کد خبر: ۲۸۹۹۵۴
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۱ - ۲۹ شهريور ۱۴۰۰ - 2021September 20
برای بازگشایی مدارس لازم است هر دو دوز واکسن تزریق شود، بنابراین توصیه ما این است که دانش‌آموزان به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند و به این ترتیب ان‌شاءالله واکسیناسیون آنها نیز آغاز و انجام شود

شفاآنلاین>سلامت> وزیر بهداشت با اعلام آغاز واکسیناسیون دانش‌آموزان ۱۲ تا ۱۸ سال در سراسر کشور، به مطالعات انجام شده در این خصوص اشاره کرد و گفت: بنابر مطالعات صورت گرفته، واکسن سینوفارم برای این گروه سنی تزریق خواهد شد.

به گزارش شفاآنلاین: دکتر بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در تشریح اقدامات صورت‌گرفته در جهت تسهیل بازگشایی مدارس، گفت: در این راستا و براساس مطالعات علمی، تصمیمات کمیته علمی وزارت بهداشت و همچنین واکسن‌هایی که در کشور داریم، تایید شد که از امروز و در تمام مراکز کشور، دانش‌آموزان بین ۱۲ تا ۱۸ سال واکسینه شوند. همچنین در مرحله بعدی با مطالعات گسترده‌ای که انجام می‌شود، واکسیناسیون کودکان ۷ تا ۱۲ سال را آغاز خواهیم کرد.

وزیر بهداشت با اشاره به الزامات بازگشایی مدارس و با تاکید بر اینکه انجام واکسیناسیون به منزله بازگشایی مدارس نیست، بلکه زمینه‌ها فراهم می‌شوند، افزود: برای بازگشایی مدارس لازم است هر دو دوز واکسن تزریق شود، بنابراین توصیه ما این است که دانش‌آموزان به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند و به این ترتیب ان‌شاءالله واکسیناسیون آنها نیز آغاز و انجام شود.

واکسیناسیون دانش‌آموزان در اولویتِ مراکز
عین‌اللهی با بیان اینکه به مراکز توصیه کرده‌ایم که واکسیناسیون دانش‌آموزان را در اولویت قرار دهند، افزود: بنابراین براساس مطالعاتی که انجام شده واکسن سینوفارم برای این گروه سنی تزریق خواهد شد و این واکسن در اختیار همه مراکز نیز قرار داده شده است.

تزریق ۴۲ میلیون دوز واکسن کرونا تاکنون
وی تصریح کرد: به لطف خدا تاکنون ۴۲ میلیون دوز واکسن تزریق کرده‌ایم که اقدامی بی‌سابقه و رکوردی بسیار خوبی است؛ چراکه تا پایان تیرماه تنها پنج میلیون نفر از مردم واکسن دریافت کرده بودند.

عین‌اللهی ضمن تشکر از همراهی مردم با وزارت بهداشت، عنوان کرد: از دانشجویان عزیز، نیروهای بسیج و داوطلب در همه سازمان‌ها و نهادها که به ما کمک کردند تا آمار مرگ‌و‌میر در موج پنجم کاهش یافته و جمهوری اسلامی ایران این رکورد را که در ۴۵ روز ۳۷ میلیون واکسن تزریق کند و به ثبت برساند، تشکر می‌کنم.

انجام واکسیناسیون به معنای پایان بیماری کرونا نیست
وزیر بهداشت با تاکید بر اینکه انجام واکسیناسیون به معنای پایان بیماری کرونا نیست، افزود: ویروس کووید ۱۹ در محیط وجود دارد و واکسیناسیون قدرت دفاعی فرد را افزایش می‌دهد.
وی ادامه داد: بنابراین لازم است همه افرادی که واکسینه می‌شوند حتی پس از اینکه دو دوز واکسن را هم دریافت می‌کنند، حتما فاصله اجتماعی را رعایت کرده و از ماسک استفاده کنند. به این ترتیب در صورت تایید بازگشایی مدارس که البته هنوز زمان آن مشخص نیست، باید این موارد در نظر گرفته شوند.

بازگشایی دانشگاه‌های علوم‌پزشکی
تا ۳ هفته آتی
عین‌اللهی درادامه صحبت‌هایش با اعلام اینکه طی دو تا سه هفته آینده دانشگاه‌های علوم‌پزشکی بازگشایی می‌شوند، در عین حال درباره مراکز و پایگاه‌های واکسیناسیون در کشور به ایسنا، گفت: براساس هماهنگی که استانداری‌ها در سراسر کشور انجام داده‌اند، پایگاه‌های واکسیناسیون افزایش پیدا کرده‌اند. بالغ بر ۳۰ درصد تعداد پایگاه‌ها افزایش پیدا کرده و نزدیک به هزار و ۹۰ مرکز تجمیعی در سراسر کشور ایجاد شده است.

حذف شرط سنی واکسن در صورت افزایش مراکز تزریق
وزیر بهداشت همچنین در پاسخ به سوالی درباره ظرفیت تزریق واکسن در مراکز و پایگاه‌ها در صورت کاهش محدودیت سنی واکسیناسیون گفت: در بازدیدهایی که از ۹ استان داشتم، متوجه شدم که آمادگی کامل برای واکسیناسیون مردم در مراکز وجود دارد.

وی درباره تهران نیز گفت: با توجه به جمعیت زیادی که در تهران داریم استاندار محترم این قول را داده‌اند که از روز سه‌شنبه تعداد پایگاه‌ها را به مقدار زیادی افزایش دهند و به احتمال زیاد اگر تعداد پایگاه‌ها افزایش یابد شاید شرایط سنی را برای همه حذف کنیم.

واکسن به میزان فراوان موجود است
وی با بیان اینکه به استان‌ها اختیار داده‌ایم که با توجه به شرایط موجود، محدوده سنی واکسیناسیون را مشخص کنند، گفت: محدوده سنی عمدتا برای جلوگیری از تجمع است؛ چراکه ما مشکلی از نظر تامین واکسن نداریم و الحمدالله واکسن به مقدار فراوان در کشور وجود دارد. اگر هر استانی بتواند محدوده سنی را به شرط اینکه صف ایجاد نشود، حذف کند، ما مشکلی نداریم و این اجازه را به آنها خواهیم داد.

استان‌ها واکسن را ذخیره نکنند
عین‌اللهی ادامه داد: البته این شرط را برای استان‌ها گذاشته‌ایم که هیچ واکسنی نباید ذخیره کنند. ما مقداری واکسن را به عنوان علی‌الحساب یا تنخواه در اختیار استان قرار می‌دهیم و هرچه مصرف کنند دوباره به آنها واکسن می‌دهیم. به عنوان مثال در مرحله اول ۱۰۰ هزار دوز واکسن به یک استان می‌دهیم و در مرحله بعدی اگر حجم قابل‌توجهی از واکسن‌ها را تزریق کرده باشند، مجددا شارژ خواهند شد.

وزیر بهداشت تاکید کرد: بنابراین در استان‌ها به شرط اینکه تعداد پایگاه‌ها را افزایش دهند، صف ایجاد نشود و احترام مردم حفظ شود، تعیین محدوده سنی واکسیناسیون برای ما مطرح نیست. وی گفت: مردم عزیز هم با توجه به شرایط هر استان می‌توانند به مراکز مراجعه کنند. پیشنهاد ما این است که واکسیناسیون هرچه سریع‌تر انجام شود.

موج پنجم درحال فروکش است
وزیر بهداشت همچنین در توضیح وضعیت فعلی کووید‌۱۹ در کشور گفت: براساس آمار اکنون موج پنجم درحال فروکش کردن است و هنگامی که این بیماری درحال فروکش کردن باشد به این معناست که ویروس فعال نیست و هنگامی که ویروس فعال نباشد، بهترین زمان برای واکسیناسیون است.

وزیر بهداشت در پایان صحبت‌هایش به ایسنا گفت: یکی از نگرانی‌هایی که همیشه وجود دارد این است که وقتی ویروس فعال بوده و ما در پاندمی هستیم، فرد بیماری را داشته و واکسن هم تزریق کند که این موضوع باعث تشدید بیماری می‌شود. بنابراین اکنون بهترین زمان برای انجام واکسیناسیون است و توصیه می‌کنم هموطنان در اسرع وقت برای دریافت واکسن مراجعه کنند تا ان‌شاءالله از شیوع موج بعدی جلوگیری کنیم.

اطلاعیه وزارت آموزش و پرورش درباره بازگشایی حضوری مدارس
وزارت آموزش و پرورش با صدور اطلاعیه‌ای دیگر در خصوص بازگشایی مدارس، «تقدم تامین سلامت دانش‌آموزان، معلمان و خانواده‌ها بر فعالیت‌های آموزشی» را تشریح کرد.
در متن اطلاعیه شماره (۳) وزارت آموزش و پرورش بیان شده است: با توجه به رسالت آموزش و پرورش و تقدم ذاتی تامین سلامت دانش‌آموزان، معلمان و خانواده‌ها در فعالیت‌های آموزشی و حضوری دانش‌آموزان در مدارس، در سال تحصیلی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ بر اساس رعایت اصول زیر تاکید شده است:

با توجه به آثار مثبت آموزش‌های حضوری ضمن بهره‌گیری از آموزش تلفیقی غیرحضوری و حضوری برای سال تحصیلی آینده، مقدمات و زیرساخت‌های لازم برای استفاده از آموزش حضوری توسط آموزش و پرورش فراهم شود.

کلیه مرتبطین با نظام آموزش کشور اعم از معلمین، والدین و اعضای خانواده‌های دانش‌آموزان، رانندگان سرویس مدارس و… در اولویت واکسیناسیون قرار گیرند.
دستورالعمل تمهید مقدمات آموزش‌های حضوری با مشارکت وزارت آموزش و پرورش و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تهیه شود. تامین بودجه مورد نیاز آموزش و پرورش برای توسعه زیرساخت‌های بهداشت مدارس در اولویت قرار گیرد.

کارگروه اطلاع‌رسانی با محوریت وزارت ارشاد و مشارکت آموزش و پرورش، بهداشت درمان و آموزش پزشکی، صدا و سیما، اطلاع‌رسانی و اقناع افکار عمومی جهت آموزش‌های حضوری را تدبیر نمایند.
پایش و مراقبت از سلامت دانش‌آموزان در مدرسه و همکاری با ناظران بهداشتی صورت گیرد.
بازگشایی تدریجی مدارس با ارزیابی‌های بهداشتی و حداکثر آمادگی با اولویت مدارس (روستایی و عشایری‌، کارگاهی و مهارتی) انجام شود.

تعداد افراد در کلاس‌ها با احتساب ۵/۱ متر فاصله و ۲۵/۲ متر مساحت برای هر نفر در نظر گرفته شود.

در بخش‌های عمومی نیز در مواجهه چهره به چهره فاصله ۵/۱ متر رعایت شود.
فعالیت‌های ورزشی و فرهنگی، به صورت انفرادی و با گروه‌های حداکثر ۱۵ نفره، با رعایت فاصله‌گذاری اجتماعی در محیط‌های باز بلامانع است.
بر این اساس؛ قبل از هر اقدام، این وزارتخانه برای تامین و تضمین سلامت دانش‌آموزان، با بهره‌مندی از ابزارهای مربوطه و اجرای پروتکل‌های بهداشتی، تلاش می‌کند.روزامه جهان صنعت
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: