کد خبر: ۲۷۲۰۹۹
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۰ - ۰۴ بهمن ۱۳۹۹ - 2021January 23
در روزهای برفی باید در رانندگی دقت بیشتری داشته باشیم و برای ایمنی بیشتر یکسری نکات را رعایت کنیم.

شفاآنلاین>سلامت> در روزهای برفی باید در رانندگی دقت بیشتری داشته باشیم و برای ایمنی بیشتر یکسری نکات را رعایت کنیم.

به گزارش شفاآنلاین: برای رانندگی در پاییز و زمستان باید قبل از بارش برف، سرما و گرفتار شدن در یخبندان- به‌خصوص در جاده‌ها- پیش‌بینی‌های لازم را اتخاذ کرد تا ضمن جلوگیری از بروز سوانح دلخراش از ماندن در سرما و یخبندان، مصون بود. همچنین رانندگی در مه و برف و باران و یخبندان نیازمند تدابیر و مهارت‌های خاص در هدایت خودرو است.

اقدامات خطرآفرین نه‌تنها امنیت خودمان را تهدید می‌کند که می‌تواند برای اطرافیان و خودروهای دیگر هم پیامدهای جبران‌ناپذیری داشته باشد. بنابراین رانندگی در برف و در طول یک سفر زمستانی نیاز به احتیاط بیشتری دارد.

از جمله پیش‌بینی‌های لازم برای آغاز یک سفر زمستانی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱- چکاپ خودرو: این مورد برای هر سفری و هر فصلی لازم است، اما اهمیت آن برای سفر زمستانی چند برابر است.

۲- تهیه لوازم شخصی لازم: بدیهی است لباس گرم و پتو برای سفر زمستانی با خودرو ضروری است. همچنین همراه داشتن چند گونی هم می‌تواند زمانی که سطح جاده یخ زده است مورد استفاده قرار گیرد. در ادامه بیشتر توضیح خواهیم داد. همراه داشتن تنقلات، آجیل و نوشیدنی گرم هم در مسیرهای سرد و برفی بسیار لازم است.

۳- تهیه لاستیک سالم و مناسب: لاستیک‌ها انواع گوناگونی دارند. تفاوت اصلی‌شان در آج آن‌هاست. اما عملکرد آن‌ها در سطوح یخی و لغزنده تفاوتی ندارد. در این شرایط حتما باید از لاستیک‌های میخ‌دار یا زنجیر چرخ استفاده شود. همچنین لاستیک‌های رادیال هم مناسب چهار فصل سال هستند و می‌توانید برای امنیت بیشتر از آن‌ها استفاده کنید.

۴- بررسی پیش‌بینی‌های آب و هوا: این مورد به ویژه در زمستان ضروری است، اما با این حال باز هم ممکن است که پیش‌بینی‌ها کمی تغییر کنند. این آگاهی از آب و هوا پیش از سفر، موجب می‌شود که چه به لحاظ تجهیزات و چه به لحاظ روانی آماده‌تر باشید.

آغاز بارندگی: یکی از خطرناک‌ترین شرایط جاده‌ها، زمان آغاز بارش است. با آغاز بارندگی، قطرات باران با گرد و خاک و آثار باقیمانده از لاستیک و روغن در خلل و شکاف آسفالت ترکیب می‌شود و سطحی لغزنده به وجود می‌آید.

در این شرایط میزان اصطکاک خودرو با سطح جاده کاهش می‌یابد و احتمال سر خوردن افزایش پیدا می‌کند؛ بنابراین در نخستین دقایق آغاز بارندگی، حتما با احتیاط و سرعت پایین و یکنواخت رانندگی کنید و در پیچ‌ها احتیاط بیشتری داشته باشید. از ترمز ناگهانی و تغییر دنده از سبک به سنگین خودداری کنید.

رانندگی در برف: با این که رانندگی در برف می‌تواند لذت بخش باشد، اما باید احتیاط کنید. استفاده از زنجیر چرخ و لاستیک یخ‌شکن از ضروریات است.

در این شرایط حتما باید با دنده سنگین حرکت کنید و آهسته برانید. اگر خودروی شما در برف متوقف شد، ابتدا برف را از زیر و جلوی لاستیک‌ها کنار بزنید و در صورتی که سطح آسفالت یخ زده بود، از گونی استفاده کنید. زیر پایی‌ها را در زیر چرخ‌ها قرار دهید و خودرو را با دنده ۲ به آرامی به حرکت درآورید.

ترمز در برف: ترمز کردن زدن در یخ و برف باید سبک انجام شود و مراقب باشید که چرخ‌ها قفل نشوند، چون در این صورت هم مسیر توقف طولانی می‌شود و هم فرمان از کنترل خارج می‌شود؛ بنابراین پیشنهاد می‌شود سه تا چهار برابر فاصله بیشتر برای توقف در برف و یخ در نظر بگیرید. همچنین مراقب خودروهای اطرافتان نیز باشید چرا که ممکن است آن‌ها اصول ایمنی را رعایت نکرده باشند.

اما اگر به هر دلیلی کنترل خودرو از دست شما خارج شد، ضمن حفظ خونسردی خود، بلافاصله پدال گاز را رها کنید و هرگز ترمز نکنید. ترمز کردن موجب می‌شود که شرایط پیچیده‌تر و امکان کنترل خودرو دشوارتر شود.

سر خوردن در برف: یکی از موقعیت‌هایی که بسیار خطرناک است و نیاز به مهارت و تسلط بالا در رانندگی دارد، زمانی است که خودرو سر می‌خورد. سر خوردن خودرو معمولا سر پیچ‌ها اتفاق می‌افتد.

برای پیشگیری از لغزش باید پدال گاز و ترمز را رها کنید. در این شرایط فقط لازم است که خودرو را با فرمان کنترل کنید. پیشنهاد می‌کنیم فرمان خودرو را هم جهت با حرکت خودرو هدایت کنید.

فراموش نکنید که احترام به قوانین راهنمایی و رانندگی و احتیاط در هر شرایطی می‌تواند امنیت شما و همراهانتان را تامین کند؛ به ویژه در زمستان هرگونه بی‌احتیاطی و سبقت و سرعت غیرمجاز می‌تواند صدمات جبران‌ناپذیری داشته باشد.
برچسب ها: سرما ، برف ، رانندگی ، یخبندان ، ایمنی
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: