کد خبر: ۲۹۷۵۰۷
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۳ - ۲۷ دی ۱۴۰۰ - 2022January 17
نرخ شیوع الکل در کشور بین ۹ تا ۱۰ درصد افراد بالای ۱۵ تا ۶۴ سال است به طوری که سالانه بیش از پنج میلیون نفر در کشور الکل مصرف می‌کنند

شفاآنلاین>سلامت> مصرف الکل، سیگــار و مواد مخدر، هر چند یک آسیب اجتماعی به حساب می‌آید، اما روند نزولی آن و کاهش سن افرادی که به این مواد مخدر روی می‌آورند، یکی از معضلات و آسیب‌های جامعه است.

به گزارش شفاآنلاین:  بسیاری از کارشناسان و جامعه‌شناسان، نبود شادی و نشاط را در جامعه دلیل این امر می‌دانند، هر چند که آمارهای آن در بسیاری از مواقع خط قرمز بوده است. این موضوع در میان مصرف الکل که به‌طور سالانه جان بیش از 400 نفر را در کشور می‌گیرد، بیشتر به چشم می‌آید. البته با شیوع کرونا، این آمار افزایش چشمگیری داشته، به‌طوری که در سال 99، فقط در یک هفته 110 نفر به‌دلیل مصرف الکل جانشان را از دست دادند.

اما روز گذشته معاون وزیر کشور و رئیس سازمان امور اجتماعی، درباره وضعیت مصرف «الکل» در کشور به عنوان یک آسیب اجتماعی، گفت: «نرخ شیوع الکل در کشور بین ۹ تا ۱۰ درصد افراد بالای ۱۵ تا ۶۴ سال است به طوری که سالانه بیش از پنج میلیون نفر در کشور الکل مصرف می‌کنند.» این گفته در شرایطی مطرح می‌شود که در سال 97، رئیس مرکز ملی مطالعات اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، گفته بود: «مطالعات انجام‌شده در کشور نشان می‌دهد که بین ۹۰ تا ۹۵ درصد ایرانی‌های بزرگسال (بالای ۱۵ سال) الکل مصرف نمی‌کنند.» با این حال تقی رستم‌وندی در دومین همایش ملی مواجهه با آسیب‌های اجتماعی از دیدگاه اسلام که با همکاری دانشگاه شاهد و در وزارت کشور برگزار شد، به بیان آمارهایی در حوزه آسیب‌های اجتماعی بر اساس پژوهش‌های انجام شده پرداخت و درباره وضعیت مصرف الکل در کشور اظهار کرد: «درحالی باید به مصرف الکل توجه کرد که رسانه‌های ما به هیچ عنوان جسارت پرداختن به تغییر نگرش مردم نسبت به الکل را ندارند.»

  مرگ یا با سیگار یا خودکشی
رئیس سازمان امور اجتماعی در ادامه با اشاره به وضعیت اعتیاد در کشور، از اعتیاد به عنوان بحث «مرگ» و «زندگی» یاد و تصریح کرد: «سالیانه بین ۵۰ تا ۶۰ هزار نفر در کشور بر اثر مصرف دخانیات جان خود را از دست می‌دهند، لذا باید فرهنگ عمومی پذیرای کاهش مصرف دخانیات در کشور شود.» به گفته رستم وندی، نگرش ۲۷ درصد مردم به مصرف مواد مخدر، مثبت است.

معـــاون وزیر کشور با اشاره به مصرف «تریاک» طی ۵۰۰ سال در جامعه ایرانی به عنوان ماده‌ای دارویی، این را هم گفت که اکنون آسیب‌های حاصله از مصرف این مواد به عنوان اولین ماده مخور کشور، بسیار زیاد است. اما صحبت‌های وی نشان از کاهش شادی، نشاط و حتی امید به زندگی در کشوری دارد که با مشکلات اقتصادی، تحریم‌ها و بیکاری دست و پنجه نرم می‌کند. این امر را می‌توان در آمــاری که رستم‌وندی از آسیب خودکشی بیان می‌کند، به وضوح مشاهده کرد: «سالیانه در کشور حدود ۱۰۰ هزار نفر اقـــدام به خودکشی می‌کنند که البته مرگ و میر ناشی از این اقدامات حدود ۵۰۰۰ تا ۵۵۰۰ نفر است، با این حال اگر این سیر صعودی مدیریت نشود در آینده نه چندان دور در رده کشورهایی قرار خواهیم گرفت که میزان خودکشی در آن نگران کننده است.»

این آمار نگران کننده در شرایطی بیان می‌شود که همواره کارشناسان اجتماعی، نسبت به خلأ شادی در جامعه و جایگزینی مواد مخدری همچون گل، حشیش و مشروبات الکلی، در میان نوجوانان اشاره داشتند. حال با این روشنگری، مسئولان دولت سیزدهم، آنها به این واقعیت پی برده‌اند که لزوم برخورد با هر پدیده اجتماعی، شناخت آسیب‌ها و بررسی آمارهای آن است که می‌تواند با نظر کارشناسان آن را برطرف کرد. امری که به‌ظاهر ماموریت سخت دولت سیزدهم در حوزه فرهنگسازی برای مقابله با این پدیده‌های مخرب اجتماعی به حساب می‌آید.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: