کد خبر: ۲۸۹۹۶۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۴ - ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - 2021September 20
موسسه رازی در حد توان خود امکانات به روزی را برای تولید این واکسن فراهم کرده و هم اکنون هم در حال تجهیز امکانات خود هستیم.

شفاآنلاین>سلامت> سخنگوی پروژه تولید واکسن کوو پارس رازی به صحبت‌های دکتر مینو محرز درباره ناتوانی این موسسه در تولید واکسن پاسخ داد.

به گزارش شفاآنلاین: محمدحسین فلاح سخنگوی پروژه تولید واکسن کووپارس رازی در واکنش به صبحت‌های دکتر مینو محرز، محقق اصلی تیم تولید واکسن کووایران برکت که چندی پیش عنوان کرده بود موسسه واکسن رازی به دلیل قدیمی بودن تجهیزاتش امکان تولید واکسن کرونا را ندارد، گفت: احتمالا منظور خانم دکتر از این صبحت سابقه طولانی و قدمت موسسه رازی در واکسن‌سازی است. چراکه شرکت‌های رازی و پاستور قدیمی‌ترین موسسات تولید واکسن در کشور هستند.

وی ضمن اشاره به اینکه ما پلتفرم پروتئین نوترکیب را برای تولید واکسن انتخاب کردیم که جزء پلتفرم‌های جدید است و نیاز به تکنولوژی روز دارد، ادامه داد: موسسه رازی در حد توان خود امکانات به روزی را برای تولید این واکسن فراهم کرده و هم اکنون هم در حال تجهیز امکانات خود هستیم.

سخنگوی پروژه تولید واکسن کوو پارس گفت: به زودی خط اول و تا پایان سال خط دوم به بهره برداری می‌رسد. ما تا پایان مطالعات بالینی فاز سوم ۱۵ تا ۲۰ میلیون دوز واکسن تولید می‌کنیم و خوشبختانه تاکنون در زمینه تولید با مشکلی رو به رو نشده ایم.

واکسن رازی چه زمانی وارد چرخه واکسیناسیون کشور می‌شود؟

فلاح با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۰۰ هزار دوز واکسن آماده داریم، در پاسخ به این سوال که واکسن رازی چه زمانی وارد چرخه واکسیناسیون کشور می‌شود، اظهار کرد: این موضوع به تصمیم سازمان غذا و دارو در خصوص دادن مجوز به ما بستگی دارد. طبق صحبت‌های انجام شده بعد از اینکه گزارش‌های آنالیز بینابینی اولیه داوطلبان ارائه شد، آن‌ها را مورد مطالعه و بررسی قرار می‌دهند و اگر نتایج رضایت‌بخش بود، به ما مجوز می‌دهند.

معاون تحقیقات و فناوری موسسه ضمن بیان اینکه واقعا از اینکه چه زمانی واکسن رازی وارد چرخه واکسیناسیون کشور می‌شود، پیش‌بینی نداریم و سازمان غذا و دارو تصمیم گیرنده است، توضیح داد: این سازمان بر اساس مستندات موجود به شرکت‌های واکسن سازی مجوز می‌دهد. همانگونه که تاکنون به واکسن‌های پاستور و برکت مجوز داده و انجام این کار در صلاحیت سازمان غذا و دارو است و زمان اخذ مجوز واکسن‌ها را این سازمان تعیین می‌کند.

چرا موسسه رازی به جای واکسن‌نما از واکسن سینوفارم استفاده می‌کند؟

وی با بیان اینکه ما در حال حاضر دو هفته است که فاز سوم مطالعاتی خود را آغاز کره ایم، در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه چرا شما در فاز سوم مطالعاتی خود به آن دسته از داوطلبان که در گروه پلاسیبو قرار دارند، به جای واکسن‌نما واکسن سینوفارم تزریق می‌کنید، عنوان کرد: دلیل انتخاب واکسن به جای واکسن‌نما این بوده که با توجه به اینکه مطالعات ما ۶ ماه طول می‌کشد و داوطلبان تا ۶ ماه نمی‌توانند خارج از مطالعه واکسن تزریق کنند و همچنین این موضوع که  هم اکنون واکسیناسیون عمومی در کشور در حال انجام است، ما نمی‌توانستیم به داوطلبان بگوییم که ۶ ماه واکسن نزنند. از این رو یکی از روش‌هایی که از نظر بین المللی پذیرفته شده است و طی آن مقایسه واکسن تولیدی با یکی از واکسن‌هایی که دارای تاییدیه از سازمان بهداشت جهانی صورت می‌گیرد را انتخاب کردیم و بر اساس آن به میزان اثربخشی واکسن استناد می‌کنیم.

سخنگوی پروژه تولید واکسن کوو پارس ضمن اشاره به اینکه واکسن سینوفارم یکی از واکسن‌هایی است که تاییدیه سازمان جهانی بهداشت را دارد و در کشور ما موجود است، در پاسخ به این سوال که چرا از واکسن‌های داخلی دیگر نظیر برکت برای انجام این کار استفاده نکردید، افزود: دلیل انتخاب سینوفارم این است که گزارش منتشرشده از این واکسن به تایید سازمان جهانی بهداشت رسیده و البته انتخاب ما این واکسن است و شاید سایر شرکت‌های واکسن سازی واکسن دیگری را به عنوان واکسن نما در مطالعات بالینی خود انتخاب کنند، اما ما براساس اهداف خودمان در زمینه تولید واکسن باید واکسنی را انتخاب می‌کردیم که دارای تاییدیه از سازمان جهانی بهداشت باشد.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: