کد خبر: ۲۹۱۹۶۶
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۳ - ۲۸ مهر ۱۴۰۰ - 2021October 20
محققان دانشگاه کامن ولث ویرجینیا هم اکنون مشغول توسعه این ابزار هستند که بر مبنای یک ایمپلنت حلزونی جهت ارتقای شنوایی ابداع شده است.
شفاآنلاین>سلامت>برخی به دلیل ابتلاء به کووید ۱۹ یا جراحت‌های مغزی حس بویایی خود را از دست داده‌اند. در همین راستا محققان مشغول توسعه ایمپلنتی هستند که هنگام ردیابی بوهای مختلف سیگنالی به مغز می فرستد.

به گزارش شفاآنلاین:محققان دانشگاه کامن ولث ویرجینیا هم اکنون مشغول توسعه این ابزار هستند که بر مبنای یک ایمپلنت حلزونی جهت ارتقای شنوایی ابداع شده است.

زمانی حس بویایی از بین می‌رود که اعصاب بویایی آسیب ببیند و نتوانند اطلاعات مربوط به بو را به مغز منتقل کنند. در همین راستا ریچارد کوستانزو پرفسور این دانشگاه و همکارانش در آزمایشگاه تحقیقات بویایی و چشایی این دانشگاه مشغول توسعه نمونه اولیه این دستگاه هستند که قادر به احیای عملکرد اعصاب بویایی آسیب دیده است.

او در این باره می‌گوید: ما حق امتیاز ایده‌هایی برای ساخت طیفی از حسگرها ثبت کردیم که ردپای بویایی ایجاد می‌کنند. از سوی دیگر یک رایانه کدی خاص برای هر بو دراختیار خواهد داشت. کاربر می‌تواند این دستگاه را با بوهای مختلف آموزش دهد تا ردپای مخصوصی برای آن بوها در اختیار داشته باشد.

شیوه کارکرد نمونه اولیه ایمپلنت به این شکل است: نخست حسگرهای خارجی بو را ردیابی می‌کنند. در مرحله بعد سیگنال‌هایی از حسگر به پردازشگر خارجی ارسال و کد گذاری می‌شوند.

پردازشگر خارجی کدی خاص را براساس بوی مذکور به فرستند ارسال می‌کند. فرستند نیز به طور بی سیم سیگنالی به دریافت کننده-تحریک کننده داخلی در جمجمه می‌فرستد. دریافت کننده-تحریک کننده داخلی نیز یسگنالی به الکترودهای موجود در اعصاب بویایی می‌فرستد.

در نهایت اعصاب بویایی به وسیله الگویی خاص که براساس بوی اصلی طراحی شده، تحریک می‌شوند. در آخر مغز بو را حس می‌کند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: