به گزارش شفاآنلاین: ناصر رضاییپوردر خصوص تأثیر عوارض ناشی از کرونا در افراد مختلف اظهار کرد: از ابتدای شیوع بیماری وقتی متوجه شدیم که با بیماری سختی روبرو هستیم این پیشبینی بین اهالی طب ایرانی بود که ممکن است مردم در بازههای زمانی متفاوت دچار عوارض مختلفی شوند، وقتی در طب ایرانی نگاهمان یک نگاه فلسفی است و با یک تئوری دقیق به بیماریها نگاه میکنیم دیگر اسم بیماری مهم نیست، از ابتدا این پیشبینی را داشتیم که افراد مختلفی که ضعفی در اعضای مختلفشان دارند در آن عضو بیشتر علائم نشان میدهند.
وی در ادامه اظهار کرد: یعنی اینکه کسی که دچار ضعف در گوارش بوده کرونا بیشتر گوارش او را تحت تأثیر قرار داده و پس از بهبودی نیز علائم بیشتر در او باقی بماند. ریویها و عروقیها و همه گروهها به همین شکل، کسی که ضعف زمینهای دارد بیشتر در همان بخش دچار مشکل خواهد شد، یعنی کرونا نقاط ضعف ما را نشانه میگیرد، البته بیشتر بیماریها حتی سرماخوردگی هم همینطور است، اما علائم و عوارض کرونا را باید به دو دسته تقسیم کنیم یکی عوارض خود کرونا ناشی از حمله کرونا به بدن و دیگر عوارضی که با درمان ایجاد میکنیم.
این پزشک متخصص طب ایرانی تصریح کرد: در طب ایرانی نیز با توجه به اینکه مصرف گرمیها در این مدت زیاد شده عوارض سو مصرف ناشی از این دسته از خوراکیها مثل سیاه دانه، دارچین و زنجبیل و آویشن هم زیاد شده است، لذا اول باید بدانیم عارضه از کجا آمده تا بعد به درمان بپردازیم، فکر میکنم بیشترین عارضهای که امروز در افراد بهبود یافته از کرونا میبینیم ضعف و بیحالی است، یعنی فرد توان قبلی را ندارد، تدابیر تقویت عمومی را همه بلدند اما باید ابتدا ببینیم که فرد کم خونی دارد یا خیر و اگر دارد برای رفع آن اقدام کنیم به مصرف خونسازها.
رضاییپور همچنین توصیه کرد: مصرف خونسازهای قوی مثل بادام، ترکیبات بادام مثل شیربادام خیلی مهم است، به ویژه بعد از کرونا که ممکن است معده برخی از افراد حساس باشد، لذا مصرف شیربادام یا فرنی و حریره بادام را توصیه میکنیم که بسیار مقوی است و برای خشکی پوست و مو، ریزش مو و شکنندگی ناخن هم بسیار مفید است، همچنین مصرف ترکیب پسته با شکر، همراهی بادام با مویز، محصولات انگور، شیره انگور، ترکیبات شیره انگور با سمنو که ما حتی با این روش تا دو واحد هموگلوبین را بالا میبریم.
وی با اشاره به اینکه یک نکته دیگر هم در درمان ضعف جسمی و جنسی ترکیب عسل و گرده گل است، گفت: مصرف ترکیب پنج واحد عسل و یک واحد گرده گل برای این افراد عالی است، همچنین افرادی که دچار دلپیچههای پس از کرونا میشوند میتوانند حجم غذای کم را در وعدههای زیاد مصرف کنند، پرهیز از مصرف زیاد غذاهای سنگین و غلیظ مثل سیبزمینی، ماکارونی و لازانیا، الویه، آش رشته، حلیم، کله پاچه، تأکید بر مصرف انواع خورشتها به جز قیمه، مصرف غذاهای لطیف و مربا، عسل، شیره انگور در صبحانه، مصرف زرده تخم مرغ عسلی و ترکیب زیره سبز و نبات بعد از هر وعده غذایی به میزان یک قاشق چایخوری توصیه ما به این افراد است.
این متخصص طب سنتی در خصوص یبوست برخی از افراد پس کرونا نیز گفت: من انجیر را توصیه میکنم که پنج عدد انجیر را از شب قبل در آب و گلاب خیس کنند و صبح ناشتا میل کنند، همچنین مصرف خاکشیر ناشتا و انگور، شیره انگور و چغندر نیز مفید است، اما دو گروه باید در مصرف خاکشیر مراعات کنند یکی زنان باردار و دیگر افرادی که دچار کم کاری تیروئید هستند.
رضاییپور همچنین به از بین رفتن بویایی و چشایی افراد اشاره کرد و یادآور شد: ضعف سیستم عصبی و اعصاب حسی خیلی شایع است و این بدین جهت است که کرونا مواد را غلیظ میکند و به همین جهت است که افرادی که دچار سرفههای خشک میشوند بعد از مصرف دارو و دمنوشهای معمول خلط آور خلطها آنها به راحتی خارج میشود، یعنی این ترشحات بوده ولی کرونا آنها را غلیظ کرده، این اتفاق در اعصاب هم میافتد و حساسیت اعصاب به محرکهای بیرونی کم میشود، لذا باید مرتب اعصاب را تحریک کنیم.
وی در ادامه افزود: اگر فردی بویی را دوست داشته مدام آن را بو کند مثل لیمو، دارچین یا بوی خاصی، در چشایی هم همینطور است یعنی فرد آن مزه را بمکد، غرغره حلق و بینی با محلول آب نمک خیلی رقیق و عسل هم میتواند مؤثر باشد یا مزه مزه کردن آنها و همچنین جوشانده بابونه، بخار کردن سرکه، به شرطی که فرد را اذیت نکند، پس اعصاب باید مرتب تحریک شود.
این مؤلف کتب طب سنتی در پایان در خصوص درمان افسردگی پس از کرونا نیز توضیح داد: افسردگی هم خیلی باب شده که به دلیل کم شدن معاشرتها، بمباران اخبار بد و از دست دادن عزیزان است، لذا اولاً ما نباید مرتباً خودمان را در معرض اخبار بد قرار دهیم و پس از آن باید وضعیت خوابمان اصلاح شود و ورزش منظم و تغذیه مناسب داشته باشیم، جدای از آن ما استفاده از دمنوشهایی مثل بهارنارنج، دمنوش گاوزبان به تنهایی یا همراه با سمبلطیب و بادرنجبویه و اسطوخودوس را توصیه میکنیم که البته احتیاطهایی هم دارند و افراد بهتر است در طول ماه از انواع دمنوشها استفاده کنند و در آنها زیادهروی نشود.