شفاآنلاین>سلامت> واکسن سینوفارم که در فرآیند کارآزمایی بالینی خود، جمعیت چندین میلیون نفری را در کشور چین واکسینه کرده و میلیونها نفر در سنین 12 تا 18 سال این واکسن را زده و راهی مدرسهها شدهاند، حال بهترین گزینه برای تزریق به دانش آموزان است.
از قدیم گفتهاند که آزموده را آزمودن خطاست و با توجه به تاکید سازمان جهانی بهداشت برای بازگشایی مدارس، این روزها 14 تا 15 کشور جهان، واکسیناسیون دانش آموزان را با این واکسن چینی آغاز کردهاند و برکسی پوشیده نیست که این واکسن هم ایمنی خوبی ایجاد میکند و هم کمترین عوارض را در سنین 12 تا 18 سال دارد.
واکسن برکت نیز به لحاظ ساختار چون تشابهات فراوانی با سینوفارم دارد، میتواند برای دانش آموزان موثر باشد، ولی چون مراحل کارآزمایی بالینی واکسن برکت برروی افراد 18 سال بهبالا انجام شده و در حال حاضر نمیتوان برای این سنین خطر کرد، سینوفارم و واکسن پاستوکووک بهترین گزینهها برای دانش آموزان خواهد بود.
بنابراین نگرانی این روزهای خانوادهها در مورد تزریق این واکسنها به فرزندانشان بیمورد است و این دو واکسن در کمیته تخصصی بررسی و مورد ارزیابی قرار گرفته و پزشکان نتیجه گرفتهاند که فعلا میتوان با واکسن سینوفارم، قشر نوجوان و کودکان را واکسینه کرد. همینطور که واکسن پاستوکووک که با همکاری انستیتو پاستور و کشور کوبا ساخته شده، برروی هزاران کودک مورد آزمایش قرار گرفته و چون این واکسن نیز از پروتئین نوترکیب ساخته شده و مانند واکسن هپاتیت B عمل میکند، حتی به نوزادان نیز تزریق شده و هیچ خطری نداشته است.
خانوادهها نباید نگران تزریق واکسن به فرزندانشان باشند، مگر آنها که واکسن زدهاند، خدایی ناکرده برایشان اتفاق ناگواری رخ داده است که حالا نگران فرزندانشان هستند؟ از دید نگارنده، نگرانی آنها بیشتر بهدلیل صحبتهای متناقض مسئولان در واکسینه کردن دانش آموزان با نام بردن از چند واکسن و اخبار منفی در این رابطه است که در فضای مجازی منتشر میشود.
بیبرنامگی در انتشار اخبار، برای میلیونها نفر با ترس و استرس همراه شده و ما این بیبرنامگی و تناقض در گفتهها را از زمان شیوع کرونا در کشور تا بهامروز شاهد بودیم. به جرات میگویم که واکسن سینوفارم به زنان باردار توصیه و تجویز میشود، درحالیکه شرایط آنها از کودکان بسیار خطرناکتر است، همچنین مادرانی که به فرزندانشان شیر میدهند نیز سینوفارم زدهاند و برای آنها نیز مشکل ساز نبوده. مسئولانی که هر روز نام یک واکسن را برای دانش آموزان به میان آوردهاند، حالا نیز پاسخگو باشند، اگر آنها از ابتدا میگفتند که برای دانش آموزان سینوفارم موثر است، هیچ مشکلی در این رابطه وجود نداشت.
این یک حقیقت است که مدارس در آبانماه بازگشایی میشود و بدون کارت واکسن، دانش آموزان را به مدرسه راه نخواهند داد، والدین باید تصمیمشان را بگیرند، یا اخبار و شایعات فضای مجازی را کنار بگذارند یا فرزندانشان را در برابر این ویروس واکسینه کنند. میلیونها نفر در کشور خودمان این واکسن را زدهاند و دلیل نگرانی برای کودکان بیمورد است و قطعا به فرزند خودم نیز این واکسن را پیشنهاد خواهم کرد.علی کرمی فوق تخصص مهندسی ژنتیک/ روزنامه آرمان ملی