشمها تا چند روز نیاز به استراحت دارند تا بهبود پیدا کنند. لایه بیرونی قرنیه باید در چند روز اول بازسازی شود. چشم پزشک قطره چشمی تجویز میکند تا مقداری از ناراحتی چشم کاهش پیدا کند.
بروز این عارضه در چند روز اول پس از عمل آب مروارید طبیعی است. تا زمانی که چشم به عدسی جایگزین عادت کند، مشکلاتی در بینایی وجود دارد. در بسیاری از افراد ظرف ۴۸ ساعت مشکل تاری برطرف میشود. اما تثبیت کامل بینایی ممکن است یک یا دوهفته طول بکشد.
ایجاد این عارضه بعد از عمل لازک کاملا طبیعی است. بینایی بلافاصله بعد از عمل دچار مشکل شده و تا چند روز ادامه دارد. در برخی افراد طی چند روز عارضه به طور کامل از بین رفته و در برخی دیگر از افراد تثبیت بینایی به طور کامل تا چندین هفته طول میکشد.
در این بخش به سؤالات باقی مانده در رابطه با علل تاری دید، درمان آن و غیره پاسخ میدهیم.
این عارضه وضوح تصاویر را از بین برده و باعث میشود، شخص نتواند روی جزئیات تصاویر و کلمات تمرکز کند. این عارضه شبیه به حالتی است که انگار روی چشمها فیلتری قرار گرفته است.
برخی از بیماران مبتلا به کرونا، مشکلات بینایی مانند تاری را بهعنوان علائم اولیه کرونا گزارش دادهاند. البته به نظر نمیرسد، این ویروس مستقیما باعث بروز این عارضه شود. اما ممکن است کرونا باعث ایجاد بیماریهای چشمی مانند ورم ملتحمه یا خشکی چشم شود. این دو بیماری مشکلاتی را در بینایی ایجاد میکنند.
سرگیجه میتواند نشانه بیماریهای مختلفی باشد. اگر شخص همراه با این دو عارضه، علائم دیگری مانند افتادگی عضله صورت، مشکل در صحبت، بیحسی ناگهانی و سردرد را تجربه کرد، احتمالا دچار سکته مغزی شده است و باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.
گاهی نیز التهاب در عصبی که از چشمها به مغز میرسد (عصب بینایی)، باعث بروز این دو نشانه میشود. به این بیماری ام اس گفته شده و التهاب باعث بروز بیماری دیگری به نام نوریت بینایی شده و دید رنگی را از بین میبرد.
گاهی ممکن است تاری دید همراه با دوبینی ایجاد شود. در مواردی مانند عیوب انکساری این دو علامت شایع هستند. افرادی که آب مروارید دارند، معمولا این دو عارضه را با هم تجربه میکنند.
این عارضه ممکن است یک چشم یا هر دو چشم را درگیر کند. در مواردی مانند عفونت، عیوب انکساری یا بیماریهایی مانند دیابت شخص ممکن است در یک چشم یا هر دو چشم مشکلاتی پیدا کند. اما معمولا مواردی مانند خستگی چشم، خشکی چشم، آب مروارید و نوریت بینایی هر دو چشم را درگیر میکنند.
گاهی انتشار بوتاکس میتواند باعث تاری و دوبینی شود. در کنار این علائم گاهی شخص دچار خشکی چشم، افتادگی پلک یا تولید بیش از حد اشک میشود. در صورت بروز این عارضه باید به پزشک مراجعه کرد. گاهی این عارضه در عرض چند روز بهمرور از بین رفته و گاهی تا زمان تاثیر بوتاکس باقی میماند.
بسیاری از بیماری های شایع چشم علائم مشابهی دارند. بیماریها و مشکلات زیادی با عارضه تاری خود را نشان میدهند. مواردی مانند جداشدن شبکیه، سکته مغزی، گلوکوم زاویه بسته، ضربه مغزی، عفونتهای چشمی، سایش قرنیه، دیابت و میگرن از بیماریهایی هستند که ممکن است این عارضه را ایجاد کنند.
تغییرات هورمونی در بارداری باعث بروز علائم زیادی در بدن میشوند. این تغییرات میتوانند در بینایی هم مشکلاتی ایجاد کنند. این عارضه در بارداری شایع بوده و در طول بارداری و پس از زایمان نیز ممکن است ادامه داشته باشد. احتباس آب در بارداری فشار را در کره چشم افزایش داده و قرنیه ضخیم میشود.
معمولا ایجاد این عارضه خطرناک نبوده و جای نگرانی ندارد. اما گاهی ممکن است تغییرات ناگهانی در بینایی نیاز به درمان اورژانسی داشته باشد. اگر همراه با آن علائم زیر را تجربه کردید، باید به طور اورژانسی به پزشک مراجعه کنید.
سردرد ناگهانی و شدید
مشکل در بیدار ماندن
ازدستدادن هوشیاری
افتادگی یا بیحسی در یک طرف صورت
ناتوانی در بالابردن یک یا هر دودست
لکنت زبان