شفا آنلاين -رئیس انجمن علمی و تخصصی باروری و ناباروری ایران گفت: در روشی جدید به جای آنکه تخمدان را برای تخمکگذاری مستقیم تحریک کنیم با تحریک مغز و تغییرات هورمونی تخمدان را تحریک می کنیم که عوارض کمتری دارد.
به گزارش شفا آنلاين، دکتر محمدابراهیم پارسانژاد در حاشیه نوزدهمین کنگره باروری و ناباروری که روز چهارشنبه در بیمارستان میلاد برگزار شد اظهار داشت: استفاده از داروهای قدیمیتر برای تحریک تخمدان و بارور شدن تخمک که در درمان ناباروری استفاده میشد عوارض زیادی را برای زنان در پی دارد.
وی ادامه داد: به عنوان مثال سیستم فیزیولوژیکی بدن زنانی که تحت درمان ناباروری قرار میگیرند با تزریق، به هم ریخته و از طرفی نفوذپذیری دیواره رگها بالا میرود تا حدی که حین درمان ناباروری مقادیر زیادی آب در شکم یا ریه جمع میشود و در نهایت در بدن ورم ایجاد میشود.
این فوق تخصص نازایی به ارائه روش جدیدی برای تحریک تخمکگذاری اشاره کرد و گفت: در این روش بدون آنکه بخواهیم مستقیم تخمدان را تحریک کنیم مغز را وادار به تحریک تخمدان میکنیم.
به گفته پارسانژاد این روش با طبیعت بدن بیشتر سازگار است و تغییرات هورمونی بهصورت درونریز اتفاق میافتد که عوارض کاهش یافته و زنانی که در روشهای IVF تحت درمان قرار میگیرند نتیجه بهتری میگیرند.
افزایش 25 درصدی هزینه جراحی درمان ناباروری
در ادامه دکتر ربابه طاهریپناه دبیر علمی نوزدهمین کنگره باروری و ناباروری گفت: شانس بارداری در تمام دورههایIVF، تا 40 درصد است که در برخی موارد با رعایت معیارهایی این نسبت افزایش مییابد.
وی خاطرنشان کرد: متأسفانه در ایران بیمهها هیچ هزینهای را برای درمان یا جراحیهای مربوط به ناباروری و IVF نمیپردازند در صورتی که در کشورهای اروپایی گاهی تا 6 دوره درمانی را بیمهها تقبل میکنند.
معاون پژوهشی مرکز تحقیقات بهداشت باروری و ناباروری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: پوشش بیمهای سبب آرامش زوجین برای هزینههای درمان ناباروری و در نهایت افزایش درصد بارداری میشود.
وی با اشاره به اینکه در کشورهای اروپایی اگر بیماری در حین درمان شانس کمتری برای بارداری داشته باشد میتواند این دوره را لغو کرده و به زمان دیگری موکول کند افزود: اما در ایران به دلیل هزینهای که فرد پرداخت میکند ترجیح میدهد حتی با نیم درصد شانس بارداری دوره را ادامه دهد.
طاهری پناه همچنین به تبعات حذف ارز مرجع برای واردات داروهای درمان ناباروری اشاره کرد و گفت: با ارز مبادله ای، هزینه داروهای بیماران 2 برابر شده است. بطوریکه قبلا اگر در حدود یک میلیون تومان بود حالا به دو میلیون رسیده است.
وی از افزایش 25 درصدی هزینه جراحی درمان ناباروری خبر داد و گفت: هر سیکل درمان، بین 1 تا 2 میلیون هزینه جراحی دارد.