اگر یک جامعه تمام جوانب و ابعاد امنیتی را دارا بوده ولی از نیروها ی پزشکی در همه زمینه های درمانی ، تشخیصی ، دارویی، آزمایشگاهی ،فیزیوتراپی ، مامایی و سایر حرف پزشکی بی بهره باشد، به شدت وابسته به سایر جوامع خواهد شد.
شفاآنلاین>سلامت> رئیس نظام پزشکی کرج بزرگ ضمن ابراز تاسف از عدم درک صحیح و واقعی مسئولان از چالش های جامعه پزشکی گفت: بطور حتم افزایش 7 تا 10 درصدی تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی بقای مراکز درمانی و تشخیصی و مطب ها را به مخاطره می اندازد.
به گزارش شفاآنلاین: دکتر عبدالرسول صداقت با اشاره به این که در مبحث تعرفه ها آن چه برای جامعه پزشکی بیش از عدد و رقم و درصد مطرح است؛ مساله درک مسئولین کشور از صدر تا به ذیل در خصوص موقعیت و نقش پزشکان در پیشرفت یک جامعه است؛ بیان کرد: سالیان متمادی این درک و شناخت در بین مسئولین ما نسبت به جامعه فرهیخته پزشکی جا نیفتاده است و خیلی اوقات مشاهده می شود پزشک را بابرخی از مشاغل مقایسه نادرست و مع الفارغ می کنند .
وی با تاکید بر این که ارزش یک پزشک و نقش او در امنیت جامعه کمتر از نقش نیروهای اطلاعاتی و انتظامی نیست؛ افزود: اگر یک جامعه تمام جوانب و ابعاد امنیتی را دارا بوده ولی از نیروها ی پزشکی در همه زمینه های درمانی ، تشخیصی ، دارویی، آزمایشگاهی ،فیزیوتراپی ، مامایی و سایر حرف پزشکی بی بهره باشد، به شدت وابسته به سایر جوامع خواهد شد.
وی ادامه داد: چنین جامعه ای مجبور است نیروهای مورد نیاز خود را از سایر کشورها تامین کند و این بدان معناست که بزرگترین مساله کشور یعنی اطلاعات سلامت و پزشکی مردم در اختیار بیگانگان قرار گیرد.
عضو شورای عالی
نظام پزشکی با اشاره به اهمیت اطلاعات در دنیای امروز تصریح کرد : اطلاعات پزشکی یکی از مسائلی است که خیلی از کشورها هزینه های سنگینی خرج می کنند تا بتوانند اطلاعات پزشکی مردم یک کشور را بدست آورده و بدین ترتیب برای سلامت مردم آن کشور برنامه ریزی کنند.
صداقت با بیان این که در چنین شرایطی احساس می کنیم درک خوب و مناسب دربین مسئولین ما وجود ندارد و همین امر موجب شده تا جامعه پزشکی چالش های متعددی با مسئولین داشته باشد؛ خاطرنشان کرد: همچنین بی توجهی به این قشر سبب شده تعداد زیادی از همکاران مهاجرت کنند و در مقابل این مهم، مسئله افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی مطرح می شود در حالی که توجه نمی شود هرگز یک پزشک جوان تازه کار نمی تواند جای یک پزشک با تجربه را بگیرد و بحث تعرفه ها نیز از جمله مواردی است که باید با دقت به آن پرداخته و توجه شود.
دبیر انجمن رادیولوژی ایران با اشاره به این که در گذشته سازمان نظام پزشکی مطابق قانون مانند هر صنف دیگری مسئول تعرفه گذاری خدمات تشخیصی و درمانی در بخش خصوصی بود ؛ اذعان کرد: در آن سال ها درصد افزایش تعرفه بسیار پایین بود و سالانه بین 15 تا 20 درصد رشد داشت که از تورم رسمی اعلام شده توسط بانک مرکزی نیز کمتر بود اما پس از سلب این حق قانونی از سازمان نظام پزشکی و واگذاری آن به شورای عالی که اکثریت مطلق این شورا اعضای سازمان های بیمه گر یعنی خریداران خدمت هستند؛ بزرگترین ظلم و اجحاف در حق جامعه پزشکی روا داشته شد.
وی با بیان این که سازمان نظام پزشکی و وزارت بهداشت در یک سو و 7 عضو دیگر شورای عالی بیمه در طرف دیگر قرار دارند؛ اضافه کرد: هر سال علیرغم تورم بالای کشور ، شورای عالی بیمه نه تنها تعرفه را بطور کارشناسانه و بر مبنای قیمت تمام شده افزایش نداده است بلکه بیمه ها با تاخیر پرداخت مطالبات مراکز درمانی و تشخیصی ،عملا چیزی حدود 20 درصد کمتر از تعرفه مصوب را به آن ها می پردازند.
صداقت گفت:تاخیری که در پرداخت رخ می دهد، طبق موازین اقتصادی و بانکی 20 درصد ضررو زیان رسمی به پزشکان و مراکز درمانی و تشخیصی وارد می کند و علیرغم شرایط سخت اقتصادی و ارز دولتی که در خصوص تجهیزات و لوازم پزشکی و همه جوانب زندگی به ارز آزاد تبدیل می شود؛ جامعه پزشکی چطور می تواند با 7تا 10 درصد افزایش تعرفه به بقای خود ادامه دهد؟
رئیس نظام پزشکی کرج بزرگ با تاکید بر این که با چنین شرایطی مراکز درمانی و مطب ها به سمت تعطیلی سوق داده شده وپزشکان نمی توانند به زندگی کاری خود ادامه دهند؛ یاد آور شد: با توجه به وضعیت ایجاد شده در جامعه حتی صحبت از 60 درصد افزایش هم جوابگوی تورم موجود نخواهد بود و در زمینه برخی رشته ها مانند رادیولوژی و آزمایشگاه که تعرفه های هشتگ دار هستند ، اگر هشتگ برداشته نشود شاهد تعطیلی تعداد زیادی از این مراکز بوده و این مسائل تهدید نیست بلکه واقعیت هایی است که باید به گوش مسئولان امر رسیده شود تا توجه لازم را در این زمینه معطوف داشته و با ایجاد شرایط مطلوب از مهاجرت نیروهای نخبه پزشکی ممانعت کنند.