کد خبر: ۲۸۹۸۴۴
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۱ - ۲۷ شهريور ۱۴۰۰ - 2021September 18
در اکثر کشور‌های جهان روند درمان افراد مبتلا به سرطان در طی پاندمی کرونا تحت تاثیر قرار گرفته و دچار چالش شده است
شفاآنلاین>سلامت>یک فوق تخصص خون و سرطان گفت: واکسیناسیون، اصلی‌ترین دغدغه بیماران سرطانی در دوران همه گیری کروناست.
به گزارش شفاآنلاین: هاشمی، فوق تخصص خون و سرطان، در مورد شرایط بیماران سرطانی در پاندمی کرونا اظهار کرد: متاسفانه بیماران مبتلا به سرطان طی این دو سال کرونا مهجور واقع شدند هم از طریق رسانه‌ها و حتی وزارت بهداشت، زیرا هیچ برنامه خاصی برای آن‌ها در نظر گرفته نشد.

او ادامه داد: در اکثر کشور‌های جهان روند درمان افراد مبتلا به سرطان در طی پاندمی کرونا تحت تاثیر قرار گرفته و دچار چالش شده است، اما فرق ما با آن کشور‌ها این است که آنها توانستند طی چند ماه بیماران پرخطر خود را شناسایی و دسته بندی کنند اما ما همچنان خدمات خاصی را برای این دسته از بیماران در نظر نگرفتیم.

این فوق تخصص خون افزود: واکسیناسیون، اصلی‌ترین دغدغه بیماران سرطانی در دوران همه گیری کروناست، زیرا بیماران سرطانی جزو بیماران پرخطر محسوب می‌شوند که شانس ابتلا و مرگ و میر بیشتری در مواجهه با کرونا دارند. طی این دو سال تعداد مشخصی از بیماران سرطانی که دوره درمانی سرطانشان به پایان رسیده بود بر اثر ابتلا به کرونا از دست رفتند، اگر واکسیناسیون این افراد در زمان مشخص خود صورت می‌گرفت، شاید از این موارد جلوگیری می‌شد.

هاشمی بیان کرد: متاسفانه کادر درمان بخش‌های خصوصی که مستقیما در ارتباط با بیماران سرطانی بودند در کشور ما جزو اولویت واکسیناسیون نبودند، اما این مسئله در سایر کشور‌ها کاملاً برعکس است، زیرا این دسته از پرسنل پزشکی در مواجهه مستقیم با بیماران سرطانی هستند و هر پرسنل آلوده می‌تواند ۱۰ نفر را به ویروس مبتلا کند.

این فوق تخصص خون و سرطان ادامه داد: متاسفانه برخی از پرستاران ما که در بخش خصوصی استخدام رسمی هستند و مستقیماً با بیماران مبتلا به سرطان در ارتباط هستند واکسینه نشدند زیرا وزارت بهداشت اعلام کرده بود که این افراد جزو گروه‌های تقسیم بندی شده نیستند.

او گفت: اگرچه این افراد به تازگی واکسینه شده اند اما این پرستاران به دلیل ارتباط مداوم با تعداد زیادی از بیماران در معرض ویروس قرار دارند؛ با این حال امکان چک کردن هفتگی و تست دادن مداوم برای مثبت یا منفی بودن کرونا برای آنها وجود ندارند.

هاشمی تصریح کرد: طبق اعلام برخی از انجمن‌های عفونی جهانی؛ محققان به این نتیجه رسیدند که بهتر است هر بیمار سرطانی قبل از انجام شیمی درمانی حتماً تست پی سی آر منفی با خود به همراه داشته باشد، اما این مورد در کشور ما به هیچ وجه رعایت نشد و در برخی موارد متخصصان با تجویز نابجای آزیترومایسین و آنتی هیستامین ادعا می‌کردند نیازی به تست نیست و اصلا به خاص بودن شرایط این دسته از بیماران توجه نداشتند.

او افزود: نکته حائز اهمیت دیگر این است که وقتی در یک بخشی که متعلق به بیماران سرطانی است، یک مورد ابتلا به کرونا مشاهده می‌شود باید تا ۱۴ روز آن بخش بسته باشد و ضد عفونی بشود، اما به دلیل کمبود تخت و نبودن امکانات نهایتاً با سه روز تعطیلی بخش موافقت می‌شد و این مسئله منجر به انتشار ویروس در سطح بخش و ابتلای بیماران به دلیل ضعیف بودن سیستم ایمنی این بیماران می‌شد.

این فوق تخصص خون و سرطان بیان کرد: علاوه بر اینکه این بیماران سرطانی باید در اولویت واکسیناسیون قرار می‌گرفتند، خانواده‌های آن‌ها نیز به دلیل مواجهه مداوم و مستقیم با این بیماران باید در اولویت واکسن قرار می‌گرفتند اما این اتفاق عملی نشد؛ حتی آنکولوژیست‌ها، رادیوتراپیست‌ها و پرستاران بخش خصوصی که مستقیماً با این بیماران در ارتباط بودند نیز در اولویت واکسیناسیون قرار نداشتند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: