کد خبر: ۳۰۶۹۸۸
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۴ - ۰۵ تير ۱۴۰۱ - 2022June 26
رییس سازمان پزشکی قانونی کشور:
دکتر عباس مسجدی بیان کرد: علم پزشکی قانونی در ایران بیش از صد ساله سابقه دارد و این سازمان با پیشرفت های مستمر و توسعه خدمات هم اکنون محل گردش بیش از یک سوم پرونده های قضایی است.
شفاآنلاین>سلامت>رییس سازمان پزشکی قانونی کشور گفت: در وقوع بحران‌ها و حوادث غیرمترقبه، نظرات کارشناسی آزمایشگاه ژنتیک پزشکی قانونی در تعیین هویت و شناسایی قربانیان، فصل الخطاب است.

به گزارش شفاآنلاین:دکتر عباس مسجدی، که به مناسبت هفته قوه قضاییه در مسجد جامع قلهک در جمع مردم حضور یافت، با گرامیداشت شهدای قوه قضاییه به ویژه شهید مظلوم آیت الله بهشتی، افزود: علم پزشکی قانونی در ایران بیش از صد ساله سابقه دارد و این سازمان با پیشرفت های مستمر و توسعه خدمات هم اکنون محل گردش بیش از یک سوم پرونده های قضایی است.

وی عمده ترین عرصه فعالیت پزشکی قانونی را حوزه معاینات بالینی عنوان کرد و گفت: پزشکی قانونی سالانه حدود ۲ میلیون گواهی صادر می کند که بخش قابل توجهی از آن مربوط به حوزه معاینات بالینی و در رأس آن معاینه مصدومان نزاع و تصادفات است.

وی با اشاره به تنوع و گستردگی خدمات سازمان در معاینات بالینی، ادامه داد: معاینات روانپزشکی مانند ارزیابی از جهت محجوریت، معاینات خاص مردان و زنان، معاینات تحمل کیفر و... نیز از دیگر علل مراجعه به بخش معاینات پزشکی قانونی است که در مجموع حدود ۹۰ درصد خدمات سازمان در حوزه معاینات بالینی به مراجعان ارائه می شود.

رییس سازمان پزشکی قانونی کشور، کمیسیون های پزشکی، تشریح و آزمایشگاه را از دیگر بخش های ارائه خدمت در این سازمان عنوان و تصریح کرد: حوزه امور تشریح سازمان با وجود آنکه حدود پنج درصد خدمات سازمان را شامل می شود، اما از مهم ترین و تخصصی ترین بخش های سازمان است؛ حوزه کمیسیون نیز با بهره مندی از متخصصان و کارشناسان متعهد و زبده به پرونده های ارجاعی در موضوعات مختلف از جمله قصور پزشکی رسیدگی می کند.

مسجدی با بیان اینکه حوزه آزمایشگاه نیز از جمله مهم ترین بخش های سازمان است، افزود: طی سال­ های اخیر شاهد پیشرفت های فوق العاده ای در حوزه آزمایشگاه بوده ایم به نحوی که امروز و در بسیاری از بحران ها و نیز در حل بسیاری از پرونده ها، نظرات حوزه آزمایشگاه سازمان فصل الخطاب محسوب می‌شود.

وی همچنین بانک اطلاعات هویت ژنتیک ایران را که با اتکا به نیروهای متخصص داخلی و نرم افزارهای بومی ایجاد شده است از افتخارات کشور عنوان کرد و گفت: بومی سازی تجهیزات و مواد مصرفی موضوعی مهم و اولویت اساسی برای سازمان است که متخصصان و نخبگان جوان ما در این مسیر وارد شده و دستاوردهای خوبی نیز داشته اند و تلاش ما تبدیل تحریم ها به فرصت با حرکت در این مسیر است.

وی با اشاره به سخنان رییس قوه قضاییه در آیین رونمایی از کیت ژنتیک ساخت مرکز تحقیقات پزشکی قانونی، اعتماد به محققان و دانشمندان داخلی را امری به مراتب مهم تر از تولید این محصولات و صرفه جویی های ارزی ناشی از آن دانست.

مسجدی به فعالیت بانک سلول و بافت در مرکز تحقیقات پزشکی قانونی نیز اشاره کرد و گفت: فرآوری بافت از دیگر دستاوردها و فعالیت های سازمان است که سالانه حدود ۴۰۰ هزار بیمار از محصولات آن بهره می‌برند.

رییس سازمان پزشکی قانونی کشور در ادامه سخنان خود با تأکید بر اینکه تکریم ارباب رجوع و برخورد مناسب با مراجعان اولویت سازمان است خاطرنشان کرد: تکریم مردم، اتقان آرا و نظرات کارشناسی و مبارزه جدی با فساد از سیاست های جدی قوه قضائیه و مورد تاکید رئیس قوه است که در پزشکی قانونی نیز مورد توجه قرار دارد.

مسجدی گفتمان غالب در قوه قضاییه را خدمت رسانی و رسیدگی عادلانه به درخواست های مردم عنوان و ابراز امیدواری کرد: با تلاش زحمتکشان قوه و پیگیری و حمایت مسئولان شاهد گسترش بیش از پیش این گفتمان و تحقق دادرسی عادلانه به پرونده ها باشیم.

رییس سازمان پزشکی قانونی کشور دراین دیدار به سئوالات و مسائل مطرح شده از سوی حاضران پاسخ داد.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: